Lapinlahti

TALVI LIIKUTTAA retkitapahtuma

lumikengillä hangella.JPG
25.3.2023 9.00–12.00

Retkipäivä Väisälänmäen kulttuuri- ja luontopolulla, kodalla ohjelmaa kaiken ikäisille retkeilijöille mm. lumikenkäilyä, eläinten lumijälkien tunnistamista, nokipannukahvia ja mehua, oma muki mukaan!

Yhdessä kevättalven hangille!

Toimijoiden yhteistyönä eri vuodenaikoina järjestämä retki-, luonto- ja erätapahtumien sarja toteutetaan myös tänä vuonna. Viimevuotiseen tapaan tapahtumasarja alkaa talvitapahtumalla, joka tänä vuonna toteutetaan lauantaina 25.3.2023 Väisälänmäen kulttuuri- ja luontopolulla (Väisälänmäentie 138, Lapinlahti). Väisälänmäki on yksi Suomen kansallismaisemista. Mäellä kiertävä polku on noin 2 km ja tutustuttaa Väisälämäen geologiaan, historiaan, elinkeinoihin ja kulttuuriperinteeseen. Polun varren kodalla on klo 9-12 tarjolla mukavaa ohjelmaa ja tekemistä kaiken ikäisille retkeilijöille pienimmästä isompaan: on mahdollisuus kokeilla lumikenkiä, ihailla yhdessä komeita maisemia, tunnistaa eläinten lumijälkiä ja tunnelmoida talvirunopolulla. Tarjolla on nokipannukahvia ja lämmintä mehua, ota oma muki mukaan! Voit myös paistaa ja lämmittää nuotiolla omia retkieväitä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumajärjestelyissä ovat tällä kertaa mukana: Väisälänmäen kulttuuri- ja luontopolun tuki ry, Lapinlahden Riistahoitoyhdistys, Lapinlahden Latu ja Lastu.

Tapahtumasarjassa on tulossa eri vuodenaikoina ja erilaisissa Lapinlahden luontokohteissa seuraavat tapahtumat:

Kesän korvalla perjantai 5.5.2023 klo 17-20 Santurin liikunta-alue (teemana pyöräily)
Tarinoita ja taikaa lauantai 19.8.2023 klo 10-13 Tölvä (teemana vesillä liikkuminen)
Ihan pimmeetä! perjantai 27.10.2023 klo 17.30-20 Pajujärvi, Päämaja (teemana pimeä ja kävely)

Kaikissa tapahtumissa tarjoillaan kokemuksia, elämyksiä ja tietoiskuja retkeily-, liikunta-, luonto- ja eräasioista. Jos joku toimija kiinnostuit tulemaan mukaan seuraavien tapahtumien järjestämiseen, niin ota yhteyttä Mervi Eskeliseen lastu@lastu.fi, 050 326 7243.

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Väisälänmäentie 138, 73100 Lapinlahti
Puhelin:
Email:

Tapahtuman järjestää

Väisälänmäen kulttuuri- ja luontopolun tuki ry, Lapinlahden Riistahoitoyhdistys, Lapinlahden Latu ja Arkkitetuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu
Yhteyshenkilö: Mervi Eskelinen
Puhelin: 050 326 7243
Www-osoite: http://www.lastu.fi