Julkaistut blogit -blogiarkisto

Kokemuksia yrittäjyysvalmennuksesta

17.2.2017 16.00
0

Seuraavassa tuore kotisairaanhoito- ja kotipalveluyrittäjä Päivi Tikkanen Kiuruvedeltä kertoo yhtiökumppaninsa, Sanna Kinnusen, kanssa perustamastaan yrityksestä (Hoitopalvelu Beda Oy) sekä kokemuksistaan Y-Pajan maksuttomasta yrittäjyysvalmennuksesta.

Sain ehdotuksen osallistua yrittäjyysvalmennukseen yritysneuvojaltamme Tuula Parkkonen-Suhoselta, jolta muutenkin olemme saaneet yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa arvokkaita neuvoja ja tukea. Valmennusryhmäni oli pieni, mutta sitäkin yksilöllisempi ja ilmapiiri oli vapautunut. Kouluttajan ammattitaito oli erittäin hyvä, saimme vapaasti kysyä mieltä askarruttavista asioista vaikka kesken valmennuksen. Valmennuksen sisältö oli monipuolinen ja antoi monenlaisia eväitä yrittäjänä toimimiseen.

Perustimme yhtiökumppanini Sanna Kinnusen kanssa Hoitopalvelu Beda Oy nimisen kotisairaanhoitoa ja kotipalvelua tuottavan yrityksen marraskuussa 2016. Toimiluvat saimme Ylä-Savon alueelle helmikuussa 2017. Yrityksen suunnitteluvaihe kesti useita kuukausia, jolloin istuimme päät vastakkain tietokoneen ääressä ja pohdimme asioita. Pitkästä sairaanhoidollisesta työkokemuksestani ja johtamisen koulutuksesta oli runsaasti hyötyä suunnitteluvaiheessa.

sanna_ja_paivi.jpg
Kuvassa vas. Sanna Kinnunen ja Päivi Tikkanen, Hoitopalvelu Beda Oy:n yrittäjät.

Yrittäjyys on ollut haaveeni jo kauan, ja olemme molemmat yrittäjähenkisiä ja valmiita käärimään hihat oman yrityksen menestymiseksi. Yrityksemme johtotähtenä on ihmisen aito kohtaaminen, läheisyys ja ammatillisuus, sekä kuntouttavaan viriketoimintaan panostaminen. Otamme käyttöön digitaalisen viriketoimintapalvelun, Sävelsirkun. Ja hyödynnämme sen monipuolista sisältöä kotihoidon arkityössä.

Yrityksessä työskentelee yrittäjien lisäksi hoiva-avustaja Iida Vänttinen, joka kouluttautuu oppisopimuksella lähihoitajaksi työn ohessa. Olemme sisustaneet mukavat toimistotilat Kiuruveden keskustaan Kirkkokatu 2:en, ja meillä on hyvä fiilis tehdä siellä töitä. Suosittelen yrittäjyysvalmennusta kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Päivi Tikkanen
Hoitopalvelu Beda Oy
www.hoitopalvelubeda.fi
www.facebook.com/hoitopalvelubeda