Uutiskirjeiden uutiset

Elinkeinojohtajan terveiset

3.10.2019 12:30

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 7/2019 pääkirjoitus.

Uusimmat väestöennusteet saatiin vihdoin 30.9.2019 Tilastokeskukselta ja odotetusti ne ovat karua luettavaa Ylä-Savon osalta. Viime vuosina tutuksi tullut väestön väheneminen jatkuu ennusteiden mukaan pitkälle tulevaisuuteen ja haastaa niin yritysten työvoiman saatavuutta kuin julkisen talouden kestävyyttä alueellamme. Iisalmen kaupunki on asettanut strategiassaan tavoitteeksi olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki ja saada väkiluku kasvuun 2020-luvulla. Emme edelleenkään anna ennusteiden jarruttaa kunnianhimoamme vaan teemme työtä aktiivisesti sen eteen, että näihin tavoitteisiin päästään. Yritykset alueella kasvavat ja tarvitsevat työvoimaa, työpaikat puolestaan luovat elämisen edellytyksiä ja houkuttelevat osaltaan muuttamaan Ylä-Savoon.

Työn lisäksi nykyajan ihmiset arvostavat entistä enemmän myös vapaa-aikaa ja erilaisia palveluja, joita asuinpaikkakunnalta löytyy. Iisalmessa satsataan tulevaisuudessakin vahvasti myös tähän pehmeämpään vetovoimaan ja rakennetaan houkuttelevan elämän edellytyksiä uusille sukupolville. Päiväkodit, koulut ja muut julkisten palvelujen investoinnit haastavat talouttamme, mutta ilman niitä ei houkuttelevinta seutukaupunkia voida rakentaa. Yritysten ja kuntien investoinnit alueelle kertovat, että tulevaisuudenuskoa seudultamme löytyy edelleen runsaasti.

Houkuttelevuuden lisäämiseksi perusasiat täytyy olla kunnossa ja huikeista elämisen edellytyksistämme täytyy myös kertoa maailmalle. Lokakuussa lähtee liikkeelle viime vuosien suurin satsauksemme markkinointiin, Ihmeidentekijät –kampanjaan sisältyy laajaa medianäkyvyyttä niin perinteisissä kuin digitaalisissakin kanavissa. Jokainen meistä voi myös toimia Iisalmen ihmeen lähettiläänä jakamalla kampanjamateriaalia omissa kanavissaan, tehdään ihmeitä yhdessä kuten iskulauseemme kuuluu!

Syksyn päätapahtumamme By Iisalmi –seminaari lähestyy myös kovaa vauhtia, tiedossa on jälleen upea paketti huippupuhujia ja verkostoitumista. Muista ilmoittautua mukaan osoitteessa http://www.iisalmi.fi/byiisalmiseminaari , mikäli päivän anti kiinnostaa. Päivän päätteeksi klo 16 - 18 järjestämme myös kaikkien aikojen ensimmäiset By Iisalmi Yritystreffit, jossa on loistava mahdollisuus löytää uusia kumppaneita ja asiakkaita alueeltamme. Yritystreffit on täysin maksuton tapahtuma ja niihin ilmoittaudutaan erikseen verkostoitumistyökalun kautta. Myös treffi-ilmoittautuminen on jo käynnissä osoitteessa http://www.iisalmi.fi/yritystreffitbyiisalmi - tervetuloa mukaan!

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi