Maahanmuuttajien palveluohjaus

Pielaveden kunta järjestää maahanmuuttajille ohjaus- ja neuvontapalveluja Iisalmen kaupungin kanssa. Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut järjestävät vastaanoton ja kotouttamisen palveluita pakolaisille sekä työn, perhesiteen tai opiskelun perusteella Pielavedelle muuttaneille. Yhteistyötä tehdään viranomaisten, oppilaitosten sekä järjestöjen kanssa.

Kotoutumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden toimistoon. Maahanmuutto- ja pakolaispalvelut auttavat esimerkiksi lupa- ja työllisyysasioissa sekä tarjoavat tuki- ja palveluohjausta.

Palvelupaikat

Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut

Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut tarjoaa ohjaus- ja neuvontapalveluja kaikille Ylä-Savossa asuville maahanmuuttajille.

Pohjolankatu 9b, 74100 IISALMI

Aukioloajat

Avoinna arkisin
Ma - Ti: 08:00 - 16:00
Ke - To: 08:00 - 16:00
Pe: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Maahanmuuttoviraston palvelupiste (Kuopio)

Palvelupisteessä voit panna vireille hakemuksia ja tunnistautua sähköistä hakemusta varten. Palvelupisteestä et saa yleisneuvontaa.

Ajurinkatu 45, 70110 KUOPIO

Aukioloajat

Ma - Ti: 08:00 - 16:15
Ke: 08:00 - 16:15
Pe: 08:00 - 16:15

Kaikki tiedot

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki kotoutumisen edistämisestä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101386

Liittyvät palvelut

Maahanmuuttajien palveluohjaus

Katso tiedot

Etsivä nuorisotyö

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut