Iisalmi

Urkukonsertti - Pyhän Ristin kirkon urut 30 vuotta

Santeri Siimes kuva.jpg
7.5.2023 18.00–19.00

Urkutaiteilija Santeri Siimes

Pyhän Ristin kirkon urut 30 vuotta

Santeri Siimes (s. 1981) on säveltäjä, urkuri ja kieltenopettaja. Siimes opiskeli urkujen- ja pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja on täydentänyt urkuopintojaan Naji Hakimin mestarikurssilla. Urkurina hän on omistautunut ennen muuta 1800- ja 1900-lukujen ranskalaisen koulukunnan musiikin esittämiseen. Hänen sävellystuotantonsa käsittää urkumusiikkia, muun muassa kaksitoista urkusinfoniaa, sekä piano-, kamari-, orkesteri- ja vokaaliteoksia. Vuonna 2011 hänen teoksensa Trois études voitti 2. palkinnon kansainvälisessä Aristide Cavaillé-Coll -sävellyskilpailussa Ranskassa.

Musiikillisen työn ohella Siimes on opiskellut romaanista filologiaa Helsingin yliopistossa ja toiminut useiden romaanisten kielten opettajana. Hän opettaa nykyisin muun muassa galegon kieltä ja Galician kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Romaanisten kielten lisäksi hän on opiskellut ja puhuu pariakymmentä muuta eurooppalaista kieltä, kuten liettuaa.

Heinäkuussa 2010 ilmestyi Siimeksen ensimmäinen soololevy "Santeri Siimes : Œuvres pour orgue", joka sisältää hänen urkusinfoniansa numerot X ja XI sekä kappaleet Toccata ja Complainte. CD on äänitetty Helsingissä Kallion kirkossa, jonka lehteriurut sopivat hyvin Siimeksen ranskalaisvaikutteiseen urkusävellystyyliin.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10e.

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Haukiniemenkatu 10b, 74100 Iisalmi
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Iisalmen seurakunta
Yhteyshenkilö: Hannu Virpi
Puhelin: 0447335251