Julkaistut blogit -blogiarkisto

Yksi työ, useita kokemuksia: Kesätyöntekijänä Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimissä

Mari_Kuosmanen_kesätyöntekijä.jpgMari kuvausreissulla.
2.9.2019 11.00
1

Touko-elokuun ajan kaupungin kesätöissä ollut Mari Kuosmanen bloggaa monipuolisista kokemuksistaan Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimissä.

Miten kuvailisin kesääni 2019? Se meni ohi silmänräpäyksessä, ja lähden syksyä kohden haikein mielin, monta kokemusta rikkaampana. Kesätyöjaksoni Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimissä on antanut minulle paljon. Työnkuvaani kuului paljon valokuvaus- ja haastattelukeikkoja, joissa sain kohdata paikallisia osaajia ja tekijöitä. Julkaisin näitä tekemiäni juttuja kaupungin nettisivuille sekä kaupungin somekanaviin. Sain myös upean tilaisuuden toimia assistenttina Iisalmen brändivideoiden kuvauksissa, jolloin pääsin näkemään, miten ammattilaiset työskentelevät mainos- ja elokuva-alalla. Myöhemmin työtehtäväkseni tulikin kuvata ja editoida videohaastatteluja sekä tehdä erilaisia videoita markkinoinnin ja matkailun käyttöön, joten pääsin soveltamaan oppimaani saman tien.

Oli erityisen ilahduttavaa, että koulutukseni kuvataiteen alalla otettiin niin hyvin huomioon tässä työpaikassa; pääsin esimerkiksi tekemään eri kuvitushommien lisäksi uusien reittiopastetarrojen suunnittelun. Nyt tämä suunnittelemani design näkyy ympäri kaupunkia, mikä tuntuu vieläkin hieman hämmentävältä - siis positiivisella tavalla. Enpä olisi keväällä työtä aloittaessani arvannut, että oma design löytyisi loppukesästä katukuvasta, ohjaten koululaisia! En myöskään olisi arvannut sitä, että pääsisin työssäni jututtamaan Koivukujabiennaalin taiteilijoita, jotka ovat tunnettuja nimiä taiteen saralla. Miina Äkkijyrkkähän aivan innostui, kun kerroin olevani itsekin kuvataiteilija!

Edellä mainittujen työtehtävien lisäksi edustin myös Iisalmen kaupunkia eri tapahtumissa, joka oli mukavaa vastapainoa toimistotyöhön. Juuri työn vaihtelevuus teki siitä erityisen antoisan: työ ei tuntunut pitkästyttävältä missään vaiheessa, ja aina oli tiedossa jotain uutta ja erilaista. Mukavan leppoisat ihmiset mahdollistivat mielekkään ja mutkattoman työskentelyn, ja minä todella tunsin olevani osa kaupungin laajaa työyhteisöä. Haastavuutta työssä ilmeni välillä teknisissä asioissa, kun verkkosivujen päivittäminen kaikkine kommervenkkeineen aiheutti päänvaivaa. Itse kun en mikään tekniikan ihmelapsi ole. Kaikesta kuitenkin selvittiin, jos ei itsekseen, niin sitten auttavaisilta kollegoilta kyselemällä.
Jatkoa ajatellen minulla on siis monipuoliset eväät markkinoinnin ja viestinnän näkökulmasta, ja olen saanut paljon kokemusta juuri juttukeikkojen tekemisestä. Koen, että olen ihmisläheisen työn ansiosta tullut rohkeammaksi ja oma-aloitteisemmaksi.

Olen asunut Iisalmessa vasta reilun vuoden, ja voin todeta, että kesätyössäni opin tuntemaan kotikaupunkiani aivan uudella tavalla, yllättyen positiivisesti sen monipuolisuudesta. Eipä sitä suotta puhuta Iisalmen ihmeistä, tämän kokoiseen kaupunkiin tuntuu mahtuvan ihmeellisen paljon kaikkea!

Kiittäen ja kaupungintalon porukalle mukavaa jatkoa toivottaen,
Mari