Uutisarkisto

By Iisalmi –seminaari ja YTYÄ!-Areena loivat TAHDONVOIMAA seudun vetovoimatyöhön

robin.jpg
22.11.2018 15.40
4

Iisalmen kaupungin, kumppaniyritysten ja –oppilaitosten sekä YTYÄ!-Ylä-Savossa on työtä -hankkeen järjestämässä By Iisalmi –seminaarissa 22.11.2018 oli aistittavissa todellista yläsavolaista tahdonvoimaa, kun parisatapäinen yleisö innostui puheenvuoroista ja YTYÄ!:n rekrypaneelin keskustelusta. Paikallaolleet vieraat kiittelivät päivän antia erinomaiseksi, ja järjestäjät jakoivat kokemuksen.

By Iisalmi –seminaariin kokoontui noin parin sadan osallistujan yleisö, joka osoitti jo mukanaolollaan kiinnostusta Iisalmen seudun vetovoimatyöhön ja verkostoitumiseen sen edistämiseksi. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna tahdonvoima.

Tahto tehdä parasta on yksi By Iisalmi –brändin arvoista: On selvää, etteivät hyvät aikeet yksin riitä, tarvitaan tahtoa, sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä pitää hyvät päätökset elossa vielä ensi kuussa tai ensi vuonnakin. Iisalmen kaupungin visio ”Suomen houkuttelevin seutukaupunki 2030” vaatii tahdonlujuutta. Koko seudun menestyksen turvaaminen vaatii tahdonvoimaa. - Me jokainen tarvitsemme sitä yksilöinä ja yhdessä, kuten yksi seminaarin huippupuhujista, kansainvälisen liikkeenjohdon konsultti Tero J. Kauppinen totesi jo kevätkesällä puhuttaessa Iisalmen seudun maineesta ja vetovoimaisuudesta (Iisalmen Sanomat 17.6.2018):

”Usein aliarvioidaan visioiden ja yhteisten tahtojen voimaa. Vision on parasta olla iso ja sillä on hyvä olla jännitettä. Kun ihmiset samaistuvat itseään suurempiin asioihin, he pysyvät kestävästi motivoituneina ja ovat valmiita panemaan oman henkilökohtaisen edun syrjään.”

Seminaarissa Tero J. Kauppinen kiteytti terveen itsetunnon olevan merkittävin perintö, mitä ihminen voi jälkeensä jättää:

”Uskommeko epäonnistumiseen vai onnistumiseen – sillä on uskomattoman suuri merkitys sekä yksilölle että yritykselle.”

Seminaarin avauspuheenvuoron pitänyt Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen korosti myös vision kirkkaana pitämisen tärkeyttä:

”By Iisalmi työ on strateginen kärkihanke, jolla houkuttelevuutta kasvatetaan. Visio on selvä – Iisalmi tunnetaan vuonna 2030 Suomen houkuttelevimpana seutukaupunkina.”


Normet Group Oy:n Robin Lindahlin mielenkiintoinen puheenvuoro kertoi jo puolivuosisataisen historian omaavan iisalmelaisen ja samalla erittäin kansainvälisen yrityksen vahvasta kasvun ja kehittymisen tahdosta:

”Tavoite on liikevaihdon tuplaantuminen vuoteen 2022 mennessä. Se tarkoittaa kannattavuus- ja tuottavuusloikkaa ja jatkuvaa toiminnan kehittämistä.”

Lindahl kertoi Normetin rekrytoineen kuluvan vuoden aikana 100 uutta työntekijää Iisalmeen. Hänen mukaansa Normetin menestystarinassa parhaiden osaajien palkkaaminen on ollut paras tapa kasvaa ja toimia maailmalla. Nyt Normet on jo siinä vaiheessa, että yritys voi itse kasvattaa uusia osaajia tarpeisiinsa.

Oddy Inc:in Ricardo Patino tykitti puheenvuorossaan relevantin sisällön ja ylipäätään relevantin läsnäolon puolesta. Hänen omassa elämäntarinassaan merkityksellisiä ohjeita ”survival kitissä” ovat olleet:

”Communicate. Learn. Engage.”

Patino korosti myös empatiaa. Ilman empatiaa ei synny ymmärrystä.

Aamupäivän keynote-puhuja, monille alun perin legendaarisesta MoonTV:stä tuttu Arman Alizad oli rekrytoitu puhujaksi tahdonvoiman ruumiillistumana – vaatturina, joka on suorastaan silkalla tahdonvoimalla rakentanut menestyvän henkilöbrändin. Armanin sanoma seminaariväelle oli:

”Anna unelmien elää! Kun rakastaa työtään, on tinkimätön ja periksiantamaton ja uskoo asiaansa tavalla, jota kaikki eivät välttämättä ymmärrä ja toimii – se on oikea polku.”

Arman hiljensi yleisön pysäyttävillä kuvillaan ja sanomallaan kiitollisuudesta; meillä on niin paljon, meillä on aivan erilaiset mahdollisuudet, kuin monilla Armanin matkoillaan kohdanneilla.

Seminaarissa jaettiin myös By Iisalmi –tunnustus, joka on osoitus Haluan tehdä parasta –asenteesta ja positiivisuudesta, jolla muutetaan maailmaa paremmaksi lähellä tai kaukana. Yleisöäänestyksen voittajaksi kiiti runnilaisen Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskanen, joka kertoi omasta suhteestaan nöyrästi parhaaksi pyrkimiseen:

”Kun tälle Pesolan Pihvilihan toeminnalle on annettu kasvot, niin täätyy toemia myös sen mukasesti. Myyn vuan huipputuotteita,en ilikiä rueta immeisille myymään etes keskiverto tuotteita. Myyvään vuan parasta: Pesolan nykyiset ja tulevat asiakkaat ovat ansainneet syyvä parhaita Pesolan tuotteita. Hinnalla en pysty kilipailemmaan muuta laavulla kyllä. Vanaha sananlasku ”hyvä kello kaavas kuuluuu ja huono kello vielä kaavemmaks” pättee tässäkii. Sanon, niinku asiat on, kaikille samalla laella, niin ee tarvii puhheitaan miettiä.”

Seminaarin lounastauolla yleisö pääsi verkostoitumaan ja tutustumaan esittelypisteiden antiin. Normet ja Ponsse kertoivat pisteillään omista ajankohtaisista rekryistään ja kuulumisistaan ja matkailu- ja tapahtumatoimijat Iisalmi ja tienoot –markkinoinnista ja Iiden ry:stä toivat tietoon laajan kirjon menoja Ylä-Savon seudulta. Maakunnallista vetovoimatyötä tapahtumassa edusti Future Savo -hanke.

YTYÄ!-Areenalla keskustelua rekrytoinnin vahvuuksista ja uusista mahdollisuuksista


Seminaarin iltapäivään toteutettiin alueen parhaat asiantuntijat saman pöydän äärelle tuova rekrytointiaiheinen paneelikeskustelu – onhan kasvava osaajatarve ollut polttavana puheenaiheena sekä yrityksissä että mediassa.

Paneelin keskustelijoina olivat:
Elsi Katainen, Euroopan parlamentin jäsen
Soile Lahti, Pohjois-Savon TE-toimisto, johtaja
Yrjö Ronkainen, Savon Yrittäjät, puheenjohtaja
Kari Virranta, Pohjois-Savon ELY-keskus, ylijohtaja
Paula Oksman, Ponsse Oyj, henkilöstöjohtaja
Paula Zacharov, Future Savo -hanke, projektijohtaja


Paneelissa pohdittiin mm. sitä, miksi Ylä-Savo on monesti mainittu työpaikkojen paratiisina:

”Täältä käsin voi aidosti tehdä kansainvälistä uraa maailmanluokan yrityksissä asuen samalla monilla tavoin houkuttelevassa ympäristössä”, totesi Paula Zacharov Future Savo –hankkeesta.

Paula Oksaman Ponsselta kiitteli seudun yhteistyöverkostoja, jotka edesauttavat esimerkiksi osaavan työvoiman saatavuutta.

Savon Yrittäjien Yrjö Ronkainen muistutti, että Ylä-Savon työpaikkojen paratiisin leima on totta siinäkin mielessä, että alueen yrityskenttä on erittäin monipuolinen – työtä on eri alojen osaajille.

Elsi Katainen muistutti myös viihtyvyydestä ja henkilöstöjohtamisesta – Ylä-Savon seudun kärkiyritysten hän uskoo olevan oman alansa osaamisen lisäksi myös henkilöstön johtamisessa huippuluokkaa.

Paula Oksman
totesi, että päivän teeman mukaisesti meidän on syytä alkaa puhua työvoimapulan sijaan positiivisemman ja tahdonvoimaisemman ilmaisun kautta. Hän siteerasi Iisalmen slogania ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” ja kehotti kääntämään puheen osaajapulasta kiinnostavampaan työpaikkojen tarjontaan ja olemassa oleviin kansainvälisiin uramahdollisuuksiin.

Kari Virranta ELY-Keskukselta kuitenkin muistutti, että työelämän ja työmarkkinoiden tarpeiden muuttuessa tällä hetkellä esimerkiksi ammattitaitoisista metalli- ja teknologiateollisuuden osaajista on ihan todella kysyntää enemmän kuin tarjontaa. Keskustelu kääntyi saman tien koulutuksen suuntaan: on ensiarvoisen tärkeää, että seudun oppilaitokset kykenevät tukemaan yritysten kasvua kouluttamalla osaavia tekijöitä. Koulutusresursseja ei enää kukaan toivo supistettavan.

Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen peräsi vastauksia siihen, miksi Kuopiosta on hankala tulla Iisalmeen töihin, kun toiseen suuntaan kuitenkin kuljetaan?

Vastauksena Ronkaisen aiheelliseen kysymykseen Kari Virranta totesi, että meidän asennemaailmassamme on korjattavaa, kun isommasta pienemmälle paikkakunnalle kulkemiseen on kynnys. Hän totesi myös, että maakunnallisesti tätä kyllä pyritään ratkomaan erimerkiksi liikkumisen ratkaisuja monipuolistamalla.

Paula Zacharov
muistutti etätyömahdollisuuksien hyödyntämisen korjaavan pitkästä välimatkasta johtuvaa epäsuhtaa työ- ja vapaa-ajan välillä, mikäli työmatka veisi päivittäisenä liian suuren siivun vuorokaudesta.

TE-Keskuksen Soile Lahti ja Future Savo –hankkeen Paula Zacharov korostivat myös tulevaisuuden näkymiä: Etenkin nuoret ja kansainväliset opiskelijat kaipaavat vahvistusta siihen, mitä seutu tarjoaa heille pidemmällä aikajänteellä. Heille vietävään viestiin on sisällytettävä turvallisuutta tulevaisuuden suhteen, sekä tietoa alueen tarjonnasta myös muuhun kuin työhön ja uraan liittyen.

Paneelissa myös yleisö pääsi kysymään ja esittämään näkemyksiään – näin taattiin, ettei keskustelu ollut vaikeidenkaan aiheiden hyssyttelyä. Yleisö kysyikin mm. ikäsyrjinnästä ja eläkeläisten potentiaalin hyödyntämisestä. Positiivisia esimerkkejä työllistämisestä löytyi myös näihin aiheisiin sekä panelistien että yleisönkin joukosta, joten epäröijienkin kannattaa miettiä ennen ”ein” sanomista.

Seminaarin järjestäjien puolesta kiitokset kaikille mukana olleille välitti elinkeinojohtaja Terho Savolainen:

”Iisalmen kaupungin vahvasti ajan hengessä oleva slogan kuuluu: ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” Slogan kuvastaa iisalmelaista, yritteliästä perinnettä ja asennetta. Tällä porukalla, mikä tänään oli koolla, ihmeisiin ja niiden tekemiseen todella voi uskoa. Kiitos kaikille tahdonvoimaan tarttumisesta!”


Kuvia seminaarista ja paneelista vapaasti median käyttöön:
https://byiisalmi.kuvat.fi/kuvat/KATSO%20KUVAT%20By%20Iisalmi%20-seminaari%20ja%20YTY%C3%84%21-Areena%2022.11.2018%20/


Lisätietoja:
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen, terho.savolainen@iisalmi.fi, puh. 040 630 5328.