Uutisarkisto

By Iisalmi –seminaari ja YTYÄ!-Areena yläsavolaisen TAHDONVOIMAN asialla

8.11.2018 15.00
2

Iisalmen kaupungin koordinoiman By Iisalmi –brändiverkoston sekä YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä –hankkeen järjestämään By Iisalmi –seminaariin ja YTYÄ!-Areenaan Iisalmen Kulttuurikeskukselle odotetaan liki 200 vierasta. Torstaina 22.11. järjestettävän tapahtuman teemana on tahdonvoima: mielenkiintoisen puhujakaartin ja YTYÄ!-paneelin annin voimin on tavoitteena virittää yleisö yhteisölliseen tahdonvoimaan, jolla on taatusti merkitystä seudun vetovoimaisuuden luomisessa.

 

Iisalmi ja koko seutu ovat saaneet kuluvan vuoden aikana paljon valtakunnallistakin huomiota seutuna, joka erottuu muiden vastaavankokoisten kaupunkien ja seutukuntien joukosta. Media on ollut kiinnostunut Iisalmen ihmeestä – menestyksestä, kasvusta ja niistä kumpuavasta hyvinvoinnista. Samaan aikaan iisalmelaisen ihmeen taustalla olevissa yrityksissä podetaan osaajapulaa – sen ei haluta asettuvan kasvun tulpaksi.

Iisalmelaiseen perimään kuuluu vahva yhteistyö – ihmeet syntyvät yhteen hiileen puhaltamalla, yhdessä tekemällä. Niinpä By Iisalmi –seminaarissakin kokoonnutaan yhteen synnyttämään yhteisöllistä tahdonvoimaa. Tahdonvoimaa nimittäin tarvitaan, kun seutumme ponnistelee kohti oman seutukaupunkisarjansa kärkisijaa Suomen houkuttelevimmaksi seutukaupungiksi vuonna 2030. Vision toteutuessa osaajapulan pitäisi olla helpottunut ja väestökehityksen kääntynyt myönteiseksi.

Oppeja yritysmaailmasta ja henkilöbrändiltä

By Iisalmi –seminaarissa omat teemaan liittyvät puheenvuoronsa tulevat pitämään yritysmaailman edustajina Normet Group Oy:n President, CEO Robin Lindahl, By Iisalmi –brändityön kumppanitoimisto Oddy Inc:in Creative Director, Partner Ricardo Patino sekä liikkeenjohdon konsultti Tero J. Kauppinen. Kärjistetysti sanoen silkalla tahdonvoimalla oman uransa ja henkilöbrändinsä luonut Arman Alizad on keynote –puhujana.

Tältä joukolta ei liene liikaa odottaa varsin tahdonvoimasta puhetta.

"Mikä on arvokkain asia, jonka voi jättää perinnöksi? – Se on arvokkaampi kuin täysin maksettu osakehuoneisto, salkullinen pörssiosakkeita tai säästötili tai mitään tällaista. – Jos sinulla on se asia, sen avulla saa kaiken edellä mainitun, lisäksi paljon, paljon muuta.", herättelee Tero J. Kauppinen omaan osuuteensa seminaarissa. Vastaukset mielenkiintoisiin kysymyksiin selviävät 22.11.

By Iisalmi –tunnustuksen vuoden 2018 yleisöäänestyksen voittaja selville

By Iisalmi –seminaarissa julkistetaan myös kaikkien aikojen toinen By Iisalmi –tunnusäänestyksen voittaja. Haluan tehdä parasta –asennetta ja positiivisuutta osoittanut teko, yritys tai henkilö tulee pokkaamaan iisalmelaisen Ahmotuotteen valmistaman painavan kiertopalkinnon, joka siirtyy seuraajalle viimevuotiselta voittajalta, lumilautailija Rene Rinnekankaalta.

Tunnustusäänestyksessä oli kuusi upeaa ehdokasta: Kirjailija, opettaja Jyri Paretskoi Valmentaja, ohjaaja Lilli Härmä-Leinonen Muusikko, kitaristi Tomi Tajakka Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskanen Olvin Iisalmi Puolukka Gin Lonkero Genelecin The Ones –tuotesarja Yleisöäänestys käytiin syys-lokakuussa, ja ääniä kertyi reilut 1600 kpl. Voittajaksi julistetaan eniten yleisöääniä saanut ehdokas ja hän tai hänen edustajansa on tavattavissa seminaarissa. Myöhemmin luvassa on yhteistyötä By Iisalmi - brändin lähettilyyteen liittyen.

Paneelissa kuumaa rekrykeskustelua

Kovia työllistämistuloksia takoneen YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä –hankkeen tarjoamassa YTYÄ!-Areena -osuudessa iltapäivällä lavalle nousevat asiantuntevat panelistit aiheenaan rekrytointi.

"Yksi tärkeä paneelissa esille nouseva näkökulma on henkilöstöjohtamisen merkitys työnantajaimagoon, jonka kohentamiseen liittyvät toimet on huomioitu myös YTYÄ-hankkeen tavoitteissa. Iisalmen seudulla toimintaansa jo aloittaneen HR-toimijoiden verkostonkin yhtenä tärkeänä tehtävänä on varmasti löytää vastauksia kysymyksiin: Miten löytää yhteinen suunta, ymmärrys, kehittämiskohteiden tunnistaminen ja tunnustaminen?", toteaa YTYÄ!-hankkeen projektipäällikkö Tiina Juutinen.

Rekrytointiaiheisen paneelin keskustelijoina ovat:

Elsi Katainen, Euroopan parlamentin jäsen

Soile Lahti, Pohjois-Savon TE-toimisto, johtaja

Yrjö Ronkainen, Savon Yrittäjät, puheenjohtaja

 Kari Virranta, Pohjois-Savon ELY-keskus, ylijohtaja

Paula Oksman, Ponsse Oyj, henkilöstöjohtaja

Paula Zacharov, Future Savo -hanke, projektijohtaja Seminaarin ja paneelin juontaa Jyri Paretskoi.

 

Verkostoja ja yritysesittelyä

Päivän mittaisen seminaarin tauoilla toivotaan syntyvän uusia kontakteja ja verkostoja. Taukojen aikana on mahdollisuus tutustua myös noin kymmenen esittelypisteen tarjontaan, esimerkiksi Ponsse Oyj:n, Normet Group Oy:n sekä Sakkyn, Ysaon ja Savonian ajankohtaisiin rekryihin ja opintomahdollisuuksiin. Iisalmi ja tienoot –matkailu- ja tapahtumatoimijat ovat myöskin eläys- ja matkailutarjonnallaan mukana, samoin maakunnallinen vetovoimahanke Future Savo. Lisäksi Iiden ry:n pisteellä on tarjolla tietoa keskustan kehittämiseen ja tapatumiin liittyen, joten varsin monipuolisesta vetovoimaeminaarista on kyse näytteilleasettajienkin osalta.

"By Iisalmi –seminaari on teemansa mukaisesti hyvä ponnistuslauta kohti ensi vuotta, jolloin brändityö jatkuu jatkuvaluontoisena yhteistyönä aiemman projektiluontoisuuden jälkeen. Pitkäjänteistä työtä ja tahdonvoimaa tarvitaan, kun raivataan kasvualustaa yhä uusille Iisalmen ihmeille. Tervetuloa mukaan seminaariin ja yhteiseen vetovoimatyöhön!", toteaa elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

Lisätietoja: Terho Savolainen Elinkeinojohtaja IISALMEN KAUPUNKI puh. 040 630 5328 terho.savolainen@iisalmi.fi

Linkit: Ilmoittautuminen ja ohjelma www.iisalmi.fi/byiisalmiseminaari