Julkaistut blogit -blogiarkisto

Pian sata lasissa - YTYÄ!-hanke työllistää

12.3.2018 15.00
0

Vuoden 2017 kesällä toimintansa aloittanut YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanke on työllistänyt tähän mennessä 84 henkilöä. Hankkeen tavoite on 100 henkilöä ja toiminta-aikaa on näillä näkymin jäljellä viisi kuukautta.

Lähdimme suunnittelemaan hankkeen toimintametodeja nimensä veroisesti. On oltava ytyä ja toimittava ytimekkäästi, nasevasti, aikaa ei ole suunniteltu tuhlattavaksi. Projektihenkilöstön sisäinen yrittäjyys on näkynyt hankkeen tavoitteellisessa työskentelyssä varsin tuloksekkaasti. Hieman nauravin suin lupasin syksyllä 2017 Kiuruvedellä, että työllistämme 100 henkilöä vuoden sisällä.

Hankkeessa on mahdollisuuksia erilaisille innovaatioille ja viestinnälle. Olemme vajaassa vuodessa saaneet näkyvyyttä ja tunnettuutta, jonka vuoksi hanketta osataan hyödyntää sekä työnhakijoiden että työnantajien keskuudessa. Edelleen toivomme yrityksiltä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta ottaa meihin yhteyttä muun muassa rekrytointitarpeissa. Toivomme myös nuorten aktivoituvan ottamaan yhteyttä hankkeeseen. YTYÄ! on järjestänyt rekrytointitapahtumia ja yritysvierailuja yritysten tiloissa, jolloin palvelumme kohdistuu samanaikaisesti niin työnhakijoille kuin työnantajille. Face to face kontaktit rohkaisevat työnhakijoita markkinoimaan osaamistaan tai ammatinvaihto halukkuuttaan työnantajille. Työnantajat taas saavat ensikosketuksen mahdolliseen tulevaan työntekijäänsä. Nämä ovat erinomaisia mahdollisuuksia, joita kannattaa hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa.

YTYÄ! on matkannut kimpsuineen ja kampsuineen Pohjois-Savon ulkopuolellekin, etsien työn perässä Ylä-Savoon haluavia työntekijöitä. Oulussa Pestipäivillä tammikuussa ja Tampereen messukeskuksella helmikuussa mukanamme oli viiden yrityksen esitteet ja yhteisflyer alueen työpaikkatarjonnasta. Teimme Ylä-Savoa tutuksi lukuisille standilla kävijöille.

YTYÄ! haastaa kaikki toimijat: Tehdään yhdessä työtä Ylä-Savon elinvoimaisuuden eteen. Laakereille ei ole YTYÄ! hankkeellakaan mahdollisuutta jäädä lepäämään, PIAN ON SATA LASISSA!

Tiina Juutinen
projektipäällikkö

blogi ytyä.jpg

Ytyä! -hanke rekrymessuili Tampereen Rekrytorilla helmikuussa. Kuvassa YTYÄ!:n projektityöntekijä Jenna Hartojoki.