Tulevat tapahtumat
Iisalmi

Verkkolaskulaki vaikuttaa kaikkiin yrityksiin: mitä tulee tehdä? VERKKOKOULUTUS

20.4.2020 17:00–20:30

Älä jätä rahojasi saamatta – siirry paperilaskutuksesta verkkolaskutukseen!

Huhtikuun 2020 alusta alkaen yritykset voivat vaatia toiselta yritykseltä tulevat laskut sähköisessä muodossa eli verkkolaskuina. Julkishallinnoilla sama oikeus on ollut jo huhtikuusta 2019 alkaen. Huhtikuun 2020 alusta Suomen valtio vastaanottaa vain verkkolaskuja. Verkkolaskun tulee myös sisältää tiettyjä pakollisia laskutustietoja, joita Suomen laki ei ole tähän mennessä vaatinut. Sähköpostilla lähetetty lasku ei täytä näitä ehtoja. Yrityksellä on oikeus jättää laskut maksamatta, jos laskun lähettäjä ei lähetä laskua sähköisessä muodossa oikein. Suuret yritykset ja yhteisöt sekä valtionhallinto ja kunta sektori tulee vaatimaan kaikilta toimittajiltaan verkkolaskuja uusimmassa verkkolaskumuodossa.

Verkkolaskutus mahdollistaa laskujen nopeamman toimituksen asiakkaille, ja aikaa jää itse liiketoiminnalle. Verkkolaskutus on huomattavasti edullisempi tapa hoitaa laskutusta, sillä paperilaskujen lähettämiseen liittyy paljon suoria ja epäsuoria kustannuksia. 

Tässä koulutuksessa käymme läpi tulevan verkkolaskulain (1.4.2020) voimaantulon aiheuttamat muutokset ja vaatimukset yritysten laskutukseen käytännössä. Lisäksi tarkastelemme verkkolaskutuspalvelualustojen tarjontaa ja sitä, kuinka verkkolaskutuspalvelu otetaan käyttöön. Puhumme myös sähköisestä taloushallinnosta ja tilintarkastuksesta, joihin tämä lainmuutos myös liittyy.

ETÄKOULUTUS 20.4.2020 klo 17-20:30

(tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille koulutusvahvistuksen yhteydessä)

Ilmoittautumiset 13.4.2020 mennessä osoitteesta: bit.ly/verkkolaskulakietä

HINTA (sis. kaikki kulut): 50€ / osallistuja (pk-yritykset ja yritysten henkilöstö Pohjois-Savo, henkilöstön määrä 1–249; tuettu hinta kerryttää de minimis -tukea) TAI 200€ / muu osallistuja

HUOM: Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä (max. 15). Ilmoittautumisajan jälkeen tulleista peruutuksista tai perumatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun.

KOULUTTAJA: Ella Kärki, vastuukouluttaja HM, HHJ, metsätalousinsinööri (amk), Valmennusmajakka, 040 5109 3289, ella.karki@valmennusmajakka.fi . Valmennusmajakka tarjoaa koulutusta ja neuvontapalveluja yrittäjille laajasti eri puolella Suomea. Olemme järjestäneet satoja koulutuksia yli 20 vuoden ajan.

LISÄTIETOJA: Arto Sepponen, p. 044 337 0230 tai  arto.sepponen@navitas.fi

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Verkkokoulutus, - Varkaus
Puhelin:
Email: