Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

By Iisalmi -lähettilästapahtuma kokoaa lähettiläät ja iisalmelaiset yhteen – yhteisöllisessä illassa muistetaan myös Jaakko Teppoa

Ilja Teppo Trio.jpgIlja Teppo Trio on tapahtuman pääesiintyjänä.
20.3.2024 15.00

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -verkosto järjestävät yhteistyössä HärkäAreenan kanssa By Iisalmi -lähettilästapahtuman perjantaina 19.4.2024. Lähettilästapahtuma kokoaa yhteen By Iisalmi –tunnustuksen saaneita lähettiläitä vuosilta 2017–2023 ja tarjoaa iisalmelaisille mahdollisuuden inspiroitua heidän osaamisestaan ja viihtyisästä yhdessäolosta. Jokainen By Iisalmi –lähettiläs tuo tapahtuman ohjelmaan omaa tinkimätöntä osaamistaan ilahduttaen sillä yleisöä: Luvassa on letkeää liikettä, mukaansatempaavaa musiikkia, huastelua ja halauksia! Tapahtumassa muistellaan myös iisalmelaissyntyisen kansantaitelija Jaakko Tepon uraa ja elämää, sillä pääesiintyjänä on hänen poikansa, muusikko Ilja Teppo trioineen.

Tapahtumapaikkana on vuoden 2022 By Iisalmi -lähettilään, Arja ”Arska-täti” Wäisäsen emännöimä HärkäAreena. Wäisänen profiloitui lähettiläsvuotenaan hyvän mielen lähettiläänä, jolta tarvittaessa saa lämpimän halauksen:

”Myös lähettilästapahtumassa on jaossa haleja. Lähettiläsvuonna yhteistyössä kaupungin ja Mieliteon kanssa luotuja Mieliteko By Iisalmi -pelikorttejakin päästään testaamaan jossain muodossa!”, kertoo Arja Wäisänen.

Samalla tavalla jokaisen aikoinaan yleisöäänestyksen kautta By Iisalmi -lähettilääksi valitun osaaminen on nivottu osaksi tapahtuman ohjelmaa: Laila Korhonen ohjaa tanssillista liikettä, Antti Niskanen tuo tarjolle Pesolan Pihvilihan tuotteita, Pihla Sallinen kertoo nuoren yrittäjän kokemuksistaan, Matti Kokkonen toimii juontajana ja vinkkaa arjen turvallisuuden taidoista. Tällä hetkellä lähettilään viittaa harteillaan kantava Marko ”Mähkä” Mähönen on mukana tapahtumassa musiikkiin liittyvällä, vielä täsmentyvällä tavalla, ja varmasti illan aikana kuullaan kautta aikain ensimmäisen By Iisalmi -tunnustuksen saajan, lumilautailija Rene Rinnekankaan bändinäkin tutuksi tulleen Kätfishin musiikkia – päällekkäisyyksien vuoksi Kätfish ei kuitenkaan pääse livenä lavalle. Illan musiikkiohjelmaan kuuluu myös paikallinen Local Five -orkesteri, joka tulkitsee menevää musiikkia 50-luvulta nykypäivään suomeksi ja englanniksi. Mainittakoon, että Local Fiven basistina kitaraa kannattelee Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

”Meillä on upeita lähettiläitä, jotka on valittu iisalmelaisten toimesta yleisöäänestyksellä. Tämä matalan kynnyksen lähettilästapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tulla tapaamaan heitä ja samalla voi ehdottaa myös seuraavaan tunnustusäänestykseen sopivaa ehdokasta. Hienoa päästä itsekin soittamaan tällaiseen paikallista yhteisöllisyyttä edistävään tapahtumaan!”, kertoo Terho Savolainen.


Local Five lämmittelee pääesiintyjää, joka otetaan varmasti yleisössä muutenkin erityisellä lämmöllä vastaan: Lavalle nousee iisalmelaissyntyisen, rakastetun kansantaiteilijan Jaakko Tepon pojan Iljan kokoonpano, Ilja Teppo Trio. Illan aikana kuultaneen myös Jaakko Tepon kynästä syntyneitä rakastettuja sanoituksia, jotka usein kirvoittavat yhteislauluakin.

Tapahtuma järjestetään kaksiosaisena: Klo 18-21 ohjelma on suunnattu perheille ja klo 21-02 tapahtumassa on ikärajana 18 vuotta. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja 50:lle ensimmäiselle vieraalle on luvassa Pesolan Pihvilihan iltapalaa. Ohjelma tarkentuu maaliskuun aikana ja siitä tiedotetaan Iisalmen kaupungin viestintäkanavissa, esimerkiksi iisalmi.fi/lähettilästapahtuma -sivulla.


Kannustusta kotikaupunkilähettilyyteen


Vaikka By Iisalmi -lähettilääksi nimetäänkin vuosittain virallisesti vain yksi henkilö, haluaa Iisalmi kannustaa kaikkia asukkaitaan ja Iisalmen ystäviä toimimaan lähettiläinä ja seudun houkuttelevuuden rakentajina.

”By Iisalmi -lähettilästapahtumassa jaamme postikortteja, joiden avulla tapahtumaan osallistujat voivat lähettää rakkaita terveisiä Iisalmesta omille, kauempana asuvulle läheisilleen ja tarjota heille samalla veikeän uintireissun Saukkoon. Olemme aiemminkin toteuttaneet monenlaisia paluumuuttajakirjeitä ja niistä on tykätty, joten nyt halumme taas kokeilla tätä lähestymistapaa hieman uudenlaisella tavalla”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Tapahtuman ohjelman toivotaan herättävän osallistujissa tunnetta siitä, että Iisalmessa jokainen voi menestyä omalla osaamisellaan – osaamisen ketjuun ja tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan jokaista, ja jokaisen osaaminen on arvokasta. Iisalmi on tunnettu osaamisen paikkana, jossa syntyy maailman parhaita tuotteita nimekkäissä vientiyrityksissä. On tärkeää muistaa, että yritysten takaa ja laajemmin koko yhteisöstä löytyy iso määrä ihmisiä, tekijöitä ja osaamista, jotka yhdessä synnyttävät elinvoimaisen, houkuttelevan seudun.


Lisää aiheesta:
Tutustu By Iisalmi -lähettiläiden kuulumisiin ja seuraa ohjelman tarkentumista: www.iisalmi.fi/lähettilästapahtuma