Julkaistut blogit -blogiarkisto

MAALLA JA MAAILMALLA - Kesän 2022 blogisarja alkaa: Kesäviestijä esittäytyy

Blogipostaus1.jpg
30.6.2022 9.00
3

Viime kesältä tuttu, Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimin kesäviestijän blogisarja palaa jälleen! Tällä kertaa näppäimistön laittaa sauhuamaan paljasjalkainen iisalmelainen, kun pohdinnassa ovat ihmeiden kaupungin ainutlaatuisuudet, kansainvälisestä näkövinkkelistä.

Moikka!

Olen Meeri, juuri kolmannen vuoden purkkiin saanut mainonnan opiskelija Espanjan pääkaupungista Madridista. Matkasin suurkaupungista kotikonnuilleni Iisalmeen, kun minut valittiin Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimiin kesätyöntekijäksi. Pohjoisesta suvesta nauttimisen lisäksi kesäni täyttyy nyt myös sisällöntuotannon tehtävillä, nettisivujen päivittämisellä, tiedonhaulla, haastatteluilla, tapahtumissa avustamisella, sekä tämän viime kesänä lanseeratun kesäviestijän blogin kirjoittamisella.

Virransillan kukkaistutukset

Ajatus siitä, että hakisin vuoden 2022 kesäviestijäksi syttyi mielessäni jo viime vuonna, lukiessani silloisen kesäviestijä Kirsin mietteitä. Kuten hänkin korosti Unelmaduunissa by Iisalmi -blogisarjan aikana, oman alan ensimmäiset työpaikat ovat hurjan tärkeitä ammatillisen itseluottamuksen kartuttamisessa, ja Iisalmen kaupunki toimii erittäin rohkeana esimerkkinä antaessaan meille viestinnän maailmaan hurahtaneille mahdollisuuden kehittää taitojamme työelämässä. Tähän kesätyö Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintätiimissä antaa mitä parhaimmat puitteet, olen sen jo itsekin huomannut: kesäviestijä pääsee todella sukeltamaan kaupunkiviestinnän kaikkiin osa-alueisiin, mutta myös uusille ideoille ollaan aina avoimia.

Siinä missä viime vuonna Kirsi pystyi tarkastelemaan Iisalmea ulkopaikkakuntalaisen raikkain silmin, minun lähtökohtani on toinen. Olen viettänyt Iisalmessa koko lapsuuteni ja nuoruuteni, mutta asunut lähes koko aikuisikäni ulkomailla, Espanjassa ja Argentiinassa. Luvassa onkin siis pohdintaa Iisalmesta, iisalmelaisuudesta ja kaupunkimme ainutlaatuisista ihmeistä paitsi laajaa paikallistuntemusta myös kansainvälistä näkökulmaa yhdistäen.


Alla olevalta videolta voit nähdä esittelyni videon muodossa:

 

 

Iisalmi Maalla ja Maailmalla

Maalla ja Maailmalla -blogisarja sai nimensä Iisalmen markkinointiviesteihin kuuluvasta lausahduksesta ”Iisalmessa elät yhtä aikaa maalla ja maailmalla – luonnon ja kansainvälisten uramahdollisuuksien äärellä.” Minulle kyseinen toteamus tarkoittaa myös sitä, että vaikka elänkin maailmalla, ovat juureni ja sitä kautta myös palanen minua aina Iisalmessa. Iisalmi on siis tässäkin merkityksessä maalla ja maailmalla!

Tämä blogisarja tulee käsittelemään kesän 2022 aikana Iisalmen tarjoamia opiskelun, työnteon, vapaa-ajan, asumisen ja yhteistyön mahdollisuuksia, neljän ydinarvon kautta. Näitä ovat rohkeus, välittömyys, tinkimättömyys ja arvostus, ja ne edustavat paitsi mitä iisalmelaisilla on uusille tulokkaille tarjota, mutta myös millaisiksi tämä ihmeiden kaupunki asukkaansa muovaa.

Arvot valikoituivat blogisarjan kantavaksi teemaksi, sillä ne muodostavat elämämme pohjavirtauksen, joka vie meitä eteenpäin elämämme valinnoissa. Ne määrittävät missä asumme, mitä teemme työksemme, miten käytämme vapaa-aikamme, miten olemme vuorovaikutuksessa toistemme ja luonnon kanssa, sekä millaisen elämäntyylin valitsemme.

Kaksi melojaa järvessä

Sen lisäksi, jaetut arvot ovat globaalissa maailmassa yhdistävä voima. Vaikka pintapuolisesti tarkasteltuna voivat muut kulttuurit vaikuttaa hyvin erilaisilta kuin se, mihin itse olemme kasvaneet, ovat esimerkiksi turvallisuus, kunnioitus ja yhteisöön kuuluminen kaikkia ihmisiä yhdistäviä arvoja, heidän kulttuuristaan riippumatta.

Arvojen yhdistävän voiman olen kokenut omassa elämässäni hyvin selkeästi. Vaikka kulttuurisokki kuuluu lähes jokaisen eri kulttuuriin muuttavan matkaan, on itselleni eri maassa asuminen ja opiskelu tuntunut aina hyvin luontevalta yhteisen jaetun arvopohjan vuoksi.

Maalla ja maailmalla -blogisarjassa tuon lähettilään, Iisalmessa kasvaneen mutta maailmalla vaikuttavan, näkökulmaa keskusteluun uusien osaajien houkuttelemiseksi Iisalmeen, ja jo alueella asuvien täällä pitämiseksi.

Blogisarjan lisäksi teemoihin liittyvää sisältöä löytyy lisää Iisalmen kaupungin Instagramista @cityofiisalmi ja Facebookista @MinunIisalmeni, ota tilit siis ihmeessä seurantaan.

Sateenkaari heijastuu virran suihkulähteestä

 

Koeasumista Iisalmessa

Iisalmen seutu toivottaa joka vuosi laajan joukon kesätyöntekijöitä tervetulleeksi, niin myös tänäkin kesänä. Monet heistä ovat löytäneet tiensä tänne ihmeiden kaupunkiin, paitsi kiinnostavien työmahdollisuuksien, myös ilmaisen ja edullisen koeasumisen kampanjoiden houkuttelemina.

Täysin ilmaisesta koeasumisesta nauttii tänä kesänä Kristiina Kukkoniemi. Miten Helsingissä opiskeleva seminologilomittaja tulee toimeen savolaisten lehmien kanssa, ja mitkä Iisalmen harrastusmahdollisuuksista vievät hänen sydämensä? Tämä kaikki selviää, kun seuraat Kristiinan kuulumisia koeasumisen Instagram-tililtä @koeiisalmiTäältä pääset kurkkaamaan myös Kristiinan esittäytymisblogin. 

Tervetuloa kesäiselle lukumatkalle, maalla ja maailmalla!

Lumpeita


Hi!

I’m Meeri, a third-year advertising student who was born and raised in Iisalmi, Finland but has lived almost all her adult life abroad, currently in Madrid, Spain.

During the summer of 2022, I will work as a part of my home city Iisalmi’s marketing and communications team, bringing to light all the incredible opportunities our city has to offer, in terms of education, career, sports, culture, nature, collaboration, and way of life. This summer series will follow the four core values any visitor or newcomer will be greeted with here in Iisalmi: courage, sincerity, perseverance, and appreciation.

Iisalmi is an incredible city in the North Savo region of Finland where you can find the perfect balance between leisured living close to nature whilst still being able to have an international career in one of the many successful companies in our region. If you are interested in these career opportunities, please visit the the by Iisalmi -page for more information.

This blog series ”Maalla ja maailmalla” will only be available in Finnish but I invite you to follow us on Instagram @cityofiisalmi and on Facebook @MinunIisalmeni where you can find all the content related to the blog’s themes also in English!