Yläsavolaisten yritysten kesäinen KauppaKärry-kiertue 2019

KauppaKärryn kesäkiertue

KauppaKärry oli yläsavolaisten ennakkoluulottomien mikroyrittäjien vuoden 2019 kesäkiertue, joka aloitti matkansa valtakunnalliselta Olemisen vapaus -yhteiskiertueelta ja jatkoi sen jälkeen läpi kesän lähialueen tapahtumissa. Kiertueella vetonaulana toimi yritysten yhteinen liikkuva esittely- ja myymäläkärry paikallisine tuotteineen, palveluntarjoajineen ja herkkuineen.

 KauppaKärryssä olivat mukana korubrändi Anna’s Darling Ky, kahvila-ravintola Iltalypsy Oy, JP Studiokeramiikka Oy, Mainostoimisto Polku Ky, Pesolan Pihviliha Oy, kelloihin, koruihin ja palkintoihin erikoistunut PKP-Trading Oy, Savon Rautaosa Oy sekä erilaisia tilaisuuksia järjestävä Ulmalan Kansantalo Oy.

”KauppaKärry on yläsavolaisten yritysten hullu idea tehdä itseään ja kotiseutuaan tunnetuksi. Odotan tältä kesältä ratkiriemukkaita hetkiä ja kohtaamisia uusien ihmisten kanssa. Olemme kahden vuoden ajan jakaneet yrittäjätarinoitamme, ja osaamme nyt kertoa toistemme yrityksistä sekä palveluista”, kertoo sonkajärveläinen korumuotoilija Anna-Reetta Väänänen.

KauppaKärryn yrittäjiä yhdistää tietenkin Ylä-Savo ja yrittäjyys. Kiertueella oli mukana monialainen, mielenkiintoinen ja epätavallinen yhdistelmä osaamista. Yhteisen kesän aikana osaamista, vastuuta ja resursseja jaetiin yrittäjien kesken. Näin KauppaKärryn tarina vain parani matkan jatkuessa paikkakunnalta toiselle. Kiertueen etenemistä ja tarinaa pystyi seuraamaan Instagramissa yrittäjien omissa kanavissa, sekä hashtageilla #tehdäänihmeitäyhdessä, #olemisenvapaus ja #kauppakärry .

KauppaKärry_teippasu.png

 

Kiertueaikataulut:

Olemisen vapaus (yhteinen kiertue):

 13.5. Rovaniemi, Kauppatori

15.5. Oulu, Kauppatori

17.5. Kajaani, Raatihuoneentori

20.5. Joensuu, Kauppatori

22.5. Tampere, keskustori

28.5. Helsinki, Narinkkatori

 

KauppaKärry-kiertue:

 19.5. Iisalmi (Kevätmarkkinat)

29.6. Pielavesi (Muikkuvestivaali)

5.-6.7. Sonkajärvi (Eukonkanto)            

12.-13.7. Iisalmi (Oluset)

17.-20.7. Kiuruvesi (Iskelmäviikot)

10.8. Iisalmi (Louhenkatupäivä)              

14.-15.9. Rautalampi (Pestuumarkkinat)

14.-15.9. Iisalmi (Syysmarkkinat)

Lue lisää Olemisen vapaus -kiertueesta
{Kuva(type:Image;required:False;w:90;)}
KASVU By Iisalmi -yrittäjät tarjoavat sinulle jotain ainutlaatuista. Heidän tuotteissaan ja palveluissaan on sisäänkirjoitettuna savolainen perimä ja maaperän vahvuus - unohtamatta intohimon liekkiä, josta syntyy uutta kasvua.

-
KauppaKärryssä mukana olleet KASVU By Iisalmi -yritykset
Anna’s Darling tarkoittaa Annan Kultaa, sitä halattavaa kultaa. Anna’s Darling on suomalainen,vuonna 2012 perustettu korubrändi, jolle on ominaista rakenteita  korostava muoto. Korujen muotoiludrivereina ovat rakkaus muotoilua, muotia ja ihmisiä kohtaan. Tuotteet valmistetaan pääosin ja niiden viimeistely on aina käsityötä. Malliston tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu sekä Design  From Finland –merkit.
JP Studiokeramiikka tarjoaa laadukasta, kotimaista designkeramiikkaa arkeen ja juhlaan. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa Pohjois-Savossa, Lapinlahdella.  Materiaalien ja valmistusmenetelmien tuntemus liki 30 vuoden ajalta antaa vahvan pohjan valmistaa tuotteita yksittäiskappaleista aina suursarjoihin teollisin menetelmin.  Mottona onkin, että yhtä vähempää ei voi tehdä.
Mainostoimisto, jossa luodaan markkinointimateriaaleja empatia edellä ja ymmärrys sydämellä juuri niihin kanaviin, joissa asiakkaat liikkuvat. 
PalkintoPKP tarjoaa maan parhaan palkintovalikoiman seura- ja yrityspalkintoja, yksilöllisesti suunniteltuja mitaleita ja teollisuuden lasermerkkauspalveluja.
Iisalmen Runnin rauhallisesta maalaismaisemasta ja puhtaasta yläsavolaisessa luonnossa Pesolanniemessä syntyy ja kasvaa suomalaista charolaiskarjaa, jonka liha on erityisen hyvää pihvilihaa. Osaamisen merkkinä tuotteissa on By Iisalmi -leima. Se on merkki korkeasta laadusta, josta me Runnilla, Iisalmessa, olemme ylpeitä. Se on pikkuisen parempaa. 
Rautaosa, palveleva IKH myymälä Iisalmen Teollisuuskylässä.
Ulmalan kansantalo tarjoaa uniikin ja vanhaa aikaa henkivät tilat, joissa voi viettää ikimuistoiset perhejuhlat, kokoustaa ja kouluttautua, tilata toiminnallista ohjelmaa kokouksien sisältöihin tai varata lapselle elämykselliset teemasyntymäpäivät. Lisäksi tiloissamme toimii kesäaikaan viihtyisä kesäkahvila Walvola ja vuokraamme majoitusta B&B tyyliin.
Willimaku-tuotteissa maistuu suomalainen luonto. Perheyrityksemme punaisena lankana ovat vanhat perinteiset reseptit, perinneruoat ja paikallisuus.  Villiruokatuotteissa käytämme horsmankukkaa, kuusenkerkkää, tervaa, mesiangervoa, pihlajansilmuja, voikukannuppuja, mustaherukkaa ja marmeladeja, hillokkeita, siirappeja, glögiä ja kuohujuomia. Tuoreet villiyrtit ostamme suoraan kerääjiltä.