Lapinlahti

Eeva Kekäläinen Hoputon hetki

Pieni_Lenita_Selma+Kinuski_2023_46x55_öljy_Eeva_Kekäläinen.jpg
15.6.2023 12.00–5.8.2023 17.00

Eeva Kekäläisen Hoputon hetki on yksityisnäyttelynä osa Pohjois-Savon kuvataideseurojen kesänäyttelyä Lapinlahdella.

Eeva Kekäläinen (s.1970 Juankoskella, o.s. Varis) asuu ja työskentelee Västinniemellä. Koillis-Savon Taideseura valitsi hänen näyttelynsä Hoputon hetki hakemusten perusteella Lapinlahdelle Pappilan kivinavetan galleriatilaan. Pohjois-Savon Kuvataideseurojen lisäksi Pappilan kivinavetan kesänäyttelystä vastaa Lapinlahden kunnan kulttuuritoimi. 

Hoputon hetki koostuu öljymaalauksista vuosilta 2019-2023. Hän kertoo tekemisestään seuraavaa:

Kokeilin maalaamista isäni kanssa pienenä tyttönä, hän harrasti öljyvärimaalausta. Innostuin aikuisena maalaamisesta ollessani kankaanpainantakurssilla, käytin tähteeksi jääneen maalin siveltimellä valkoiseen tyynyliinaan ja koin Ahaa-elämyksen; tätä haluan tehdä!

Olen maalannut öljy-, akvarelli-, ja akryylimaaleilla, öljyvärit ovat tällä hetkellä käytössä.

Maalauskursseilla olen käynyt 20 vuoden ajan, opettajia ovat olleet Riistavedellä ja Muuruvedellä Eeva Tuunainen, Hilkka Pehkonen, Liisa Jormalainen, Markku-Jussi Komulainen ja Helena Arffman.

Kuulun Koillis-Savon Taideseuraan, puuhaamme taidenäyttelyitä ja maalauskursseja enimmäkseen Muuruveden alueella.

Omia näyttelyitä olen pitänyt Riistavedellä, Juankoskella, Tuusniemellä ja viimeisin `Savossa Mualattu´ Kuopiossa Pikku Pietarin Torikujalla kesän 2022.

Olen äiti ja onnekkaasti mummokin jo, asun maalla mieheni kotitilalla ja teen töitä hoitaen ihania rakkaita lehmiä ja vasikoita, lisäksi meillä on kaksi hassua kissaa ja kolme touhukasta pässiä joten eläimetkin pääsevät tauluihini. Loppukesästä käyn usein mustikassa ja sienessä, nämä rauhaisat mäntymetsät näkyvät tauluissani myös.

 

Tervetuloa näyttelyyn!

Hinta:

Tapahtumapaikka

Osoite: Eemil Halosen tie 6, 73100 Lapinlahti
Puhelin:
Email:

Tapahtuman järjestää

Pohjois-Savon Kuvataideseurat
Yhteyshenkilö: Sinikka Vesterinen
Puhelin: 0505994053
Www-osoite: