Uutiskirjeiden uutiset

Elinkeinojohtajan terveiset

29.3.2019 13:11

Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 3/2019 pääkirjoitus.

Huhtikuun koittaessa hyvä vire seudun elinkeinoelämässä näyttää jatkuvan, työttömyys on viime vuotta alempana ja avoimia työpaikkoja on useita satoja tarjolla. Ja aivan tammikuun tapaan muuttovoitto Iisalmeen kasvoi edelleen helmikuussa, tosin koko Ylä-Savon osalta väestötappio jatkui viime vuoden tapaan. Työpaikkojen täyttämiseksi ja muuttoliikkeen kääntämiseksi töitä täytyy edelleen tehdä yhteisvoimin, osaavaa työvoimaa haetaan nyt joka puolella Suomea. Isona ponnistuksena työntekijöiden ja uusien asukkaiden houkuttelemiseksi alueelle on toukokuussa tulossa valtakunnallinen kiertue Future Savo-hankkeen ja yritysten yhteistyönä. Myös Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -toimijat ovat mukana kaikilla paikkakunnilla kertomassa alueemme mahdollisuuksista, kiertueesta enemmän tässä uutiskirjeessä.

Maaliskuun lopussa julkaistiin valtakunnallinen seutukaupunkien vetovoimatutkimus, jonka tuloksista voimme olla iloisia: Iisalmi oli monella mittarilla aivan kärkipäässä tässä vertaisryhmässään ja esimerkiksi spontaanissa tunnettuudessa Suomen paras! Tutkimuslaitosta lainaten: ” Iisalmen kärkisija kertoo kaupungin nousevasta brändistä menestyvänä teknologia- ja metalliteollisuuden keskittymänä – ”Iisalmen ihmeenä”. Alueellisesti näkyvyyttä on saanut myös Iisalmen kaupungin visioon sisältyvä tavoite, joka on olla tulevaisuudessa Suomen houkuttelevin seutukaupunki. ” Tästä on siis hyvä jatkaa yhteistä työtämme eteenpäin. Parannettavaa meillä on erityisesti asumisen ja vapaa-ajan palveluiden markkinoinnissa, edelleenkin suurissa kaupungeissa on heikompi käsitys palveluistamme kuin mitä todellisuudessa voimme tarjota.

Kesän lähestyessä kannattaa muistaa kaupungin tarjoamat tuet kesätyöllistämiseen, monille nuorille ne ensimmäiset kesätyökokemukset ovat myös tärkeitä mielikuvan rakentajia kotiseudun mahdollisuuksista. Yrittäjien ja kaupungin yhteistyöllä voimme tarjota näitä positiivisia kokemuksia 100:lle nuorelle tänäkin kesänä. Ja jos työpaikkaa ei nuorelle löydy, myös oman miniyrityksen tukemista tuetaan tänäkin kesänä yhtenä vaihtoehtona. Näistäkin löydät lisätietoja uutiskirjeestämme.

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi