Julkaistut blogit -blogiarkisto

KOEASUMINEN: Ysaon sisustusopiskelijat remppaavat Koeasuntoa

YSAO_Johanna_Kaisa.jpgKuvassa YSAO:n sisustusalan opiskelijat Kaisa Kulin ja Johanna Halonen tutustumassa sisustettavaan Koeasuntoon.
27.5.2019 8:30
4

Iisalmen kaupunki By Iisalmi -brändikumppaneineen lanseerasi tammikuun lopussa kampanjan, jossa tarjottiin sekä täysin ilmaisen että edullisen koeasumisen mahdollisuutta Iisalmen seudulle töihin tuleville. Kampanjan hakuajan päätyttyä maaliskuun lopulla oli haavissa kolmisenkymmentä koeasumisesta kiinnostunutta. Täysin ilmaiseen kokeiluun heistä valittiin Iisalmen Sanomille kesätoimittajaksi Tukholmasta muuttava Emma Heinonen.

Mukavalla paikalla Makkaralahdella sijaitsevaan koeasuntoon tehdään pintaremonttia ja sisustusta Ylä-Savon ammattiopiston sisustusopiskelijoiden toimesta.

Johanna Halonen – tuleva sisustaja ja Kaisa Kulin – tuleva artesaani – suunnittelevat ja toteuttavat sisustusremontin opettajansa Tiina Huuskosen ohjauksessa. Koeasujilta kysyttiin jo hakemusvaiheessa sisustusmieltymyksiä ja koeasukas-Emman kertomat toiveet pyritään huomioimaan projektissa. 

Sisustus- ja remontointiprojektin edetessä Johanna ja Kaisa bloggaavat sen eri vaiheista.

Opiskelijoiden blogipostaus 17.4.2019

"Suunnitelma lähti asuntoon siitä, kun saimme kuulla mistä kesäasuja tykkää ja mitkä ovat hänen mieltymyksensä. Seuraava etappi oli hakea asuntoon avaimet ja mennä katsastamaan asuntoa opettajan kanssa ja mittailla hieman.

Seuraavaksi mietittiin et miten lähetään tekemään suunnitelmaa, päätimme lähteä katsomaan Iisalmen K-Raudan valikoimaa. Sieltä löytyikin jo monia vaihtoehtoja lattiaan ja seiniin. Otimme tapeteista mukaan paloja ja lattiapaloja niin näimme miltä ne näyttäisivät asunnolla. Yks mielisesti päätimme lattia- ja tapettimateriaalin, jota ehdottaa asuntoon. Siinä sitten laskettiin paljonko materiaalia menisi.

YSAO_tapetit.jpg
Tapettivaihtoehtoja.

Seuraavaksi oli aika tehdä kustannuslaskelma. Kustannuslaskelma ja kuvat materiaaleista laitettiin sitten eteenpäin kun ne olivat valmiit. Nyt odotellaan mitä mieltä muut ovat meidän suunnitelmasta."

YSAO_materiaalit.jpg
Ehdotelmia värisävyistä ja hankittavista materiaaleista sekä kalusteista.

Kaisa ja Johanna

 

Opiskelijoiden blogipostaus 23.4.2019:

" Muutoksia matkalla...

Lattian uusiminen ei nyt olekaan vielä ajankohtaista koeasuntoon, kun se on vasta ikään uusittu, joten sen nyt unohdamme. Mutta muuten suunnitelma on melko lailla pysynyt siinä minkä aluksi ideoimme. Saimme siis hyväksytyn päätöksen muiltakin minun ja Johannan suunnitelmaan. Sitten olikin ostolupalapun hakeminen Petterinkulmalta, eli lappu jolla saimme haettu K-raudasta tarvitsemamme työvälineet ja materiaalit.

Remonttiostoksilla.JPG
Remonttitarveostoksilla.

Muita huonekaluja olemme saaneet lahjoituksena missä on apuna ollut etsimässä ja auttamassa meidän ope. On myös joitakin tavaroita jotka tulevat kesälainaan koeasuntoon. Kierrätyshän oli asukkaan toiveissa. Ja lisäksi joitakin ihan uusia ostettuja sisustustavaroita tullaan näkemään myös koeasunnossa. M-kalustolta on tulossa sänky ja Sähköramilta valaisimmet asuntoon.”

Lahjoituksena saatavia huonekaluja.JPG

Lahjoituksena saatavia kierrätyshuonekaluja ja sisustusta.


Kaisa ja Johanna

p.s Savon Sanomien toimittaja kävi tekemässä jutun lehteen viime viikolla.

Savon Sanomien lehtijuttu.jpg

 

Opiskelijoiden blogipostaus 14.5.2019

"Lämpimät kelit iskivät, ja hiki valui töitä tehdessä. Kevät on saapunut vihdoin Iisalmeen.

Lähdettiin heti työstämään olohuoneen harmaata seinää pois maalaamalla valkealla päälle, jotta tapetin taustaväri sopisi seinän kanssa yhteen. Listat ja pistorasiat otettiin pois. Harmaan seinän viereinen seinä oli hieman kokenut kovia, ja oli eletyn näköinen, joten sekin sai hieman pakkelia sekä uutta väriä päällensä. Heti näytti todella siistiltä. Olohuoneeseen laitoimme raikkaan näköisen lehtikuvio-tapetin, jonka ajattelimme olevan tulevan asukkaan mieleen.
Sitten vain kaikki takaisin paikoilleen, listat ja pistorasiat.

Eteisestä otimme alemman naulakon pois, sekä korjasimme kohdan pakkeloimalla sekä laittamalla hieman maalia.

Keittiössä tapahtui myös paljon freesausta ja lämminhenkisemmän sisustuksen hakemista. Keittiön välitila maalattiin valkealla kaakelimaalilla, sekä pöytätasoihin laitettiin D-C-fix. Aina ei kaikkea tarvitse uutena ostaa ja laittaa, vaan myös halvemmilla keinoilla voi muuttaa jo paljon kodin sisustusta. Vaihdoimme myös vetimet kaikkiin kaappeihin ja ilme on heti erilainen. Keittiön seinä puolestaan sai tehostetapetin. Aina ei välttämättä tarvitse koko seinää lähteä tapetoimaan, sillä seinälle keskitetty tapetti voi näyttää myös hauskalta ja erilaiselta verrattuna koko seinän tapettiin.

kollaasi1.jpg

Opettajamme toi vanhoja kirjoja löytönä, josta tulikin hauska idea mieleen. Jääkaapin viereinen nurkka, jossa luultavasti oli ennen ollut kaappi tai pakastin, ammotti tyhjyyttä. Niinpä hyödynsimme vanhan kirjan sivuja ja tapetoimme kyseisen nurkan kirjansivuilla. Että kyllä, tässä on käytetty myös kierrätettyä tavaraa. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana siinä, mitä kodilleen tekee, mutta toki esimerkiksi asiakastyössä asiakkaan mieltymyksiä tulee kuunnella. Heti kun alkoi nähdä työn lopputulosta, niin kyllä sitä tiesi olevansa omalla alalla. Oman käden työ miellyttää silmää. Upea tästä kämpästä tulee ja toivottavasti mieluisa tuleville koeasukkaille." 

Johanna & Kaisa

 

Opiskelijoiden blogipostaus 27.5.2019

”Tässä viimeisen parin päivän aikana olemme touhunneet kovin, ja laittaneet asunnon siihen kuntoon, että sinne pääsee heti asustelemaan. Veimme pois remonttityökalut ja pukit, jotta pääsimme laittamaan huonekalut paikoilleen asuntoon. Parvekkeelle saatiin yrttejä ja tomaatteja Jauhiaisen puutarhalta, sekä sinne laitettiin pöytä tuoleineen. Olohuoneessa sohva tampattiin, laitoimme matot lattialle, kirjat hyllyihin ja työpöytä löysi myös paikkansa.

kollaasi2.jpg

Keittiössä mallailtiin ruokailuryhmä ojennukseen ja kaunis kattaus tehtiin pöytäliinalle, johon saimme kankaan Aunen ja Hellun kangaspuodista. Keittiöön ja makuuhuoneeseen laitettiin verhot ja matot paikoilleen. SähköRamilta tulee vielä valaisimet asuntoon, ja sitten viimeisen puserruksen ja kuvien kera on asunto valmiina!

IMG_2019-05-13_14-37-08.JPGIMG_2019-05-13_14-50-44.JPG

20190514_103332_resized.jpg 20190514_103709_resized.jpg

Kesä alkaa tulla kohisten, ja meidän on aika poistua asunnosta ja toivottaa koeasuja tervetulleeksi kotiinsa.

Toivotamme sankoin joukoin iloista ja lämmintä kesää!”

Johanna, Kaisa & Tiina

 

HAAVEISSA SISUSTAJAN OPINNOT? Ylä-Savon ammattiopiston, sisustusalan artesaani opinnot:

https://www.ysao.fi/Suomeksi/Hae-opiskelemaan/Ammatilliset-perustutkinnot/Artesaani-(sisustus,-restaurointi-tai-verhoilu)

Sisustusalan oma blogi: https://sisuysao.blogspot.com/

Sisustusalan kuva-albumi: https://photos.google.com/share/AF1QipOhUjjXBsG3q90ZQ6JxJOvrTs3x7Bv74uVOHZURKgYsGNlVOySA8Lsv9f1cTmg6MA?key=VE5HejMteVRpVjFEZHRxbUdTYmNaUDgyaGtySzlR

Meidät löytää myös Facebookista: Ylä-Savon ammattiopisto ja Instagramista: @ysaoinsta