Julkaistut blogit -blogiarkisto

Elinkeinojohtajan kesäterveiset

27.6.2017 11.00
0

Kylmän kevään jälkeen olemme vihdoin päässeet kesän tunnelmaan. Perinteiset kesän tapahtumat ovat ovella ja kesäasukkaatkin juhannuksen myötä jo saapuneet seudulle. Kuten aiempinakin vuosina, myös tämän kesän tapahtumatarjonta on hyvin monipuolinen. Erityisen ilahduttavaa on, että entistä useampi tapahtuma hyödyntää Luuniemen loistavaa aluetta ja tuo näin sykettä myös keskustaan. Tapahtumakalenteristamme www.iisalmi.fi/tapahtumat löydät ajankohtaiset tiedot ja ohjelmat alueen tapahtumiin.

Elinkeinoelämässä vauhti on alkuvuoden aikana vain kiihtynyt ja viime vuoden ennätyksiä tullaan varmasti rikkomaan monilla aloilla. Kevään aluetalouskatsauksessa Pohjois-Savon liitto kertoi jo viime vuonna erityisesti Ylä-Savon yritysten kasvaneen hyvää vauhtia ja seutumme vienti on ohittanut jo Kuopion. Tästä kannattaa olla ylpeä! Suurimpana ongelmana yritysten kasvussa näyttäytyykin tällä hetkellä pula osaavasta työvoimasta. Tähän haasteeseen haemme ratkaisua uudella YTYÄ! – Ylä-Savossa on työtä hankkeella, jossa mukana ovat kaikki seudun seitsemän kuntaa. Tavoitteena työllistää sata henkilöä sataan eri työpaikkaan Ylä-Savossa hieman reilun vuoden aikana. Samalla rakennetaan toimintamalleja tulevaisuuteen, jotta rekrytointihaasteita pystyttäisiin jatkossa ratkaisemaan entistä tehokkaammin.

Syksyä kohti mentäessä kaupunkistrategian valmistelu etenee kiivaimpaan vaiheeseen ja lähdemme elo-syyskuussa rakentamaan toimenpideohjelmia tulevalle valtuustokaudelle. Iisalmen uudistunut valtuusto pääsee tekemään valintoja monilla tasoilla, kun mietitään tulevia investointeja elinvoimaan, koulutukseen ja kaupunkiympäristöön. Nyt on siis hyvä aika olla kuntalaisena ja yrittäjänä myös aktiivinen ja tuoda omia näkökulmia tulevaisuuden rakentamisesta esiin. Yhdessä tehden syntyy entistäkin viihtyisämpi ja menestyvä Iisalmi vuonna 2030!


Aurinkoisia kesäpäiviä,           

Terho Savolainen
elinkeinojohtaja
puh. 040 630 5328
terho.savolainen@iisalmi.fi