Julkaistut blogit -blogiarkisto

KOEASUMINEN 2022 – Ysaon sisustusalan opiskelijoiden remonttiblogi koeasunnosta

22.4.2022 10.00
3

By Iisalmi -allekirjoitettu yhteistyöteko saa jälleen jatkoa, sillä tänä vuonna jo neljättä kertaa Petterinkulma Oy:n koeasunnoksi tarjoama vuokrakoti remontoidaan ja sisustetaan Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan opiskelijoiden toimesta tulevan koeasukkaan Kristiinan mieltymysten mukaisesti. Kesäkodin ja sen asukkaan vakuuttaa paikallinen elämänturvaaja LähiTapiola Itä, ja lisäksi Kaisanet Oy tarjoaa koeasukkaalle verkkoyhteydet ja palvelut. Tästä Ysaon opiskelijoiden blogista pääset seuraamaan remonttia vaihe vaiheelta nähden samalla, kuinka Petterinkulman kaksio kokee kevään aikana muodonmuutoksen vuoden 2022 koeasunnoksi sekä Kristiinan viihtyisäksi kesäkodiksi!

Maalis-huhtikuun taitteessa Iisalmen kaupungin, Petterinkulman sekä Ysaon edustajia kokoontui yhteispalaveriin, jossa lähdettiin kartoittamaan yhdessä koeasunnon remonttiprojektin toteuttamista ja aikataulua. Koska kyseessä on jo neljäs yhteistyövuosi peräkkäin koeasumisen projektin parissa, pystytään aiemmin hyväksi havaittuja toimintamalleja jo hyödyntämään tänä vuonna. Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan opiskelijat Katja Tarvainen, Tiia Tervakoski ja Kirsti Tikkanen suorittavat tämänvuotisen koeasunnon remontin, ja he pääsivät Petterinkulmalle koulutussopimuksella työpaikalla järjestettävään koulutukseen. Heidän opintoihinsa kuuluu mm. sisustussuunnitelman laatiminen asiakkaalle, kustannuslaskemat, 3D-mallinnus ja erilaiset sisärakennusvaiheiden työt, kuten maalaus-, tapetointi-, laatoitus, - kalusteasennus- ja lattianasennustyöt. Osaa näistä töistä he pääsevät toteuttamaan koeasunnon remonttikohteessa.


18. - 22.4.2022 - Asunnon suunnittelu ja remontti starttasi käyntiin

Rakennuspäivä 1

Lähdettiin suunnittelemaan asunnon sisustusta tulevan asukkaan toiveiden pohjalta.
Mietimme kokonaisuutta, miten asunto sisustetaan, mitkä materiaalit ja sävyt asuntoon sopivat.

remppa1.jpg

Ennen remontin aloitusta tehtiin sisustussuunnitelma, jossa näkyy mitä maalisävyjä asuntoon tulee, minkälainen tapetti sointuu yhteen seinien ja lattian kanssa jne. Lattiaan oli jo aiemmin päätetty valita vinyylilankku, joten päätettäväksi jäi sopivan kuosin valitseminen.

remppa9.png

remppa_kollaasi1.JPG

Rakennuspäivät 2, 3 ja 4

Kävimme hakemassa K-raudassa maaleja ja muita remonttitarvikkeita ja työt pääsivät asunnossa alkamaan. Remppa lähti liikkeelle vanhojen verhotankojen sekä lattia -ja ovilistojen purkamisella, seinien paikkauksella ja makuuhuoneen katon maalauksella.

Ikkunoiden karmit maalattiin spraymaalilla, makuuhuoneen ja olohuoneen ovien karmit valkoisella kalustemaalilla.

Rakennuspäivä 5

Saatiin katto viimeisteltyä ja aloitimme makuuhuoneen seinien maalausta. Myös eteisen katon maalaus saatiin aloitettua. Parvekkeen ovikin tuli maalattua kalustemaalilla, sekä keittiön välitilan laatat maalattiin laattamaalilla.

remppa_kollaasi2.JPG

remppa6.jpg  remppa5.jpg

 

25. - 29.4.2022 - Maalausta, tapetointia ja lattian asentamista

 

Rakennuspäivä 6

Kuudentena päivänä saatiin maalattua lämpöpattereiden putket, ne maalattiin valkoisella kalustemaalilla. Päästiin myös tapetoimaan ensimmäistä seinää, eli makuuhuonetta ja se onnistui super hyvin!

remppa_kollaasi3.jpg

remppa_kollaasi4.jpg

Rakennuspäivä 7 

Tapetointi jatkuu. Tapetoitiin keittiön ja olohuoneen seinät, ja niistäkin tuli hyvät. Meille jäi ylimääräistä aikaa, joten päätettiin aloittaa saunan sävytys. 

remppa15.jpg remppa16.jpg

Rakennuspäivä 8

Sauna tuli sävytettyä toiseen kertaan, ja sitten päästiinkin lattian asennukseen. Ensin haettiin vinyylilankut K-Raudasta, jonka jälkeen vähän mittailtiin, että tuleeko lattia etenemään järkevästi kun aloitamme asennuksen.

remppa17.jpg remppa18.jpg

Rakennuspäivä 9 

Lattian asennushommat jatkuu. Ollaan päästy etenemään jo eteisestä keittiön puolelle, sekä makuuhuoneeseen. Ollaan hieman edellä ehkä aikataulua, mutta ei se haittaa.

remppa19.jpg

 

2. - 6.5.2022 - Listoitusta ja haastatteluhommia

 

Rakennuspäivät 10-14

Käytiin alkuviikosta työpaikkaohjaajamme Teijan kanssa hakemassa K-raudasta jalka- ja peitelistat sekä proput. Aloitimme asunnolla listoitustyöt, joiden parissa oikeastaan menikin aikalailla koko viikko.

remppa20.jpg remppa21.jpg

Torstai olikin sitten hieman erilainen päivä, sillä meillä oli aamusta Iisalmen kaupungin haastattelu ja kuvaukset koeasunnon remontoinnista! Hyvin se meni, vaikka aluksi vähän jännittikin. Haastattelussa kerroimme muun muassa remontin eri vaiheista; mitä kaikkea on jo tehty tähän mennessä, ja mitä vielä on vielä luvassa. Avasimme myös taustoja siitä, kuinka koeasunnon remontointi edistää opintojamme Ysaolla. Kerroimme myös yleisiä fiiliksiä siitä, millaista on ollut olla mukana koeasunnon remppaprojektissa. Lisäksi pääsimme antamaan Iisalmeen liittyviä menovinkkejä uudelle koeasukkaalle.

Valmis haastatteluvideo julkaistaan Iisalmen kaupungin sekä Petterinkulman somekanavissa lähiviikkoina, joten kannattaa pysytellä kuulolla! Video tulee näkyviin myös Iisalmen kaupungin YouTube-kanavalle.

remppa22.jpg

 

9. - 13.5.2022 - Viimeistelyä, siivousta ja sisustamisen aloitus


Rakennuspäivät 15-19


Tällä viikolla laitoimme viimeiset listat paikoilleen sekä lakkasimme listojen päät. Sen jälkeen siivottiinkin sitten remontin jälkiä pois ja yleisesti paikkoja kuntoon. Siivouksen jälkeen toimme jo osan huonekaluista asunnolle. Lisäksi laitoimme uudet verhokiskot seinille. Asensimme myös kaksi väliovea paikoilleen.

remppa_kollaasi5.jpg

Saatiinhan me myös sisustettua jo yksi huone. Asunto alkaakin näyttämään jo melko valmiilta, ja projektin valmistuminen alkaa konkretisoitua, jee!

remppa25.jpg  remppa26.jpg

 

 

16. - 20.5.2022 - Sisustuksen valmiiksi teko ja asukasta vaille valmis koeasunto!


Rakennuspäivät 20-24


Siivosimme kaikki loputkin rakennuspölyt pois. Koeasukkaan sänky tuli tuttuun tapaan paikallisesta huonekaluliike M-kalusteesta, ja loput kalusteet puolestaan ostimme Ikeasta. Ikean tavarat koeasunnolle toivat Ylä-Savon ammattiopiston logistiikka -alan opiskelijat, joten kalusteiden sisään kantaminen saatiin tehdyksi varsin tehokkaasti ja nopeasti!

remppa_kollaasi6.jpg

Tavaroiden kuljetuksen jälkeen saimme koottua kaikki kalusteet, ja sisustimme ja stailasimme asunnon loppuun. Sepä oli sitten siinä! Lopputulokseen olemme tyytyväisiä, siitä tuli hieno kokonaisuus. Toivottavasti myös tuleva koeasukas Kristiina pitää asunnosta ja viihtyy siinä kesän ajan! 

remppa_kollaasi7.jpgkoeasunto2022_3.jpg

koeasunto2022_1.jpg koeasunto2022_6.jpg koeasunto2022_4.jpg

koeasunto2022_7.jpg koeasunto2022_9.jpg


 PS. Projektin päättyessä saimme myös ammattiosaamisen näytöt arvioitua. Katja valmistui SISUSTUSALAN ARTESAANIKSI, PALJON ONNEA!

 

Katja, Tiia ja Kirsti