Ylä-Savon veneilypalvelujen kehittäminen

Iisalmi ja tienoot kartoittaa Ylä-Savon veneilypalveluja kesän 2023 aikana.

Iisalmi ja tienoot (Iiden ry:n matkailujaosto) on kartoittamassa, yhteistyössä reitistön varrelle sijoittuvien kuntien kanssa, uusia mahdollisuuksia alueen venematkailun kehittämiseksi. Tähän työhön on saatu Olvi-säätiön apuraha, toteuttajana ICT Milestones / Veneily Saimaa, Antti Kaipainen.

Tarkoituksena on kartoittaa ja luoda näkymä mahdollisuuksista Kuopio – Lapinlahti – Iisalmi – Kiuruvesi – Vieremä veneilyreitin nykyisisistä ja tarvittavista uusista veneilypalveluista, kuten retkisatama, sauna- ja laituripalveluista sekä ravintola- ja ruoka- ja ohjelmapalveluista venematkailun kasvattamisesta alueella.

Samalla kartoitetaan palvelujen puute ja arvioidaan lisäpalvelujen tarve. Evaluoidaan myös alueen uudet mahdolliset retkisatamakohteet.

Matkaveneily sisävesistöjen ja Saimaan alueella on ollut voimakasta jo vuosikymmenien ajan. Veneilijät viettävät 1-5 viikkoa veneissään ja kartoittavat seuraavan kesän matkoja etukäteen. Matkakohteita valittaessa merkittäviä asioita ovat alueellinen palvelutarjonta, tapahtumat, ruokapalvelujen tarjoajat harrastusmahdollisuudet, sekä veneiden tankkaus-, huolto- ja telakointipalvelut. Myös lapsille suunnatut palvelut kiinnostavat veneilijöitä.

 

Iisalmen satama ja satamapalvelut

Veneilijöille suunnattu kysely
Ylä-Savon alueen veneilyreiteistä ja
-palveluista on avoinna pe 4.8.2023 saakka.

 

Siirry vastaamaan kyselyyn.