KASVU By Iisalmi - valmis kasvualusta ja -verkostot sekä asiantuntevat palvelut sinunkin yrityksellesi.

YRITTÄJÄSUKUPOLVET ovat näyttäneet meille, että ihmeet syntyvät tekemällä. Olemme heidän rinnallaan oivaltaneet yhteistyön ja sitoutumisen merkityksen, oppineet ymmärtämään yrittäjyyttä sekä uskomaan menestykseen.

KASVU By Iisalmi nousee tästä valmiiksi raivatusta, hedelmällisestä maaperästä. KASVU By Iisalmi –yritykset ovat uuden sukupolven yrittäjien tinkimättömyydellä,  rohkeudella ja kekseliäisyydellä luotsaamia pienyrityksiä, joiden joukosta sinkoilee tulevaisuuden tähtiä Iisalmen seudun yritystaivaalle. KASVU By Iisalmi -yrittäjät tarjoavat sinulle jotain ainutlaatuista. Heidän tuotteissaan ja palveluissaan on sisäänkirjoitettuna iisalmelainen perimä ja maaperän vahvuus – unohtamatta intohimon liekkiä, josta syntyy uutta kasvua.kasvu-by-Iisalmi-logo.png

Millaista kasvua tukevaa toimintaa KASVU By Iisalmi -voi tarjota? Yksi esimerkki on keväällä 2019 lanseerattu KauppaKärry. KauppaKärryn taustalla on Ylä-Savossa toimiva Iisalmen kaupungin, Savo Grown ja Oulun yliopiston yhteinen Mikrogrow -hanke, joka on tuonut mikroyrittäjiä yhteen kuukausittain jo kahden vuoden ajan.

KauppaKärry on yksi innovatiivisimmista  savolaisista hulluista ideoista. Sen tavoitteena on kasvattaa yritysten liiketoimintaa, saada ne verkostoitumaan keskenään entistä tehokkaammin ja lisätä alueen tunnettuutta. Teot mahdollistuivat Ylä-Savon Veturin myöntämällä Leader rahoituksella ja Iisalmen kaupungin sekä yrittäjien valtavalla tahtotilalla.

KauppaKärryn yrittäjiä yhdistää  Ylä-Savo ja yrittäjyys. Kesän 2019 jälkeen heitä yhdistää myös unohtumaton, monia uusia ovia avannut kiertuekokemus - kierrettiinhän KauppaKärryllä keväällä läpi Suomen ja kesällä yläsavolaisissa kesätapahtumissa markkinoiden ja myyden toinen toisensa tuotteita ja palveluja. Punaisena lankana KauppaKärrylle on iisalmelaisen yhteisön slogan 'Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.' 

KASVU By Iisalmi tarjoaa alustan vastaavanlaisille uusille, innovatiivisille kokeiluille ja kasvun poluille. KASVU By Iisalmi -alustalle Iisalmen kaupungin yrityspalvelut on koonnut yritysten kasvua eri tavoin tukevia palveluita ja verkostoja. Tutustu KASVU By Iisalmi -palveluihin alla tai ota yhteyttä yrityspalveluihin yhteydenottolomakkeen kautta.

Rahoittajabanneri_nettisivuille.jpg
KASVU By Iisalmi -palvelut

Robin Hood -verkosto jakaa omaa osaamis-, kokemus- ja kontaktipääomaansa iisalmelaisille ja yläsavolaisille yrityksille, sekä Iisalmen seudulta maailmalle ponnistaneille yrittäjille. Robin Hood -toiminta on verrattavissa Alumni -toimintaan, joka perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamuksellisuuteen ja maksuttomuuteen. Ota yhteyttä ja sovi mentoritapaaminen Robin Hoodien kanssa!

MicroENTRE ydinryhmät ovat kuukausittain kokoontuvia mikroyritysten ryhmiä, joissa yrittäjät saavat vertaistukea, kehitysideoita ja uusia kumppanuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää mikroyritysten kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä.  Ryhmät kokoontuvat ydinryhmään kuuluvien yritysten tiloissa kiertävällä periaatteella. Kuukauden isäntäyritys valitsee kokoontumisen teeman ja ajankohdan. Iisalmen kaupungin yrityspalvelut vastaa yritysten hankkimisesta ryhmään, ryhmän koollekutsumisesta ja tapaamisten toteutuksesta.Tutustu MicroENTRE-yritysryhmän yrittäjien tarinalehteen!

Iisalmen kaupungin yrityspalvelut tarjoaa Iisalmen seudun yrityksille mahdollisuuden erilaisille kasvua ja kehittämistä tukeville nopeille kokeiluille. Lähdemme mielellämme mukaan yritysten nopeisiin kokeiluihin ja olemme valmiita kokoamaan, hakemaan ja hallinnoimaan esim. yritysryhmähankkeita. KauppaKärry on yksi esimerkki tällaisesta nopeasta kokeilusta, jota on testattu yritysryhmähankkeen avulla. Osallistuville yrityksille ei aiheudu hallinnollista päänvaivaa, koska tuki myönnetään ja maksetaan hankkeen hallinnoijalle. Hyöty kohdistuu kuitenkin suoraan yrityksille.  

Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten mikro- ja pienyritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Yrityskummi voi olla tukenasi liiketoiminnallisten haasteidesi ratkaisemisessa. Yrityskummit toimivat alueellisesti, joten jos haluat itsellesi yrityskummin, sellainen osoitetaan sinulle lähtökohtaisesti omalta alueeltasi. Yrityskummi toimii vapaaehtoispohjalta ja palvelu on sinulle maksutonta. Jos haluat suoraan hakea yrityskummia, täytä hakulomake, jonka jälkeen sinuun ollaan yhteydessä. Hae itsellesi kummia täältä: http://www.yrityskummit.fi/fi/hae-yrityskummia

Kasvunkonkarit toimii Leijonanluola-tapaamisten tavoin. Se on ketterä kehittämisen työkalu, jossa pieni joukko erittäin kokeneita kasvuyrittäjiä ja kasvuliiketoiminnan asiantuntijoita antaa monipuolisen näkemyksensä luottamuksellisesti noin viidelle valitulle mikroyritykselle, joissa näemme kasvupotentiaalia. Jokainen valittu yritys esittelee kasvusuunnitelmansa 5- 10 minuutissa, jonka jälkeen seuraa keskustelu Kasvukonkareiden kanssa. Keskustelun päätteeksi asiantuntijat antavat teille ensivaiheen kommentit ja suositukset. Lisäksi Kasvukonkarit tekevät teille jälkikäteen kirjallisen palveluehdotuksen, jossa julkiset ja yksityiset yrityspalvelut yhdistyvät juuri teidän yrityksellenne parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli haluat mukaan Kasvunkonkareihin, ota yhteyttä Iisalmen kaupungin yrityspalveluihin, niin kokoamme Kasvunkonkarit raadin kasaan!

Neuvomme talouteen liittyvissä asioissa, kuten investointien rahoitussuunnittelussa, kannattavuuslaskelmien teossa ja muussa taloussuunnittelussa. Kartoitamme kanssasi yrityksen kokonaisrahoitustarpeen, ja sen pohjalta selvitämme erilaiset rahoitusvaihtoehdot ja -ratkaisut. Autamme erilaisten tulos-, rahoitus-, kannattavuus- ja hinnoittelulaskelmien teossa. Laskelmat ovat päätöksenteon tukena sekä yrityksellesi että pankille, Finnveralle sekä muille mahdollisille rahoitustahoille. Lisäksi autamme sinua yritystukien hakemisessa, joita yrityksesi voi saada lähinnä kansainvälistymiseen, kasvuun, tuote- ja palvelukehitykseen ym. innovatiivisiin kehittämistoimiin. Ota yhteyttä Iisalmen kaupungin yrityspalveluihin, niin autamme sinua rahoituksen hakemisessa!

 

 

 

Toteutuneet yritysryhmähankkeet
KauppaKärry oli yläsavolaisten ennakkoluulottomien mikroyrittäjien vuoden 2019 kesäkiertue, joka aloitti matkansa valtakunnalliselta Olemisen vapaus -yhteiskiertueelta ja jatkoi sen jälkeen läpi kesän lähialueen tapahtumissa. Kiertueella vetonaulana toimi yritysten yhteinen liikkuva esittely- ja myymäläkärry paikallisine tuotteineen, palveluntarjoajineen ja herkkuineen.