Pielavesi

PIELAVESI 150: Timo Sarpaneva - Juuret Pielavedellä -näyttely

pielavesi150.png
1.7.2023 0.00–25.8.2023 0.00

Pielaveden kirjaston näyttelyssä Timo Sarpaneva – Juuret Pielavedellä on esillä lasiteoksia, valokuvia sekä Ambiente-kankaita. 

Näyttely kuvastaa Sarpanevan kansainvälisyyttä, monipuolisuutta taiteilijana, teollisena suunnittelijana ja keksijänä. Vahvat suomalaiset juuret olivat Sarpanevan taiteen kasvupohja. Hän toi usein esiin pielavetisen isoisänsä seppä Abel Hujasen ja ajan, jonka hän lapsuuden kesinään vietti Säviäntaipaleen pajassa sepänsällinä. Palkeita polkiessaan ja kipinöiden poltellessa paljaita polvia, tuleva taiteilija seurasi kuinka nöyrästi rauta taipui tinkimättömän taitajan käsissä. Sama tinkimättömyys näkyy Sarpanevan tuotannossa. Loppuun saakka hiotut ja viimeistellyt teokset saattoivat usein tehtaiden ammattihenkilöstön uusien haasteiden eteen ja johdattivat rohkeisiin kokeiluihin. Tuloksena oli uusia valmistusmenetelmiä ja uutta teollista tuotantoa. Usein ratkaisut löytyivät taiteen kautta.

Timo Sarpaneva – Juuret Pielavedellä -näyttely avoinna 1.7-25.8.2023 kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikoina, Pielaveden kunnankirjastolla Laurinpurontie 14A, 72400 Pielavesi. Ei pääsymaksua. 
 
Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: ,
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Yhteyshenkilö:
Puhelin:
Email:
Www-osoite: