Tulevat tapahtumat
Pielavesi

OLLI MUSTOSEN PALUU!

Olli Mustonen3-credit-Outi-Törmälä.jpg
27.10.2019 15:00–17:00

OLLI MUSTOSEN PALUU! Sunnuntaina 27.10.2019 klo 15 PIELAVEDEN KIRKKO Ensivierailullaan syyskuussa 2018 mestaripianisti Olli Mustonen ihastui Pielaveteen, sen kirkkoon ja kirkon flyygeliin niin, että haluaa taas aloittaa uuden ohjelmansa kansainvälisen kiertueen täältä! LIPUT 20 € ; vain kirkon ovelta tuntia ennen konserttia, VAIN KÄTEISELLÄ

Ensivierailullaan syyskuussa 2018 mestaripianisti Olli Mustonen ihastui Pielaveteen, sen kirkkoon ja kirkon flyygeliin niin, että haluaa taas aloittaa uuden ohjelmansa kansainvälisen kiertueen täältä!

Nyt on vuorossa monivuotisen jättiläisprojektin, kahdeksanosaisen, kaikki Ludwig van Beethovenin 32 pianosonaattia sisältävän konserttisarjan neljäs osa Waldstein. Konsertissa kuullaan seuraavat sonaatit:
• nro 6, F-duuri, opus 10 nro 2
• nro 18, Es-duuri, op. 31/3
• nro 5, c-molli, op. 10/1
• nro 21, C-duuri, op. 53, ”Waldstein”

Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla. Hän aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana, tärkeimpinä opettajinaan Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa.

Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin ja Mariinski-teatterin orkesterin, New Yorkin Filharmonikkojen sekä Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä kotimaisten orkestereiden ohella mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin, Firenzen Orchestra della Toscanan, Genovan oopperaorkesterin, Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin, Melbournen sinfoniaorkesterin, Moskovan Tshaikovski-sinfoniaorkesterin, Northern Sinfonian, Tokion NHK-sinfoniaorkesterin, Viron kansallisorkesterin ja Weimar Staatskapellen kanssa. Perustamansa Helsingin Festivaaliorkesterin kanssa hän on tehnyt kiertueita Keski-Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa.

Mustosen omassa sävellystyössä keskeisellä sijalla ovat viime vuosina olleet orkesteriteokset. Toukokuussa 2014 kantaesityksensä sai Helsingin kaupunginorkesterin tilaama 2. sinfonia ”Johannes Angelos”.

Mustosen levytystuotanto on laaja ja sisältää useita palkittuja kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi Edison- ja Gramophone-palkinnot saaneen Alkanin ja Shostakovitshin preludien levytyksen. Viime vuosien äänitteistä mainittakoon Beethovenin pianokonserttojen kokonaislevytys Tapiola Sinfoniettan kanssa, Respighin Concerto in modo misolidio RSO:n ja Sakari Oramon kanssa, sekä soololevytyksiä mm. Bachin, Tshaikovskin, Sibeliuksen, Skrjabinin, Rahmaninovin, Prokofjevin ja Shostakovitshin teoksista. Viimeisin levytysprojekti on Radion sinfoniaorkesterin ja kapellimestari Hannu Linnun kanssa toteutettu Sergei Prokofjevin pianokonserttojen kokonaislevytys. Mustonen soitti myös kaikki Prokofjevin pianosonaatit RSO:n sarjassa kahdessa soolokonsertissa kausilla 2016–17. Seuraava projekti RSO:n kanssa käsittää Bartókin konsertot. Kuluvina vuosina Mustonen soittaa soolokonserteissa mm. kaikki Beethovenin pianosonaatit.

Mustonen on valittu vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Paul Hindemithin musiikillista elämäntyötä kunnioittavan 10 000 € suuruisen palkinnon jakaa Hindemithin kotikaupunki Hanau yhdessä Hindemith-säätiön kanssa. Mustonen on palkittu myös Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

 

 

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Pielaveden kirkko, Kirkkotie, 72400 Pielavesi
Puhelin:
Email:
Www-osoite:

Tapahtuman järjestää

Pielaveden musiikinystävät ry
Yhteyshenkilö: Tero Airas
Puhelin: 0400 432320