Lapinlahti

Pohjois-Savon Kuvataideseurat

YLEISNÄKYMÄ_POSAKU.jpg
15.6.2022 12.00–3.8.2022 17.00

Pohjois-Savon Kuvataideseurojen laaja kesänäyttely on vuosittain esillä Lapinlahdella Pappilan kivinavetassa. Näyttelyn ovat järjestäneet Lapinlahden kulttuuritoimi ja PoSaKu.

PoSaKu eli Pohjois-Savon Kuvataideseurat ja sen kesänäyttely Lapinlahdella Pappilan kivinavetassa ovat yhtä kuin edustamansa yhdistykset: Iisalmen Seudun Kuvataideseura, Koillis-Savon Taideseura, Kuvataideseura Arttiimi, PiKeMa (Pielavesi-Keitele-Maaninka), Siilinjärven Kuvataideyhdistys, Suonenjoen taideseura ja Varkauden Kuvataideyhdistys.

Pohjois-Savon Kuvataideseurat täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Vuoden 2022 kesänäyttelyn on juryttänyt kuvataiteilija Jarmo Husso Iisalmesta. 

Hän valitsi näyttelyyn 45 tekijää ja heiltä yhteensä 101 teosta, 74 teosta jäi näyttelyn ulkopuolelle. 

 Kesän 2022 yksityisnäyttelyt nähdään perinteisesti katutason sivugallerioissa, Varkauden Kuvataideyhdistyksen valitsemana kuvataiteilija Saku Santeri Heinonen (s.1975) Pieksämäeltä, jonka näyttelyssä nimeltä Pieniä kuvia nähdään akvarelliteoksia. Suonenjoen Taideseura valitsi taiteilijaksi Marja Tervosen (s.1939), jonka keraamiset teokset näyttelyssä ovat vuosilta 2017–2022. Taiteilija rakensi yhden teoksensa paikan päällä, luonnon materiaaleista.  
PoSaKu:n näyttelyn järjestämisestä vastaavat yhdessä Lapinlahden kulttuuritoimi ja Pohjois-Savon Kuvataideseurat.  Antoisaa taidekesää kaikille!

 Marja Tervonen (s.1939) on innostunut taiteesta 1970-luvun alussa Pieksämäen työväenopiston metalligrafiikan kurssilla. Kiinnostus taiteeseen heräsi, mutta tekniikka ei tuntunut omalta. Sen jälkeen Marja on ollut ahkera kansalaisopiston kädentaitojen opiskelija ja osallistunut useille muille eripituisille taidekursseille kokeillen muun muassa öljyvärejä, akvarellia ja pastelliliituja. Monien opettajien joukossa on ollut tunnettuja nimiä Kaarina Kaikkosesta Pauno Pohjolaiseen. 

Marja pitää maanläheisistä väreistä. Hän on maalannut tauluja ja kokeillut erilaisia tekniikoita. Veistokset ja tilateokset luonnon materiaaleista kiinnostavat sekä keramiikka viimeisimpänä tekotapana on ollut mieleinen.

Suonenjoen Taideseuran jäsenenä Marja Tervonen on ollut vuodesta 1980 ja toiminut myös seuran sihteerinä 1987–90. Oman seuran vuosittaisiin yhteisnäyttelyihin Marja on osallistunut säännöllisesti vuodesta 1978 ja osallistuu edelleen. Seuran alue- ja vierailunäyttelyissä on nähty Marjan teoksia. Eri vuosikymmeniin mahtuu pienimuotoisia yksityisnäyttelyitä. Marjalla oli puolisonsa Sepon kanssa veistoksellinen yhteinen 140-vuotisjuhlanäyttely Kellarikalleriassa vuonna 2009. Marjan teoksia on Sairaanhoitajien koulutussäätiöllä Helsingissä, Suonenjoen kaupungilla ja terveyskeskuksessa. 

Pieksämäkeläinen Saku Santeri Heinosen (s.1975) yksityisnäyttely Lapinlahdella Pappilan kivinavetan Galleriassa on nimeltään PIENIÄ KUVIA ja sisältää akvarelliteoksia.

Vuonna 2021 kuvataiteilijaksi (AMK) valmistunut Saku Santeri Heinonen on myös teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija. Hän on ohjannut yli 70 teatteriproduktiota Suomessa ammatti- ja harrastajateattereissa sekä ohjannut ja filmannut musiikkivideoita Suomessa ja Ruotsissa (mm. Kauko Röyhkä 2020). Heinonen on ollut Etelä-Savon esittävien alojen läänintaiteilija vuosina 2009–2013. Moneen muun tekemisen ohessa hän on tuottanut myös taidenäyttelyitä sekä johtanut Kulttuuritalo Hilpeää Hospodaria Pieksämäellä vuosina 2016–2022. Saku Santeri Heinonen on Pieksämäen Taideseuran ja Varkauden Kuvataideyhdistyksen jäsen.
Taiteilijasta lisää
www.sakusanteriheinonen.fi

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Eemil Halosen tie 6, 73100 Lapinlahti
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Pohjois-Savon Kuvataideseurat
Yhteyshenkilö: Sinikka Vesterinen
Puhelin: 0505994053
Www-osoite: