Новости

Harrastuskokeilijat aloittivat tutustumisen Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin – Matkaa kohti toteutuneita harrastusunelmia voi seurata somessa

EKBYI-ohjelma_mainos1080x1080_TIIAJARIIKKA.jpg
29.9.2023 9.00

Iisalmen kaupungin tänä syksynä kahdelle omaa harrastustaan etsivälle iisalmelaiselle tarjoama harrastuskokeilu Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelma käynnistyi tällä viikolla. Ohjelmassa kokeilun kulttuuri- ja liikuntapalveluiden harrastustarjonnan parissa aloittivat Riikka Korolainen ja Tiia Pitkänen. Molemmat kertovat kokemuksistaan ja matkastaan kohti omien suosikkiharrastusten löytämistä omilla ja kaupungin somekanavilla seuraavan kahden kuukauden ajan.

Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelma tarjoaa maksuttoman kahden kuukauden mittaisen harrastuskokeilujakson kahdelle iisalmelaiselle vielä omaa harrastustaan etsivälle. Ohjelmaan järjestettiin haku keväällä 2023 ja harrastusjakso käynnistyi tällä viikolla. Seuraavan kahden kuukauden ajan harrastuskokeilijat käyvät tutustumassa mm. kulttuurikeskuksen konserttitarjontaan, Saukko-uimahallin kuntosaliin ja personal trainer -palveluihin, kirjaston lukuvalmennukseen sekä kansalaisopiston kursseihin. Ohjelmat rakennetaan osallistujien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti ja mukaan mahtuu jokaiselle viikolle jotain uuttaa koettavaa.

Ohjelman tarkoituksena on tuoda esiin Iisalmen monipuolista kulttuurin ja liikunnan harrastustarjontaa sekä kannustaa asukkaita kokeilemaan itselle kokonaan uusia harrastuksia, ja löytämään kokeiluidensa kautta ne itselle kaikkein mieluisimmat. Ohjelmaan osallistuvat harrastuskokeilijat kertovat omasta matkastaan ja harrastuskokeiluistaan somessa ja tarjoavat näin seuraajille aidon kurkistusikkunan lajikokeilujen pariin ja matkaan omien lempiharrastusten etsinnässä.

- Haluamme tarjota hienon mahdollisuuden päästä kokeilemaan monipuolisesti sekä kulttuuri- että liikuntapalveluja sekä samalla viestiä ihmisenkokoisista ja lähelle tulevista palveluista kaupunkilaisille, Iisalmen kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin kertoo.

Ohjelman avulla halutaan kannustaa kokeilemaan myös itselle ennakkoon tuntemattomia harrastuksia ja lajeja sekä menemään ehkä jopa epämukavuusalueelle kokeilemaan, voisiko oma juttu löytyäkin sieltä. Elämäni kunnossa -harrastusten esiin nostamisessa tärkeänä viestinä on ollut kannustaa sekä kulttuurin että liikunnan harrastusten pariin. Jos on aiemmin esimerkiksi harrastanut vain kulttuurin parissa, voisi lähteä rohkeasti kokeilemaan liikuntalajeja, joita Iisalmen palveluista löytyy runsaasti. Aiemmin ainoastaan urheilusta kiinnostunut voisi kokeilla hypätä kulttuuri- ja taideharrastusten pariin. 

- Molemmat, kulttuuri ja liikunta, lisäävät tutkitusti ihmisen hyvinvointia, miksipä ei siis ottaa molempia puolia elämään mukaan, toteaa Marin.

Elämäni kunnossa By Iisalmi -ohjelmaan osallistuvat harrastuskokeilijat Riikka ja Tiia kertovat molemmat olevansa kiinnostuneita tutustumaan paremmin oman kotikaupunkinsa harrastustarjontaan. Molemmilla on myös tavoitteena löytää ohjelman kautta itselle pysyvä harrastus. Riikan ja Tiian esittelyt sekä heidän odotuksensa ohjelmalta pääset lukemaan verkkosivulta iisalmi.fi/elämänikunnossabyiisalmiohjelma.

Seuraa harrastuskokeilijoiden matkaa somessa kaupungin Facebookissa Iisalmen kaupunki – City of Iisalmi tai Instagramissa @cityofiisalmi, @donitsitytto ja @_tiia_tuulia_

Tervetuloa seuraamaan ohjelmaa!