Lapinlahti

Varjokuvitelmia-installaatio Taidemuseo Eemilissä

Varjokuvitelmia.jpg
13.10.2023 11.00–31.12.2023 15.00

Lapinlahden Kuvataidelukion ja Savonlinnan Taidelukion yhteisprojektina syntynyt näyttely

Lapinlahden Kuvataidelukio ja Savonlinnan Taidelukio ovat toteuttaneet yhteistyössä kollektiivisen varjotaideteoskokonaisuuden, joka käsittelee erilaisten ympäristöjen merkityksiä. Niitä tarkastellaan pitkällä aikajanalla. Teoksessa pohditaan historiaa, mikä voi olla vaikuttanut nykyisyyteen, tähyillään tulevaisuuteen, kenties unelmiin, mutta myös uhkakuviin. Installaatio koostuu eri aiheisista, maalatuista paperi- ja pahvielementeistä. Ne valaistaan niin, että varjot luovat toisen, mystisen maailman.

Teoksen osat suunniteltiin ja toteutettiin lukukauden 2021–2022 aikana. Osat rakentuivat ensin kirjeenvaihtona oppilaitosten välillä: keskeneräisiä teospaloja lähettiin lukiosta toiseen, jossa niitä jatkettiin. Materiaalina käytettiin tukevaa paperia ja kartonkia, joihin piirrettiin ja maalattiin. Keväällä 2022 Savonlinnan taidelukiolaiset vierailivat Lapinlahdella, jossa järjestettiin työpaja. Työpajassa teoksen osat koottiin erilaisiksi pienoismaailmoiksi ja suunniteltiin niiden valaisemista.

Aiemmin teoksista koottu näyttely on ollut esillä Riihisaaren museossa Savonlinnassa syksyllä 2022. Tämän yhteistyöprojektin tarkoituksena on ollut kuvataiteen erikoislukioiden verkostoituminen ja yhteistyön tiivistäminen.

Taiteellista työtä ja tehtävänkehittelyä on viilattu yhteistyössä varjotaiteilija Paula Vilmin, kontekstitaiteilija ja taidepedagogi Laura Mellasen sekä äänitaiteilija ja -suunnittelija Eliel Tammiharjun kanssa. Kokonaisuudesta julkaistaan lopulta tehtäväkokonaisuus kuvataidekasvattajille suunnatulle Kuvistuubi-sivustolle.

Terveisin
kuvataiteen lehtorit
Satu Huttunen ja Titta Hämäläinen

 


***
Taidemuseo Eemil
Suistamontie 3
73100 Lapinlahti

p. 040 187 2678
info@eemil.fi

www.eemil.fi
www.facebook.com/halostenmuseosaatio
www.instagram.com/taidemuseo_eemil

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti
Puhelin:
Email:

Tapahtuman järjestää

Taidemuseo Eemil
Yhteyshenkilö: Hannu Heikkilä
Puhelin: +358401872678