Julkaistut blogit -blogiarkisto

Yhdessä tästä selvitään!

Etäopiskelu.jpg
27.3.2020 13.47
2

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Kirjaimellisesti. Edellisen kerran poikkeuslainsäädäntöön on turvauduttu sotien aikana. Erityisesti uusi tilanne näkyy perheissä, joissa on kouluikäisiä lapsia. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki lapset käyvät nyt koulua etänä kotoa käsin. Opetus on päätetty toteuttaa pääsääntöisesti lukujärjestyksen mukaisesti. Tarkoituksena on säilyttää lasten arkipäivissä tietty rytmi, joka osaltaan vahvistaa turvallisuudentunnetta.

Meillä Iisalmessa on ollut etäopetuksen järjestämiseen hyvät edellytykset, sillä kaikilla koululaisilla on käytössään henkilökohtainen laite, iPad tai kannettava tietokone. Niitä on käytetty opetuksessa muutenkin, joten kaikki ei ollut ihan uutta, kun etäopetus alkoi. Koko opetuksen toteuttaminen etänä oli tietysti uusi asia kaikille – niin oppilaille kuin opettajille – ja moni joutui ottamaan suuren henkilökohtaisen digiloikan. Palaute on ollut pääosin positiivista ja kokonaisuutena voi todeta, että kaikki on sujunut jopa paremmin kuin osasimme odottaa.

Julkisuudessa on ollut jonkin verran huoltajien kommentteja siitä, että oman etätyön tekeminen on ollut hankalaa, kun on samaan aikaan pitänyt olla opettajana omille lapsille. Meillä Iisalmessa on tavoitteena, että opettajat hoitavat opetustyön ja vanhemmat voivat keskittyä omiin tehtäviinsä. Luonnollisesti alkuvaiheessa moni oppilas on saattanut tarvita kotiväeltä IT-tukea, mutta eiköhän tekniikkakin ala olla vähitellen kaikilla hallussa.

Olkaa rohkeasti yhteydessä omaan opettajaan tai oman koulun rehtoriin, jos jokin asia askarruttaa. Useimpiin ongelmiin löytyy varmasti ratkaisu yhdessä keskustellen.

Yhdessä tästä selvitään!

Kirsi-Tiina Ikonen
Toimialajohtaja
Sivistys- ja hyvinvointitoimiala