Ajankohtaista

BY IISALMI –TUNNUSTUS 2019 Matti Kokkoselle: ”Saan itse parhaat fiilikset, kun pystyn auttamaan muita menestymään”

Matti Kokkonen.jpgNHB:n puheenjohtaja-valmentaja Matti Kokkonen sai vuoden 2019 By Iisalmi -tunnustuksen.
14.11.2019 12:00

Iisalmen kaupungin, kumppaniyritysten ja –oppilaitosten järjestämässä By Iisalmi –seminaarissa 14.11.2019 julkistettiin kolmannen kerran jaettavan By Iisalmi –tunnustuksen saaja. Paikallisen metalliteollisuusyritys Ahmotuote Oy:n muotoilema ja lahjoittama By Iisalmi –kiertopalkinto siirtyi Pesolan Pihvilihan isäntä Antti Niskaselta NHB:n puheenjohtaja-valmentaja Matti Kokkoselle.

 Kaikkien aikojen kolmannen By Iisalmi –tunnustuksen saaja, vapaaotteluseura NHB:n puheenjohtaja ja valmentaja Matti Kokkonen kuvailee tuntuneen huikealle ja jännittävälle, kun tieto yleisöäänestyksen voitosta tuli:

”Tuntuuhan tämä jännittävälle! Vaikka en itse ole kilpailuhenkinen, niin aika paljon ihmiset osoittivat mielenkiintoa ehdokkuuttani kohtaan kadulla ja siviilityössä, joten väkisin se oli äänestyksen ajan mielessä, että kuinka tuossa porukassa pärjään.

Kapakan ovella työskennellessä olin selkeästi gallupissa johdossa, kun mietittiin sisäänpääsyn edellytyksiä.”, kertoo Kokkonen pilkettä silmäkulmassaan ja jatkaa:

”Lipposen Marjaa moni kertoi myös äänestäneensä ja mukavia keskusteluja asian tiimoilta käytiin useassa eri yhteydessä!”

Vuosittain myönnettävä By Iisalmi –tunnustus on osoitus Haluan tehdä parasta –asenteesta ja positiivisuudesta, jolla muutetaan maailmaa paremmaksi lähellä tai kaukana. Kysyttäessä tuoreelta voittajalta, miten hän itse ajattelee vastaavansa määritelmää, päästään Kokkosen lempiaiheeseen: toisten auttamiseen.

”Saan itse parhaat fiilikset, kun pystyn auttamaan muita menestymään tai saavuttamaan jotain hienoa. Varmasti se näkyy parhaiten seuratoiminnassa, jokaisessa treenissä. Kannustan urheilijaa tekemään vielä pari toistoa, vaikka lihakset ovat jo hapoilla - silloinhan hän ylittää itsensä ollen paras mahdollinen versio itsestään, juuri sinä päivänä.”, kertoo valmennettaviltaan kiitosta saanut Kokkonen.

”By Iisalmi –tunnustuksen ehdokasvideolla sanoin, että kun seudulla tehdään maailman parhaita kaiuttimia ja metsäkoneita, niin miksi täältä ei voisi tulla myös maailman parhaita kamppailijoita. Tämän viestin voi jokainen poimia ja kysyä, miksi Ylä-Savosta ei voisi tulla maailman parasta ihan missä vaan? Kun asettaa tavoitteen tarpeeksi korkealle niin sittenhän se ei ole muuta kuin tehdä se, mitä siihen vaaditaan. Saattaa olla, että voi vanhainkodissa sanoa tehneensä jotain maailman parasta. Tai ainakin on yrittänyt!” kannustaa Kokkonen.

Iisalmen slogan ja yhteisön lupaus ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” on tulevaisuudessa By Iisalmi –lähettiläiden joukkoon liittyvän Kokkosen mielestä sellainen, jonka voi liittää moneen eri tarinaan – myös Matti Kokkosen ja taustajoukkojen tarinaan: 

”Iisalmen ihme... Minulle se on jokapäiväistä tekemistä meidän harrastajien kanssa. Kun katsoo tuota meidän porukkaa ja miettii, missä kukakin olisi ilman toistaan, ilman meidän tiimiä, niin olen kiitollinen siitä, että ollaan onnistuttu parantamaan jokaisen harrastajamme elämänlaatua. Tulemme kaikki hyvin erilaisista taustoista ja osalla elämä on heitellyt rajummin pitkin pientareita, osalla elämä on kulkenut keskikaistaa ihan kivasti. Tämä meidän joukkue on kuitenkin vetänyt aina pois penkalta, ennen kuin yksilö on ajautunut ojan pohjalle. - Se tiistain tunti, jonka aikana olet osa joukkuetta ja pääset unohtamaan arjen murheet, on ihme itsessään!”, pohdiskelee Kokkonen.

Matti Kokkonen kertoo olevansa kiitollinen jokaiselle häntä äänestäneelle ja kiittäisi heitä kaikkia halaamalla, jos ylettäisi: 

”Olen saanut paljon Iisalmelta ja on hienoa, jos pystyn antamaan jotain takaisin. Jos äänestäjillä on jotain ideoita, niin minua saa pyytää mukaan touhuamaan Iisalmeen jotain hienoa - autan mielelläni, jos pystyn!” Kokkonen lupaa.

By Iisalmi –tunnustuksen yleisöäänestyksessä vuonna 2019 oli Matti Kokkosen lisäksi neljä ehdokasta: Iisalmen kaupunginkirjasto, Iiden ry:n Louhenkatupäivä, PK-37:n sihteeri Marja Lipponen ja media-ammattilainen Tuija Pehkonen. Yleisöäänestys käytiin syys-lokakuussa, ja ääniä kertyi yhteensä 2741 kpl. 

Kaikki ehdokkaat keräsivät mukavat potit ääniä. By Iisalmi –tunnustuskampanja järjestetään vuosittain nostaen esille Iisalmen seudulla syntyneitä ainutlaatuisia tekoja, henkilöitä ja tuotteita esimerkeiksi ja kannustajiksi eri alojen toimijoille.

Lisätietoja By Iisalmi –brändityöstä ja –tunnustuksesta:

Terho Savolainen                                                       Laura Koski
puh. 040 630 5328                                                     puh. 040 632 5868
terho.savolainen@iisalmi.fi                                       laura.koski@iisalmi.fi                                   

www.iisalmi.fi/byiisalmi