Iisalmi

Urkukonsertti - Iisalmen Pyhän Ristin kirkon urut 30 vuotta

Irina Vavilova, kuva Paula Heino (1).jpg
2.4.2023 18.00–19.00

Urkutaiteilija Irina Vavilova

PYHÄN RISTIN KIRKON URUT 30 VUOTTA

Irina Vavilova (s.1992) aloitti piano-opintonsa 6-vuotiaana synnyinkaupungissaan Pietarissa. Urkuopinnot alkoivat 10 vuotta myöhemmin Pietarin Musorgskin musiikkiopistossa Anna Kalinkinan johdolla. Vuodesta 2013 lähtien hän on opiskellut kirkkomusiikkia sekä urkujen- ja cembalonsoittoa Sibelius-Akatemiassa.

Keväällä 2019 Irina suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Ville Urposen ja Markku Hietaharjun johdolla. V. 2019 hän suoritti myös musiikin maisterin tutkinnon. Irina on osallistunut lukuisille mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla. Syyslukukauden 2018 hän vietti vaihto-opiskelijana Eastman School of Musicissa (Rochester, NY, Yhdysvallat) opettajinaan Nathan Laube ja William Porter.

Irina Vavilova on esiintynyt solistina ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa, Venäjällä, Pohjoismaissa, Baltian maissa, Etelä-Euroopassa ja Amerikassa. Elokuussa 2020 Irina esitti Francis Poulencin urkukonserton Helsinki Metropolitan Orchestran solistina Sasha Mäkilän johdolla. Cembalistina hän esiintyy kamarimusiikkikokoonpanoissa ja suurten kirkkomusiikkiteosten continuoryhmissä.

Irina Vavilova on osallistunut menestyksekkäästi musiikkikilpailuihin. Viimeisimpänä hän saavutti jaetun 2. palkinnon (1. palkintoa ei myönnetty) Stavangerin pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 2021.

Irina Vavilova on kiinnitetty Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin lehtoriksi elokuusta 2021 alkaen. Hän toimii myös kouluttajana Hyvän säestämisen taito -kurssilla Kirkon koulutuskeskuksessa.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10e.
Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Haukiniemenkatu 10b, 74100 Iisalmi
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Iisalmen seurakunta
Yhteyshenkilö: Hannu Virpi
Puhelin: 0447335251