Uutisarkisto

BY IISALMI –TUNNUSTUS PESOLAN ISÄNNÄLLE: "Tätä tehhään suurella syvämellä!"

Antti.jpg
22.11.2018 14.00
3

Iisalmen kaupungin, kumppaniyritysten ja –oppilaitosten sekä YTYÄ!-Ylä-Savossa on työtä -hankkeen järjestämässä By Iisalmi –seminaarissa 22.11.2018 julkistettiin toisen kerran jaettavan By Iisalmi –tunnustuksen saaja. Paikallisen metalliteollisuusyritys Ahmotuote Oy:n muotoilema ja lahjoittama By Iisalmi –kiertopalkinto siirtyi lumilautailija Rene Rinnekankaalta Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskaselle.

Kaikkien aikojen toisen By Iisalmi –tunnustuksen saaja, huumoristaan ja savonmurteestaan tunnettu runnilaisen Pesolan tilan isäntä Antti Niskanen on otettu saamastaan huomiosta – kukapa ei olisi, kun on reilut 1600 ääntä kaikkinensa keränneen yleisöäänestyksen äänikuninkaana kovien kanssakisaajien kesken käydyssä äänestyksessä:

”Enhän minä sitä uskona toeks kun Laara soetti mulle. Kisassa aattelin vuan, että en aenakaan huonoille vastustajille häviä vaekka en voettaskaan. Enkä etes aatellu koko voettamismahollisuiuksija. Pitihän se Pesolan entrecottee pihvi tuplana paestella jo saman päevän iltana kun kuulin voetosta.”, kertoilee Antti ensitunnelmistaan voitosta kuultuaan.

Vuosittain myönnettävä By Iisalmi –tunnustus on osoitus Haluan tehdä parasta –asenteesta ja positiivisuudesta, jolla muutetaan maailmaa paremmaksi lähellä tai kaukana. Äänensä Antille antaneet olivat vakaasti sitä mieltä, että Pesolan Pihviliha isäntineen täsmää yhteen tämän määritelmän kanssa.

”Kun tälle Pesolan Pihvilihan toeminnalle on annettu kasvot, niin täätyy toemia myös sen mukasesti. Myyn vuan huipputuotteita,en ilikiä rueta immeisille myymään etes keskiverto tuotteita. Myyvään vuan parasta: Pesolan nykyiset ja tulevat asiakkaat ovat ansainneet syyvä parhaita Pesolan tuotteita. Hinnalla en pysty kilipailemmaan muuta laavulla kyllä. Vanaha sananlasku ”hyvä kello kaavas kuuluuu ja huono kello vielä kaavemmaks” pättee tässäkii. Sanon, niinku asiat on, kaikille samalla laella, niin ee tarvii puhheitaan miettiä.”,
pohtii Antti pesolalaista parhaan tekemisen määritelmää ja jatkaa:

”Pesolassa tiijetään elläemen elinkaari: mittee on tapahtunut elämän aekana. Tätä työtä tehhään suurella syvämmellä ja intohimolla. Rinta rottingilla, mutta nöörin mielin. Välillä homma potkii piähän, mutta niitä ee jiähä märehtimmään. Jos liian viisaasti alan miettimään asioita niin sitten ee uskalla tehä mittään. Jos oesin alunpittäin tienä mihin kaekkeen sitä tässä viijen vuen varrella on jootuna, niin en olis uskaltana lähtee enkä ilennä lähtee tähän koko savottaan. Alakuun iletti ajjoo kaapungilla, kun laetoin takalasin tarran aatoon - nyt ee iletä muuten, jos ee vuan töppäele liikenteessä.”

Iisalmen kaupungin uusi slogan kuuluu: ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” Slogan kuvastaa iisalmelaista, yritteliästä perinnettä. Kysyttäessä Antilta, mitä se voisi tarkoittaa Pesolan Pihvilihan tarinassa, saamme vastauksen:

”Sillon kun alotin suoramyyntiä, moni piti minua hupsuna ja varmaan pittää vieläkii kun tien tätä. Moni ihmettel että mitenkä sinä tämmösenä aekana ja tämmösellä alueella ruppeet suora myyntiä tekemään - kun ee olla missään valtavviin väkikeskittymmiin liepeillä. Sanoin vuan immeisille, että ee tämä ota jos annakkaan: Huonona aekana on hyvä alottee tämmönen toohu, homma kehittyy pikku hiljoo. Pyssyy piä ja lihat mukana. Eekä piäse ylypistymmään kun se luottamus pittää ansaeta kovalla työllä.

Koko tilan pion oon alottana niin tyhjästä ja kovalla työllä tehtynä tähän koko luokkaan on tultu – siis sitkeyttä riittää. Ee piä pelätä isojakaan kilpailijoita ja vastuksija. Pittää vuan uskoo ihteesä ja ommaan tekemiseensä - siitä se etenöö. Räntin luominen viep aekoo.

Kuitenkaan myö ee olla missään takapajulassa vaekka pimmeetä nyt onkin.
Pesolan Pihviliha liikkuu myös ympär suomen. Pikkuhilijoo etitään uusija ravintoloita ja muita pitopaekkoja asiakkaiks; semmosia, jotka ymmärtäävät hyvän pihvilihan piälle. Pesola on piässy jo Saimi Hoyerin hotellin ruokapöötään. Haaveena on, että joskus myös Pesolata syyvään Itsenäesyyspäevän juhlissa resitentin linnassa.”


Lopuksi Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskanen haluaa vielä kiittää saamastaan tunnustuksesta:

”Iso kiitos kaekille – järjestäjille ja iänestäjille. Eekä piä unohtee perreen, hyvien työmiesten ja yhteistyökumppaneitten merkitystä, kiitos heillekkii!

Oon erittäin otettu tästä kunniasta. Vien kyllä savolaesuutta, iisalamelaesuutta, runnilaesuutta sekä pesolalaesuutta ylypeesti etteenpäen joka päevä - liikuimpa missä tahhaan.”


By Iisalmi –tunnustuksen yleisöäänestyksessä vuonna 2018 oli Antti Niskasen lisäksi viisi upeaa ehdokasta: Kirjailija, opettaja Jyri Paretskoi, valmentaja, ohjaaja Lilli Härmä-Leinonen, muusikko, kitaristi Tomi Tajakka, Olvin Iisalmi Puolukka Gin Lonkero sekä Genelecin The Ones –tuotesarja. Yleisöäänestys käytiin syys-lokakuussa, ja ääniä kertyi reilut 1600 kpl.

Kaikki ehdokkaat keräsivät mukavat potit ääniä. By Iisalmi –tunnustus aiotaan jatkossakin järjestää vuosittaisena kampanjana, jonka kautta nostetaan esiin Iisalmen seudulla syntyneitä ainutlaatuisia tekoja, henkilöitä ja tuotteita esimerkeiksi ja kannustajiksi eri alojen toimijoille.

Lisätietoja By Iisalmi –brändityöstä ja –tunnustuksesta:
Elinkeinojohtaja Terho Savolainen
puh. 040 630 5328.
terho.savolainen@iisalmi.fi


www.iisalmi.fi/byiisalmi


Lisätietoja Pesolan Pihvilihasta:
Katso Antin ja ammujen kiitospuhevideo: www.pesolanpihviliha.fi
Pesolan Tila
Antti Niskanen
Pesolanniementie 255
74595 Runni, Iisalmi
antti@pesolanpihviliha.fi
0500 430044