Julkaistut blogit -blogiarkisto

UNELMADUUNISSA By Iisalmi -blogisarja alkaa: Viestinnän kesätyöntekijä esittäytyy

Nimetön suunn.malli (25).png
3.6.2021 12.26
2

Pidän uskomattoman rohkeana ja esimerkillisenä sitä, että Iisalmi on valinnut avata tärkeitä ovia nuorille tekijöille - oman alan ensimmäiset työpaikat ovat suuria askelia oikealta tuntuvan tulevaisuuden rakentamisessa.

Tervehdys!

Tässä esittäytyy tamperelainen korkeakouluopiskelija Kirsi, joka sai unelmakesätyön kautta kutsumuksen matkata koko kesäksi Iisalmen järvenrannoille markkinoinnin ja viestinnän tehtäviin. Työhöni kuuluu monenlaista sisällöntuottamista, nettisivujen päivittelyä, suunnittelua ja tiedonhakua, ja näiden tehtävien ohella sain lisäksi idean toteuttaa ainutlaatuisesta kesätyöjaksosta oman pienen sisältöprojektini.

Kesän 2021 aikana haluan tarjota näkökulmaa siihen, miten Iisalmi avautuu kauempaa muuttaneelle ulkopaikkakuntalaiselle ja tarjoaa parhaimmillaan aivan uskomattomia mahdollisuuksia uralle, kehitykselle ja kasvulle. Haluan pohtia kanssanne työelämän trendejä, elämisen laatua, asuinympäristön merkityksiä, työelämän monipaikkaisuuden teemoja ja valintojen mahdollisuuksien kirjoa.

Tämä esittelypostaus pohjustaa blogitekstien sarjan, joissa jokaisessa kerron kokemuksistani Iisalmen kesätyöntekijänä ja -asukkaana eri näkökulmista. Blogin aiheisiin linkittyviä sisältöjä tulee löytymään myös Instagramin puolelta @cityofiisalmi.

 

DSC_0255.JPG

 

Miksi juuri Iisalmi?

Alun perin olen kotoisin Varsinais-Suomen rannikoilta, mutta matkan varrella on tullut asuttua jo monissa muissakin koordinaateissa. Ylä-Savon seutu on näistä kaikista sijainneista kuitenkin tähän mennessä pohjoisin ja tuntemattomin; helmikuussa 2021 en ollut vielä koskaan kuullut Iisalmesta enkä olisi osannut asettaa sitä edes kartalle. Parin kuukauden kuluttua pakkasin jo auton muuttoa varten ja liu’uin aurinkoisten maisemien läpi Pohjois-Savoon. Mitä tapahtui?

Opiskelen Tampereella toista vuotta suomen kieltä ja viestintää. Harjoittelu- ja työpaikat etenkin näin varhaisessa vaiheessa tutkintoa ovat toisinaan hankalasti löydettävissä, mutta päätin kuitenkin lähteä tavoittelemaan kesäksi oman alan unelmaduunia.

Tiesin kyllä, että oikean tilaisuuden tullen olisin epäröimättä valmis muuttamaan kesäksi uudelle paikkakunnalle. Olin ensimmäistä kertaa sellaisessa elämäntilanteessa, jossa koin suurta vapautta hakeutua yllättävienkin mahdollisuuksien perässä lähes minne päin tahansa.

Sitten vastaan tuli Koe Iisalmi -kampanja, joka viittoi etsimään kesätöitä Iisalmen seudulta. Innovatiivinen markkinointi tavoitti siis kohderyhmänsä!

Hain kampanjaa varten pariin muuhunkin seudun työpaikkaan, sillä kokemuspohjaltani en missään kohtaa pitänyt viestinnän paikkaa itsestäänselvyytenä. Haastattelut johtivat kuitenkin uskomattomiin uutisiin, ja nyt saan päivittäin työskennellä osana Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimiä!

Olen valtavan kiitollinen omalta tuntuvasta työstä ja se tuomasta arvokkaasta kokemuksesta. Pidän uskomattoman rohkeana ja esimerkillisenä sitä, että Iisalmi on valinnut avata tärkeitä ovia nuorille tekijöille - oman alan ensimmäiset työpaikat ovat suuria askelia oikealta tuntuvan tulevaisuuden rakentamisessa.

 

DSC_0297.JPG

 

Koeasukkaiden Iisalmi

 Kesäisessä Iisalmessa viihtyy monia muitakin asukkaita, jotka ovat muuttaneet seudulle Iisalmen ainutlaatuisten ilmaisen ja edullisen koeasumisen kampanjoiden kautta.

Täysin ilmaisen koeasumisen virallisen Instagram-tilin @koeiisalmi puolella kuulumisia ja kokemuksia päivittää tänä vuonna koeasukkaaksi valittu Juho Mark. Jos et vielä ole tiliin tutustunut, niin nyt kannattaa ehdottomasti ottaa sen sisällöt seurantaan! Tilin kautta pääset sukeltamaan kaikkeen siihen, mitä Iisalmi kesäasukkailleen tarjoaa. Iisalmeen muuttaneiden kuulumisista pääset lukemaan kesän aikana myös kaupungin Facebook-tililtä sekä kaupungin blogista.

Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan paremmin tämän vuoden koeasukkaaseen Juho Markiin sekä siihen, missä ilmaisesta koeasumisesta on kyse!

Oletko valmis kuulemaan Iisalmen (työ)mahdollisuuksista yhden hyvin kiitollisen kesätyöntekijän perspektiivistä? Hyppää menoon mukaan, niin seikkaillaan kesä yhdessä!

 

- Kirsi, Iisalmen kaupungin markkinoinnin ja viestinnän kesätyöntekijä 2021