Ajankohtaiset tiedotteet

Eläinlääketieteen opiskelija Helsingistä Iisalmen koeasukkaaksi: Koe Iisalmi -kampanja on kurkistusikkuna nuoren muuttajan elämään Iisalmessa

Iisalmen kesän 2022 koeasukkaaksi muuttaa eläinlääketieteen opiskelija Kristiina Kukkoniemi Helsingistä..jpgIisalmen kesän 2022 koeasukkaaksi muuttaa eläinlääketieteen opiskelija Kristiina Kukkoniemi Helsingistä.
12.4.2022 10.15
2

Iisalmi saa kesällä 2022 kautta aikain neljännen koeasukkaansa, kun eläinlääketieteen opiskelija Kristiina Kukkoniemi muuttaa seminologin kesätyön perässä Iisalmeen. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Iisalmen kaupungin ja By Iisalmi –verkoston Koe Iisalmi! -koeasumisen kampanja herätti tänäkin vuonna runsaasti kiinnostusta ja hakijoita oli ympäri Suomea. Valitessa ilmaisen koeasunnon kesäksi saavaa ja kesästään somessa viestivää hakijaa pidettiin tänäkin vuonna tärkeänä valintaperusteena hakijan opiskelemaa alaa ja sitä, mille alalle hakija on kesäksi pestautunut. Eri aloja edustavien koeasukkaiden kautta voidaan kertoa siitä runsaasta ja monipuolisesta uratarjonnasta, jota Iisalmen seudulta löytyy, ja rohkaista vastaavien alojen opiskelijoita tutustumaan avoinna oleviin työtehtäviin. Aiempina kesinä Iisalmen koeasukkaat ovat työskennelleet toimittajana, pankin palveluneuvojana ja laatuinsinööriharjoittelijana. Kristiina Kukkoniemen Iisalmeen tuo seminologin työ Faballa, joten tiedossa on kurkistusikkuna maaseutuelinkeinojen pariin!

Kampanjan houkuttimena oleva täysin ilmainen koeasunto ja muut edut innostavat etenkin nuoria aikuisia hakemaan Iisalmen koeasukkaaksi. Ehtona osallistumiselle on muutto Iisalmeen Ylä-Savon ulkopuolelta sekä kesätyöpaikka seudulla. Tulevana kesänä Iisalmi saa ensimmäisen koeasukkaansa pääkaupunkiseudulta: 21-vuotias Kristiina Kukkoniemi opiskelee ensimmäistä vuotta eläinlääketiedettä Helsingin Yliopistossa. Iisalmessa Kristiinaa odottavat työt Faballa seminologi-lomittajana. 

”Iisalmen seutu ei ole minulle ennestään tuttua. Olin kesätyöpaikkakunnan suhteen avoin, ja mielelläni otin vastaan työn Iisalmessaa, vaikka se onkin melko kaukana kotiseudustani ja opiskelukaupungistani. Minusta on hienoa tutustua uusiin paikkoihin eri puolilla Suomea. Myös työ seminologi-lomittajana on minulle uutta. Se kiinnosti erityisesti siksi, että haluan saada kokemusta tuotantoeläinten parissa työskentelystä. Eläinlääkärillä työllistymismahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset. Haluan jo opiskeluaikana kokeilla erilaisia itseä kiinnostavia asioita, niin ehkä oma suunta siinä vähitellen hahmottuu.”, kuvailee Kristiina Kukkoniemi odotuksiaan tulevaa kesää kohtaan.

Kristiina Kukkoniemi allekirjoittaa Iisalmen kaupungin kampanjaidean toimivuuden:

”Kampanja on koeasukkaalle arvokas mahdollisuus, sillä se madaltaa kynnystä muuttaa töihin vieraaseen kaupunkiin kaukaakin sekä helpottaa tutustumista esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin ja tapahtumiin. Kun Iisalmen ulkopuolella asuva näkee hetkiä koeasukkaan kesästä, voi hänkin saada tietoa uudesta seudusta, ja kynnys hakeutua sinne töihin voi madaltua.

”Koeasumisen kampanja kiinnostaa vuodesta toiseen, ja sitä jopa odotetaankin opiskelijoiden keskuudessa. Faballe töihin tuleva Kristiina on nyt ensimmäinen koeasukas, jonka työtehtävät liittyvät elinvoimaisen maaseudun elinkeinoihin. Meillä Iisalmen seudulla on runsaasti työpaikkoja eläinlääkäreille ja koulutus taas on kaukana, joten toivottavasti tällä kampanjalla saadaan Kristiinan kaltaisille tuleville eläinlääketieteen osaajille välitettyä houkuttelevaa viestiä Iisalmesta!” toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.


Ysaon opiskelijat näyttävät taitonsa koeasunnon remontissa

Tukikohtana Kristiina Kukkosen elämälle kesä-Iisalmessa tulee toimimaan Petterinkulma Oy:n kaksio Kivirannalla. Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan artesaaniopiskelijat aloittavat asunnon remontin heti pääsiäisen jälkeen huomioiden tulevan koeasukkaan toiveet sisustusratkaisuissaan. Ysaon remontointi- ja sisustusryhmään kuuluvat opiskelijat Katja Tarvainen, Tiia Tervakoski ja Kirsti Tikkanen opettaja Tiina Huuskosen johdolla. Myös Petterinkulma Oy:n remonttityöntekijä Teija Raerinne työpaikkaohjaajana ohjaa ja opastaa opiskelijoita urakassa.

”Koeasumisen projektin kautta Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan alusta loppuun asiakastyön. Kokonaisuuteen kuuluu asunnon suunnittelu asukkaan toiveiden pohjalta, remontin toteutus, asunnon sisustaminen sekä remontista tehtävät postaukset blogiin. Remontoitavassa kerrostalokohteessa opiskelijat pääsevät esimerkiksi asentamaan lattioita, tekemään tasoitus- ja maalaustöitä, tapetoimaan, listoittamaan ja asentamaan kalusteita. Opiskelijat ovat innostuneita ja pääsevät samalla tekemään ammattiosaamisen näyttöjä kohteessa.”, kertoo YSAO:n sisustus- ja restaurointialan opettaja Tiina Huuskonen.

Aiempien vuosien koeasukkaat Emma Heinonen (2019), Jaana Kessel (2020) ja Juho Mark (2021) yllätettiin positiivisesti koeasunnoilla, jotka ylittivät heidän odotuksensa siinä, miten hyvin niissä oli huomioitu heidän yksilölliset toiveensa ja elämäntyylinsä. Samaan pyritään nytkin koko projektitiimin yhteistyöllä. Remontin etenemistä voi seurata iisalmi.fi-sivuston blogista sekä @koeiisalmi –Instagramista.


Petterinkulma auttaa asumisasioissa sekä kesätyöntekijöitä että yrityksiä

Petterinkulma Oy tarjoaa myös muille Koe Iisalmi! -kampanjaan hakeneille ja Iisalmeen töihin tulossa oleville edullisen vuokran soluasuntojaan.

”Uuden koeasukkaan valinta on yhtä varma kevään merkki kuin muuttolintujen saapuminen, ja onkin ilo olla tarjoamassa kotipesä uudelle iisalmelaiselle! Kivirannalla sijaitsevan asunnon remonttityöt käynnistyvät heti pääsiäiseltä ja meillä on vahva luottamus, että kumppanimme Ysaon ammattitaitoiset opiskelijat saavat tehtyä asunnosta tälläkin kertaa erittäin viihtyisän.” toteaa Petterinkulman toimitusjohtaja Mikko Kauppinen ja jatkaa:

”Muillekin kesäasukkaille on vielä hyvin saatavilla asuntoja eripuolilta kaupunkia. Helpoin tapa päästä Iisalmeen ja Petterinkulmalle on mennä meidän kotisivuille ja jättää sähköinen asuntohakemus. Meille Petterinkulmassa on erittäin tärkeää, että voimme olla mukana auttamassa alueemme yrityksiä rekrytoinneissa tarjoamalla heidän kesätyötekijöilleen edullisia asuntoja erilaisten perheiden tarpeisiin.”

By Iisalmi -verkosto tarjoaa etuja

Koeasukas Kristiina Kukkoniemi saa nauttia myös By Iisalmi -yritysverkoston vieraanvaraisuudesta: Kaisanet Oy tarjoaa verkkoa ja viihdettä mm. rajattoman nettiyhteyden ja kaapeliverkon kanavien muodossa ja LähiTapiola Itä tarjoaa vakuutusturvaa kodille ja vapaa-aikaan. Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista koeasukas pääsee nauttimaan Elämäni kunnossa -harrastuspassilla. Tulevasta kesästä povataan kaikkien aikojen tapahtumakesää ja Kristiinalle ojennetaankin festariliput Olusille – tuleehan koeasukkaan tutustua perinteikkääseen iisalmelaiseen kesätapahtumaan.

”Koe Iisalmi! -kampanjasta on muodostunut kokonaisuus, jossa on vuosi vuodelta jotain tuttua ja hyväksi havaittua, ja jotain uutta kokeilua. Muista kunnista ja mediastakin ollaan aika ajoin meihin yhteydessä kysellen, millainen kampanjan anti on ollut. Joitakin muitakin vastaavia kokeiluja on eri puolella Suomea viritelty ja meiltä on haluttu selvittää, miten tämä toteutus on meillä mahdollistettu. Yksi tärkeä osa Iisalmen kampanjaa on yhteistyö yritysten, Ysaon, Petterinkulman ja kaupungin välillä. Ja tietysti myös koeasukas itse tulee osaksi tätä yhteistyön ketjua. Uskomme, että tällainen vahva yhteistyön henki välittyy myös koeasukkaan some-postausten ja muun kampanjaviestinnän kautta. Me Iisalmessa haluamme tehdä ihmeitä yhdessä!”, kertoo By Iisalmi -markkinointia koordinoiva markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski Iisalmen kaupungilta.


Lisätietoja:

Terho Savolainen, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja, p. 040 630 5328
Laura Koski, Iisalmen kaupungin markkinointi ja viestintäsuunnittelija, p. 040 632 5868.
Mikko Kauppinen, toimitusjohtaja, Petterinkulma Oy, p. 020 743 9125
Tiina Huuskonen, sisustus- ja restaurointialan opettaja, Ylä-Savon ammattiopisto, p. 040 079 3024

Koeasukas Kristiina Kukkoniemen esittäytymisblogi:
 
https://www.iisalmi.fi/blogs/Uusi-kesan-2022-koeasukas-Kristiina-Kukkoniemi-Helsingista-esittaytyy/wwazqnzl/ae60d3b5-473b-418a-b07c-29390b7f1c35

Seuraa koeasunnon remonttia ja koeasukkaan kuulumisia Instagramissa @koeiisalmi
https://www.instagram.com/koeiisalmi/