Iisalmi

Tuntemattomilla teillä - Liikkeen ja sävelten vuoropuhelua

Kuvassa kaksi tanssijaa ja kitaristi.
3.2.2023 18.00–18.30

Iisalmen kulttuurikeskus Eino Säisä -sali klo 18. Vapaa pääsy!

Tuntemattomilla teillä -teos sai alkunsa syksyllä 2020 tanssiopettajien Harriet Jefferyn ja Sonja Rönkön sekä kitaransoiton opettaja Markku Laakson ajatuksesta nivoa yhteen liikettä, musiikkia ja improvisaatiota. Mitään ennalta asetettua lähtökohtaa - kuten tiettyä sävelteosta tai tyylisuuntaa  -ei teokselle ollut. Tärkeämpää tekijöille oli saattaa liike ja sävel vapaaseen dialogiin tässä hetkessä, ideoida ja inspiroitua kollektiivisesti, ja antaa prosessin viedä mukanaan. Kuukausien saatossa valmistui teos "Tuntemattomilla teillä". Teoksessa liikkeen sävelten ja improvisaation dialogi muodostaa kerrostumia, jotka johdattavat katsojan tuttuuden, turvallisuuden, erillisyyden ja yksinäisyyden teemojen äärelle. Myös hengittämiselle ja reflektiolle on annettu tilaa, eikä jokaista yksityiskohtaa ole lyöty lukkoon. Näin katsoja pääsee mukaan seuraamaan luomisprosessia - uuteen ja tuntemattomaan astumista. 

Kitaristi Markku Laakso valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v. 1996. Hän jatkoi opintojaan maineikkaalla Oscar Ghiglian konserttiluokalla Baselin Musiikkiakatemiassa v. 1997-2000. Laakso tunnetaan monipuolisena muusikkona, ohjelmistoa on renesanssista aina uusimpaan musiikkiin asti. Hän opiskeli Baselissa kolmen vuoden ajan myös vapaata improvisaatiota. Liikkeen ja musiikin yhdistämisen hänellä syttyi kipinä jo opiskeluaikoina. Laakso toimii kitaransoiton lehtorina Kuopioon konservatoriossa sekä tuntiopettajan Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla.

Harriet Jeffery valmistui tanssinopettajaksi Kuopion konservatoriosta v. 1998 ja Pohjois-Savon ammattikorkeakoulusta v. 2002. Hän toimii Kuopion konservatoriossa tanssin lehtorina. Opetustyön ohella hän on toiminut tanssijana, koreografina ja näyttelijän pääasiassa Kuopion alueella. Harriet valmistui toukokuussa 2021 myös muusikon ammattitutkintoon pääaineenaan rytmilaulu. 

Sonja Rönkkö valmistui Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta tanssijaksi v. 2016 ja tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta v. 2020. Valmistumisensa jälkeen hänen työnsä on koostunut suurelta osin tanssin opettamisesta, mutta myös tanssijan ja koreografin töistä

Konsepti, koreografia ja musiikki työryhmä
Harriet Jeffery & Sonja Rönkkö tanssi
Markku Laakso kitara

Teoksen kesto: n. 30 minuuttia. 
Vapaa pääsy!

Hinta:

Tapahtumapaikka

Iisalmen kulttuurikeskus Säisä-sali
Osoite: Kirkkopuistonkatu 9, 74100 IISALMI
Puhelin:
Email:

Tapahtuman järjestää

Iisalmen kaupungin kulttuuripalvelut
Yhteyshenkilö:
Puhelin:
Email:
Www-osoite: