Julkaistut blogit -blogiarkisto

Treffien jälkeen

25.11.2016 9.30
3

 Etapilta eteenpäin -blogissa tunnustellaan treffien antia. Miten meni, tuliko vastaan se oikea? Vai vieläkö etsintä jatkuu?
- Nilakan Osaajatreffien mediatiimiläinen Heli Mähönen summaa ajatuksiaan tuoreeltaan treffien jälkeen. Matka jatkuu etapilta seuraavalle.

 

Heli, H-P ja Laura T..PNG

 Osaajatreffien haastatteluhetki: Mediatiimiläiset Heli Mähönen (vasemmalla) ja Laura Tiihonen projektipäällikkö Harri-Pekka Luomen haastattelussa. Huomatkaa osaajatarrojen sijainti - perinteinen nimikyltin paikka rintamuksessa ei ole näiden naisten juttu - hihamerkki enemmänkin. Luovia, itsenäisiä naisia.

Tämän viikkoinen treffi-iltapäivä oli uusi kokemus, joka herätti monenlaisia tunteita. Se oli mielenkiintoinen tilaisuus luoda kontakteja ja ylläpitää suhteita, mutta ennen kaikkea se oli hetki haastaa itsensä: Me työnhakijat olimme esillä oman osaamisemme kanssa, varustettuina niillä eväillä, joita treffejä edeltävissä kampanjan tapaamisissa ja valmennuksissa olimme saaneet.

 

Osaajatreffeillä oli rento meininki. Itsensä näkyväksi tekeminen oli pääroolissa leppoisan keskustelun lomassa. Tilaisuudessa oli mukana noin 60 % kampanjan työnhakijoista, sekä runsaat kymmenkunta ilmoittautunutta yritysedustajaa ja ilmeisesti myös useita ennakkoon ilmoittautumattomia työnantajien edustajia.Toivottavasti monet työnhakijakasvot  ja osaajakortit jäivät työnantajien mieliin. Nyt kampanja päättyy, mutta Etappi-hanke jatkuu vielä työllistymättömien työnhakijoiden osalta – toivotaan, että mahdollisimman moni meistä vielä löytää sen oman unelmatyön.

 Helin blogikuva treffien jälkeen.jpg

Osaajan tunnisteet - vielä olisi osaamista tarjolla...

 

Miten onnistuimme treffeillä? Tilaisuuden loppuvaiheilla kuulutettiin yhden työsuhteen syntymisestä, toinenkin prosessi ilmeisesti oli lähtenyt liikkeelle. Joidenkin toimialojen standeillä näytti olevan mukavasti liikettä, toisilla hiljaisempaa. On aloja, joiden osaajat ovat korkeasti koulutettuja, mutta työn tarjonta on kapeaa. Sitä tiettyä spesifiä työtä  täällä Ylä-Savon alueella ei juuri nyt ehkä ole. Sana kampanjasta on kiirinyt kuitenkin jo pääkaupunkiseudulle asti, missä osaavia tekijöitä kaivattaisiin. Haluaisinko itse jättää kotini maaseutumaisessa yhteisössä ja muuttaa työn perässä etelään – vastaus on ei. Työvoiman alueellinen jakautuminen on problemaattista niin työnantajille kuin -hakijoille. Mutta toivossa on hyvä elää ja unelmia täytyy olla!

 

Ps. Osaajatreffit ovat ohitse, mutta osaamista on edelleen tarjolla: Tutustu http://bit.ly/NilakanOsaajagalleria