Menestystarinat

BY IISALMI –TUNNUSTUS RENE RINNEKANKAALLE: ”Positiivisuus ja Haluan tehdä parasta –asenne on osa minua, jokaiseen päivään kannattaa lähteä asenteella, että tänäänkin voin löytää jotain uutta.”

4
 


Iisalmen kaupungin, kumppaniyritysten ja –oppilaitosten järjestämässä By Iisalmi –seminaarissa 21.11.2017 julkistettiin kaikkien aikojen ensimmäinen By Iisalmi –tunnustuksen saaja. Paikallisen metalliteollisuusyritys Ahmotuote Oy:n muotoilema ja lahjoittama By Iisalmi –pysti ojennettiin nuorelle urheilu- ja musiikkilahjakkuudelle Rene Rinnekankaalle. Ja tällä pystillä on myös painoarvoa, onhan se valmistettu kokonaan metallista!

Kaikkien aikojen ensimmäinen By Iisalmi –tunnustuksen saaja, positiivisuudestaan tunnettu lumilautailulahjakkuus Rene Rinnekangas on otettu saamastaan huomiosta:

- On tosi hienoa, että minut valittiin mukaan By Iisalmi –tunnustuksen ehdokkaaksi ja kun ihmiset vielä äänestivät minut voittajaksi, se lämmitti todella. Ainutlaatuinen ja iso juttu, hyvä fiilis tästä tuli, toteaa Rene ja jatkaa:

- Kiitos paljon Iisalmen kaupungille ja kumppaneille, että järjesti tällaisen tunnustuskisan, ja nosti esille monia hienoja tekijöitä ja tekoja!

Rene kisailee ja harjoittelee suuren osan vuodesta ulkomailla tai kotimaisissa rinteissä, mutta Iisalmi on edelleen hänelle erityinen ja merkityksellinen paikka:

- Iisalmi merkitsee totta kai paljon, olen täältä kotoisin ja täällä aloittanut lautailun veljen ja serkun myötä. Kotikaupunki on ollut ja on yhä tänäänkin iso osa elämääni ja tekemistäni. Paloski eli Paloisvuori oli paikka, jossa aloitin laskun. Kisat toki olivat muualla, ja piti lähteä harjoittelemaan isompiin rinteisiin ja hyppyreille. Paloskin etu on se, että rinne on riittävän lyhyt – saa paljon toistoja päivän aikana. Laudalla sai olla paljon, ja siitähän kaikki lähtee.

Rene näkee Iisalmen paikkana, jossa on hyvä varttua:

-Iisalmi on turvallinen, viihtyisä ja tosi kiva paikka kasvaa. Tulinpa mistä vaan reissusta, niin tänne on aina hienoa tulla.

Kun eittämättä lahjakkaalta nuorelta mieheltä kysytään salaisuutta positiivisuuteen ja haluun ja kykyyn tehdä parasta, kuuluu nöyrä vastaus:

-Positiivisuus ja Haluan tehdä parasta –asenne on ehkä osa minua, paha itse sanoa. Olen vain tehnyt pitkäjänteisesti ja intohimoisesti sitä, mikä on tuntunut parhaimmalle itsestä ja sitä kautta oppinut lisää.

Mitä tuore By Iisalmi –tunnustuksen saaja haluaa sanoa iisalmelaisille, iästä ja lajista riippumatta? Miten Rene Rinnekangas kannustaa muita By Iisalmi –allekirjoituksen arvoisiin tekoihin, joilla muutetaan maailmaa sekä lähellä että kaukana?

- Kenelläkään tai missään lajissa ei aina voi olla hyvä päivä, aina ei voi onnistua tai voittaa. Sille ei voi mitään, se kuuluu asiaan – turha siitä on tehdä sen isompaa asiaa. Sen sijaan kannattaa jokaisesta päivästä ja jokaisesta kisasta tai harjoituksesta hakea niitä positiivisia asioita, niitäkin varmasti aina löytyy. Sitä kautta löytyy myös usko tulevaan ja omaan tekemiseen.

-Jokaiseen päivään kannattaa lähteä asenteella, että tänäänkin voin löytää jotain uutta. Kannattaa olla rohkea, sitä kautta voi saavuttaa jotain, mitä ei arvannutkaan. Ei voi tietää, ennen kuin on kokeillut. Kuten legendakin sanoo, elää kuin tämä päivä olisi viimeinen.

Kuunnellessa Rene Rinnekangasta ei voi muuta kuin todeta: Mies on tunnustuksen ansainnut. Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen toteaakin, että jossain määrin rinteeseen ja kaupungin elinvoimatöihin sopii sama Renen resepti:

-Rohkeus on yksi Iisalmen kaupungin arvoista. Se tarkoittaa esimerkiksi rohkeutta uudistaa vanhoja toimintatapoja, ideoida ja tehdä uusia avauksia. Niidenkin myötä Iisalmi alueen keskuksena voi kulkea kehityksen kärjessä – rohkeasti ja nopeasti reagoiden. Yhdessä sen teemme – asukkaiden, yritysten ja oppilaitosten kanssa!

TUNNUSTUKSEN TAUSTAA: By Iisalmi –tunnustuksella kiitosta ja kannustusta vetovoiman edistäjille

By Iisalmi –vetovoimatyön puitteissa päätettiin lanseerata uusi tunnustus, jolla kiitetään ja kannustetaan Iisalmen seudun elinvoimaisuuteen ja vetovoimaisuuteen myönteisesti vaikuttaneita tekoja, tuotteita tai henkilöitä. Tunnustuksessa ehdolla olleet henkilöt valittiin By Iisalmi –brändityössä mukana olevien tahojen ja yleisön ehdotusten perusteella – lopullinen äänestys käytiin viiden positiivisuutta ja Haluan tehdä parasta –asennetta osoittaneen ehdokkaan kesken ja voittajaksi valikoitui eniten ääniä saanut ehdokas. Ehdolla olivat:


1. Iisalmen Peli-Karhut
2. Savonian Sosionomiopiskelijoiden Kulttuurien Karnevaalit
3. Olvin IPA
4. Rene Rinnekangas
5. Kari Rönkkö


Ääniä annettiin liki 1400 ja jokainen ehdokas kahmi mukavan äänisaaliin, joka osoittaa, että heidän nähdään ansiokkaasti edistäneen Iisalmen vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta – jokaisen omassa genressään omilla valttikorteillaan. Juuri siihen myös tunnustuksen jakamisella pyritään kannustamaan – olemaan positiivisesti paras omassa lajissaan ja omilla vahvuuksillaan sekä erottumaan sillä joukosta. Sama Haluan tehdä parasta –asenne toimii sekä yksittäisen henkilön että urheiluseuran, yrityksen ja kaupunginkin kohdalla.


Lisätietoja By Iisalmi –brändityöstä ja –tunnustuksesta:
Elinkeinojohtaja Terho Savolainen, terho.savolainen@iisalmi.fi, puh. 040 630 5328.

 rene.JPG