Iisalmen kaupungin PALI -palveluliikenne

Palveluliikenne on avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa, kuin se vain on mahdollista. Palveluliikenteen esteettömät PALI -autot helpottavat erityisesti vanhusten ja vammaisten matkustamista.

Kuljettaja ja PALI-avustaja auttavat tarvittaessa autoon nousemisessa ja poistumisessa.

Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilö ja hänen saattajansa saa matkustaa maksutta.

Matkaoikeus ja oikeus saattajaan täytyy todentaa erillisellä vammaispalvelusta saadulla todistuksella.

Maanantaista perjantaihin palveluliikenteessä on kaksi esteetöntä autoa, Kaupunki -Pali (PALI 1) Iisalmen kaupunkialueella ja Maaseutu -Pali (PALI 2) maaseudulla. Palit eivät liikennöi arkipyhinä. Kaupunki -Pali liikennöi sekä pohjoisella että eteläisellä liikennöintialueella.

Maaseutu -Pali liikennöi puolestaan eri maaseutualueilla oman viikonpäivärytminsä mukaisesti. Aikataulut ja liikennöintialueet/ -reitit ovat nähtävillä PALI-aikatauluvihkossa. Kiinteää reittiä autoilla ei ole, vaan ne määräytyvät päivittäisten tilausten perusteella.

Keskustan palveluliikenteen osalta kaikki kuljetukset tilataan aina etukäteen joko sopimalla autossa tai puhelimitse: Keskusta -Pali numerosta 044 705 5034 ja Maaseutu -Pali numerosta 0400 683 746. Iisalmen palveluliikenteen autoissa voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, Matkahuollon lipputuotteilla sekä Waltti -korteilla. Hinnat ovat samat, kuin alueen muussakin joukkoliikenteessä. PALI on siis saman hintainen vaihtoehto muulle joukkoliikenteelle. Jos olet tilannut ennakkoon Pali -kuljetuksen ja Sinulle tulee este, peruuta tilauksesi heti suoraan ko. autoon.

Samat hinnat kuin muussa paikallisliikenteessä. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaavan henkilö ja hänen saattajansa saa matkustaa maksutta.

Verkkoasiointi

PALI- aikatauluvihko

Julkaisu, jossa on Iisalmen keskustan palveluliikenteen (PALI) palvelualuekartta ja aikataulu.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Waltti-nettipalvelu ja -kauppa

Nettipalvelussa voit rekisteröityä tilata henkilökohtaisen matkakortin. Waltti-kaupassa voit ladata ja lisätä tiliisi matkakortteja.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

PALI- palveluliikennekuljetuksen tilausnumerot

Keskustan palveluliikenteen osalta kaikki kuljetukset tilataan aina etukäteen joko sopimalla autossa tai puhelimitse.

Lisää tietoa
Puh. +358 44 7055034 Puh. +358 40 0683746

Liittyvät palvelut

Iisalmen paikallisliikenne

Katso tiedot

Pysäköinninvalvonta

Katso tiedot

Iisalmen kaupungin koulukuljetukset

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut