Täältä löydät ajankohtaisimmat matkailuun liittyvät uutiset ja tarjoukset!
Matkailun uutiset
Iiro Rantala.png
30.6.2022

Iisalmi Jazz Festival vietetään 27.7.-3.8.2022 ja se on tällä kertaa koko Ylä-Savon kesätapahtuma. Festivaalin keskiössä on kitara ja maailman parhaimmat kitaristit.

Eukonkanto 400x225.jpg
27.6.2022

Sonkajärvellä tulevana viikonloppuna järjestettäviin Eukonkannon MM-kilpailuihin saapuu jälleen kantajia eukkoineen eri puolilta maailmaa. Kisaan on ilmoittautunut yhteensä 34 paria, joista neljä starttaa perjantai-illan sprinttikisassa ja loput lauantaina käytävässä pitkän matkan pääkilpailussa. Lisäksi lauantaina kamppaillaan Eukonkannon joukkuekisan maailmanmestaruudesta, jota tavoittelee neljä paria.

LaikkaritIisalmeen.png
22.6.2022

Sunnuntaina 12.6. Porissa päättynyt Lain§uojattomat-festivaali ilmoitti päätöstilaisuudessa uutisen: festivaalin vetovastuuseen siirtyy helsinkiläinen KokoTeatteri ja festivaali tuodaan vuonna 2023 Iisalmeen.

Reissukuume_hanhenlento 2022.jpg
22.6.2022

Ensimmäinen Iisalmen reissu on nyt takana, ja voin kertoa, että kotiin palattiin monta kokemusta rikkaampina! Pääsimme tutustumaan uusiin ihmisiin, majoituksiin ja jopa eläimiin (niistä lisää myöhemmin). Vaikka pidennettyyn viikonloppuun sisältyikin paljon ohjelmaa ja autolla ajoa, olo oli silti reissun päätteeksi ihanan rentoutunut.

KESATYOkyselysome_2022.jpg
10.6.2022

Iisalmen kaupunki By Iisalmi –kumppaneineen on pitänyt kausityörekrytointia seudun ulkopuolelle suunnatussa vetovoimamarkkinoinnissaan yllä Koe Iisalmi! –konseptin kautta jo neljän vuoden ajan. Kevättalvisin toteutetun kampanjan kärkenä on toiminut ilmaisen asunnon tarjoaminen ”koeasukkaalle”, joka rekrytoituu kesäkaudeksi seudun yrityksen palvelukseen. Lisäksi edullista kesäasumista tarjotaan Petterinkulman soluasunnoissa muillekin kesätöiden vuoksi kaupunkiin muuttaville. Mitä seudun yrityksiin kesätöihin saapuneet nuoret osaajat kaupungista tai Iisalmen seudusta ajattelevat - sitä Iisalmi haluaa selvittää avaamallaan kyselyllä. 16 – 29 -vuotiaille seudulla kesätöissä oleville suunnattuun kyselyyn vastanneille tarjotaan Iisalmi-infopakettia, joka kannustaa erilaisten harrasteiden pariin ja tukee näin viihtymistä vapaa-ajallakin. Kannustimena vastaamiseen on myös kesälahja, jonka jokainen vastaaja saa lunastaa.

Ikoni.jpg
2.5.2022

Taidemuseo Eemilin kesänäyttely esittelee puulle maalattuja-, valkoemali- ja metalli-ikoneja suomalaisista yksityiskokoelmista. Yksityiskokoelmat ovat syntyneet keräilijöidensä kiinnostuksesta ja innostuksesta. Niinpä Ikoneja yksityiskokoelmista -näyttelykin esittelee keräilijöiden kiehtovia valintoja ikonitaiteen valtavasta perinteestä.

Koljonvirtateatteri_poliisin_poika_1920x1080.jpg
25.4.2022

Näytelmän ohjaa ja on dramatisoinut romaanin sekä Tapio Piiraisen saman nimisen elokuvan pohjalta Kai Lehtinen. Apulaisohjauksesta ja tuotannosta vastaa Ismo Apell / Koljonvirtateatteri / Turpatalli oy. Näytelmä toteutetaan tuttuun tapaan Koljonvirtateatterin takuuvarman näyttelijä joukon voimin. Lisäksi joukko suomen eturivin ammattinäyttelijöitä. Päärooleissa myös alkuperäisestä TV-elokuvasta tutut Kai Lehtinen (trampas) , Ari-Kyösti Seppo (Lepsu) .

Kaikki uutiset