Julkaistut blogit -blogiarkisto

Etteenpäin elävän mieli

5.5.2017 8.00
3

Tällä kertaa Etapilta eteenpäin –blogissa Etapin oma toimiala-asiantuntija Jenna Hartojoki pähkäilee työnhakua, sen monimuotoisuutta ja vaikeutta - mahdollisuuksia erottautua hakijajoukosta edukseen. Työnhaku on meille kaikille etappilaisillekin ajankohtainen asia, sillä hanke on päättymässä. Jokainen työnhaku on ainutkertainen prosessi juuri siihen paikkaan, mitä ollaan hakemassa ja siihen kannattaa paneutua huolella.                      

                                                                                    

Työnhakuomena.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 Työnhaussa riittää purtavaa!  

 

Kevät huristaa kohti kesää ja Etapin taival lyhenee siinä samalla. Etapin henkilökunnalla on kohta edessään sama kuin omilla asiakkaillakin; nimittäin työnhaku. Siinäpä sitä onkin oma hommansa; CV kuosiin, LinkedIn ja muu some kuntoon, hakemuksia liikenteeseen…

Työnhaku vaatii paljon aikaa ja panostusta, aktiivista otetta ja uskoa itseensä. On laitettava kaikki likoon, sillä täytyy pystyä erottumaan massasta. Tekisinkö siis video cv:n? Mitä videossa kertoisin? Osaanko olla oma itseni? Miksi juuri minut kannattaisi valita? Riittääkö vanha CV? Entäs jos kuitenkin vähän viilaisin, hulluttelisin? Pidetäänkö minua ihan hupsuna? Onko video sittenkin liikaa? Miten voisin hyödyntää LinkedIn:in, facebookin, kenties Twitterin? Pää on nopeasti pyörällä, ihan itse kullakin.

Olen joskus panostanut työhakemuksiin tuntikaupalla, luettanut ne serkun kummin kaimalla, hionut ja hionut.  Toisinaan taas olen väsännyt hakemuksen kasaan juuri ennen hakuajan loppumista. Olen hakenut töitä facebookin seinällä ja puskaradion kautta. Välillä on tullut onnistumisia ja toisinaan pettymyksiä. Kaikkien pettymystenkin jälkeen pitäisi vain osata jatkaa sinnikkäästi työnhakua. Välillä se voi olla mahdotonta ilman taustatukea. Jokainen työnhakija tarvitseekin rinnalleen kulkijan. Kulkijan, joka jaksaa kerrasta toiseen olla mukana uskomassa, että kyllä sinä pystyt ja olet juuri se sopiva hakija siihen paikkaan! Uskotaan siis itseemme ja kaivetaan omat vahvuudet esiin! Heittäydytään täysillä, omalla persoonalla työnhakuun ja muistetaan pyytää apua tarvittaessa. Joskus työpaikka voi löytyä lähempää kuin arvaatkaan, kun muistat vaan aukaista suusi ja hyödyntää omat verkostosi.

Työnantajilta toivon tiedottamista hakuprosessin etenemisestä kaikille niille, jotka ovat tehtävää hakeneet. Usein kuulen omien asiakkaideni suusta, ettei rekrytoinnin etenemisestä kuulu mitään. Tiedottaminen kunnioittaa kaikkia hakijoita ja nostaa yrityksen työnantajaimagoa.

Eteenpäin siis elävän mieli. Meillä on vain taivas rajana!