Julkaistut blogit -blogiarkisto

Katse tulevaisuuteen

19.12.2018 9.27
1

YTYÄ! –hanke on tahkonnut tulosta työllisyyden parantamiseksi ja avointen työpaikkojen täyttämiseksi Ylä-Savon alueella puolentoista vuoden ajan. Olemme saavuttaneet 300 virstanpylvään rajan työllistämisen saralla.

Talouden vire jatkuu vahvana, vaikka kasvu näyttäisi useiden tietolähteiden ja kokemuksemme mukaan olevan hidastumassa viime vuoden poikkeuksellisen nopeasta vauhdista. Meidän on katsottava eteenpäin arvioiden tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita, ja reagoitava niihin asianmukaisesti sekä ajantasaisesti.

Loppuvuonna 2018 olemme aloittaneet kuntatapaamiset käyden läpi nykykäytänteitä yritysyhteistyön ja työllistämisen toimintatavoista. Olemme kartoittaneet paikallisia ja alueellisia kehittämistarpeita elinvoiman ja työllisyyden edistämiseksi. Kuntatapaamiset ovat innoittaneet etsimään ja pohtimaan uusia vaihtoehtoja. Olemme valmistelemassa hankintakilpailutusta, jossa selvitetään vaihtoehtoisia työllistymismahdollisuuksia Ylä-Savon alueella. Hankinnan tavoitteena on pilotoida konkreettinen ja ajankohtainen toimintamalli. Sopivan mallin löytymiseksi, hankinnan toteuttajan tulee osallistaa aktiivisia, innovatiivisia ja edistyksellisiä työnantajia sekä työnhakijoita. Ei ole epäilystäkään, että jakamalla kokemuksia, pohtimalla uusia työllistymisen ja työllistämisen toimintamalleja sekä yhdistämällä asiantuntemus, voimme edistää alueemme työllisyyttä ja työvoiman saatavuutta.

YTYÄ! kiittää kaikkia vuoden 2018 yhteistyöstä. Toivotamme rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2019!