Julkaistut blogit -blogiarkisto

UNELMADUUNISSA By Iisalmi: Tätä kaikkea on kaupunkiviestintä

TÄTÄ KAIKKEA ON KAUPUNKIVIESTINTÄ (2).png
15.6.2021 14.24
4

Kolmessa viikossa olen tuntenut kokonaisvaltaisesti sen, mitä tarkoittaa todella viihtyä työssä. On ollut loputtoman vapauttavaa huomata, että omat taidot, tiedot, luonteenpiirteet ja kiinnostuksenkohteet resonoivat työyhteisössä ja tekemissäni tehtävissä; että niistä on iloa ja hyötyä sekä itselleni että muille.

Moikka!

On aika kahlata syvemmälle kesätyösisällöissä ja tarkastella kaikkea sitä, millaisiin tilanteisiin jo yhden kuukauden kaupunkimarkkinoinnin ja -viestinnän tehtävissä on mahdollista sukeltaa. Jos missasit UNELMADUUNISSA By Iisalmi –blogisarjan ja kirjoittajan esittelypostauksen, ei hätää - löydät sen luo klikkaamalla tätä linkkiä!

Aloitetaan tästä:

“Me tarjoamme sinulle kesätyön, jossa pääset kartuttamaan kokemustasi kaupunkimarkkinoinnin ja -viestinnän monipuolisessa tehtäväkentässä.”

Tämän kyseisen kesätyöni työpaikkailmoitus kertoo paljon, oikeastaan kaiken. Tekstin läpi hahmotettuna käytäntö jää silti aina hentoon sumuun, kunnes on itse tapahtumahorisontin välittömässä keskipisteessä. Mitä tarkoittaa kaupunkimarkkinoinnin ja -viestinnän monipuolinen tehtäväkenttä?

Esimerkiksi kaikkea tätä.

 

Nimetön suunn.malli (6).png

J (1).png

J.png

Nimetön suunn.malli (7).png

 

Aloitin työn Iisalmen kaupungilla toukokuun loppupuolella. Perehdytysviikkoa lukuun ottamatta olen virallisesti tässä vaiheessa saanut kokea kolme täyttä työviikkoa. Niihin on mahtunut spontaaneja juttukeikkoja, hurjan paljon valokuvaamista, vierailu kaupunginvaltuuston kokouksessa, tekstintuottoa, monikanavaista somesisältöjen päivittelyä, videoeditointia, haastatteluja, nettisivujen kehitystyötä, yritysten kontaktointia, projektinhallintaa, lehmien silittämistä, ammattikuvaajien avustamista, upeaan työyhteisöön solahtamista, juniorijääkiekkoa, tiimipalavereja sekä pienimuotoista tutkivaa journalismia.

Ja koko varsinainen Iisalmen kesä kaikkine tapahtumineen on vasta edessäpäin. Tapahtumat tuovat mukanaan tehostettua viestintää, sometusta, messutelttailua, tapahtumaedustusta sekä kuvauskeikkoja, ja olenpa graafista suunnitteluakin päässyt työssä treenailemaan.

Voisin sanoa, että jo kolmessa viikossa olen saanut mielettömät määrät kokemusta. Kokemus käsitteenä haihduttaa alleen kuitenkin kaikki sen rakentavat, kauniit ja yksittäiset sävyt, joten ilmaisen näin:

Kolmessa viikossa olen saanut valtavasti uskoa vahvuuksiini, urasuunnitelmiini ja asiantuntemukseeni.

Kolmessa viikossa olen astunut niin monesti tutulta mukavuusalueelta kasvun alueelle, että mikä tahansa uuden tilanteen haltuun otto tuntuu jo epäröimättä täysin mahdolliselta.

Kolmessa viikossa olen tuntenut kokonaisvaltaisesti sen, mitä tarkoittaa todella viihtyä työssä. On ollut loputtoman vapauttavaa huomata, että omat taidot, tiedot, luonteenpiirteet ja kiinnostuksenkohteet resonoivat työyhteisössä ja tekemissäni tehtävissä; että niistä on iloa ja hyötyä sekä itselleni että muille.

 

DSC_0173.JPG

 

“Tehtäväkuvaa tarkentaessamme pyrimme huomioimaan esim. opintojesi myötä syntyneen erityisosaamisesi ja muut vahvuutesi.”

Työpaikkailmoitus varasi tilaa myös kesätyöntekijän omien intressien ympärille. Miten tämä käytännössä ilmenee?

Suomen kielen tutkintoa Tampereella koostaessani olen viime lukuvuonna innostunut käyttäjäkeskeisyyden, käytettävyyden sekä saavutettavuuden teemoista. Kesätyö Iisalmen kaupungilla on lottovoitto myös tästä näkökulmasta, sillä olen päässyt perehtymään nettisivujen toimintalogiikkaan, käyttäjäanalytiikkaan sekä sivustosuunnitteluun.

Sen lisäksi, että riemuitsen kaikista tiimini ja muiden yksiköiden antamista keikoista ja tehtävistä, on työnkuvani ympärillä uskomattoman paljon joustoa ja tilaa myös omille ideoilleni. Omiin projekteihin ja toteutuksiin kannustetaan, ja ne nähdään arvokkaana lisäpanoksena. Saan päivittäisinä työkaluinani käyttää sekä luovuutta että suunnitelmallisuutta, ja koen että määräaikaisena kesätyöntekijänäkin luottamus autonomiaani ja vastuullisuuteeni on todella suuri.

 

DSC_0285v.jpg

 

“Työaikasi on pääsääntöisesti päivätyötä arkisin, mutta edellytämme valmiutta myös ilta- ja viikonloppuvuoroihin esimerkiksi tapahtumien merkeissä.”

Joustava työaika on arjen luksusta. Näin ainakin itse koen työpäivien tempovaihtelut.

Useimpina päivinä tulen kaupungintalolle työpisteelleni ja edistän viestinnällisiä projektitoteutuksiani. Käyn hakemassa kahvia kahvilipukkeilla ja syvennyn täysin tiedonkäsittelyyn ja sisällöntuottamiseen.

Sitten on päiviä, kun saan ukaasin ladata kamera ja lähteä tuuraamaan valokuvaajaa, tekemään somejuttu tapahtumasta josta en vielä tunti sitten ollut kuullutkaan tai aloittaa viikko hyppäämällä ammattivalokuvaajien takapenkille ja kokemalla päivä rekrytointikuvausten assistenttina.

On materiaalin keruun päiviä ja on editointipäiviä. On ilmiöiden ymmärtämisen päiviä ja niistä kertomisen päiviä. Työpäivät juoksevat, viikot virtaavat. Tekeminen ei lopu, enkä sitä toivoisikaan!

 

Ekstramateriaali: Päivä rekrytointikuvausten kuvausavustajana

Liitän tämän postauksen loppuun kuvasarjan poikkeuksellisen ainutlaatuisesta maanantaista, jolloin pakkasin mukaan kamerani, työpuhelimeni sekä päivän aikataulun yhteyshenkilöineen. Sain kunnian seurata läheltä Gobros Oy:n energistä ja ammattimaista työskentelyä ja oppia paljon mallin ohjaamisesta, kuvausympäristöjen hyödyntämisestä sekä valotekniikasta.

En olisi tähän työhön hakiessani uskonut, että pääsisin viestintätyön nimissä yhden ja saman päivän aikana kulkemaan työmaalla kypärä ja liivi ylläni, vierailemaan kuudessa eri kuvauskohteessa, ihmettelemään lähietäisyydeltä dronea ja maanmittauslaitteistoa, osallistumaan studiosalamasetin kasaamiseen, näppäilemään kuvattavien yhteyshenkilöiden numeroita takapenkillä kamerajalustojen joukossa, vetämään lehmätilalla ylleni valkoisen suojapuvun ja kuusi kokoa liian suuret saappaat sekä silittämään vastasyntynyttä vasikkaa. Niin taisi kuitenkin käydä, ja tälle keikalle lähtisin uudestaan ihan koska tahansa.

Päivän aikana pääsimme siis tutustumaan muun muassa isännöinnin, teollisuussiivouksen, maanmittauksen, taloushallinnon sekä maatalouslomituksen työnkuviin. Kuvauspäivän saldoa eri alojen ihmeidenmahdollistajista tullaan näkemään kaupungin rekryviestinnässä - kuvastot monenlaisesta merkityksellisestä työstä kertovat osaavista tekijöistä, jotka tekevät Iisalmen ihmeet mahdolliseksi.

 

- Kirsi, Iisalmen kaupungin markkinoinnin ja viestinnän kesätyöntekijä 2021

 

DSC_0298.JPG

DSC_0336.JPG

DSC_0472.JPG

DSC_0487.JPG

DSC_0495.JPG

DSC_0520.JPG