Julkaistut blogit -blogiarkisto

SOPIEN-HANKE TUO SOTE-PIENYRITYKSILLE KEHITTÄMISPALVELUT TARJOTTIMELLA

20.5.2019 15.00
0

Maailma muuttuu, sote-ala muuttuu, sote-palveluiden tuottamisen ympäristö muuttuu. Sote-alalla toimijoiden on pysyttävä muutoksessa mukana kyetäkseen jatkamaan toimintaansa.

Uudistuva toimintaympäristö koskee kaikkia aloja, ei vain sote-alaa. On yritysten ja yhteisöjen omalla vastuulla lähteä kehittämään toimintaansa selviytyäkseen. Lisäksi pitää pyrkiä ennustamaan tulevaa, jotta rahaa ja voimia vaativa työ eivät menisi hukkaan. Uudistuminen luo uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia, mutta se myös rajaa ulos kokonaisia palveluntuottajaorganisaatioita. Nämä ulos jääneet joko lopetetaan, niitä lähdetään kehittämään radikaalisti tai ne vaan kuoleutuvat pois.

Sote-uudistuksen aikataulusta emme vielä tiedä, emmekä tarkkaa sisältöä. On totta, että sote-uudistus tulee vaikuttamaan meihin kansalaisiin, mutta myös yksittäiset yritykset ja yhteisöt joutuvat mukautumaan suuriin investointeja vaativiin muutoksiin palvelun tuottajan roolissa. Tällä hetkellä odotetaan, että päätökset tehtäisiin pian, jotta palveluiden tuottajat voisivat tehdä päätöksensä investointien ja liiketoiminnan kehittämisen suhteen. Nyt odotellessa toimitaan nykyisen lainsäädännön mukaan.

Me SOPIEN-hankkeessa luomme yhteyksiä palveluiden järjestäjien ja tuottajien välille, verkostoitumisen lisäksi tarjoamme konkreettisia apukeinoja ja työkaluja seurantoineen, jotta sote-alan yritykset pääsevät kehittymään. Työkalujen avulla taistellaan kannattavuuden ja jaksamisen eteen.

Tulevina kuukausina tullaan järjestämään Ylä-Savossa Tupailtoja, joissa jaamme tietoa liiketoiminnan mahdollisuuksista mm. alv 0 % palveluista, sekä kuntien roolista palveluiden järjestämisessä. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan ja kuuntelemaan. Seuratkaa ilmoittelua, vaikka Facebook –sivuillamme.

Uudet uudistumishaluiset sote-alalla toimivat yritykset ja yhteisöt ovat tervetulleita mukaan hankkeeseen. Hankkeeseen osallistuminen maksaa yritykselle 300 euroa + alv 24 %. Yksinyrittäjien hinta 200 euroa + alv 24 %. Kutsukaa minut käymään, niin tehdään alkukartoitus, siitä se sitten lähtee liikkeelle — hallittu muutos.

Kesäisin terveisin,

Marja Kauppinen
yrityskehittäjä, Ylä-Savo
SOPIEN -hanke
040 646 2113
marja.kauppinen@iisalmi.fi

 

Facebook: https://www.facebook.com/sopienprojekti/

Tapahtumat ja koulutukset: 
http://yritystapahtumat.navitas.fi/?op=TAPAHTUMAKALENTERI&hakutapa=tapahtumatyyppi&hakutulokset=x&rst=&pvmmin=&pvmmax=&hakusana=sopien