Testauspalvelut

Iisalmen uimahallin testiasema

Iisalmen uimahallin testiasemalla tehdään fyysisen kunnon mittauksia sekä yksityishenkilöille että yritysten henkilöstöille. Testivalikoimassa on kestävyyskunnon- (hengitys- ja verenkiertoelimistön) ,lihaskunnon sekä kehonkoostumuksen (rasva-%) mittauksia.

Kuntotestaus palvelee niin liikuntaa aloittelevia henkilöitä kuin myös huippu-urheilijoita. Testaamisen tavoitteet ovat erilaisia eri henkilöillä. Testaus toimii kuitenkin aina apuvälineenä kun halutaan, parantaa tavallisen kuntoilijan fyysistä kuntoa, auttaa passiivista ihmistä edistämään terveyttään tai kehittää urheilijaa entistä parempiin suorituksiin.

Sydän- ja verenkiertoelimistö

Kestävyyskuntoa mitataan epäsuoralla polkupyöräergometritestillä. Käytössämme on FitWare- testiohjelma. Päivittäinen suorituskykymme on riippuvainen terveestä tuki- ja liikuntaelimistöstä, sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnosta. Polkupyöräergometritestissä testataan hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Testissä poljetaan kuntopyörällä tasaista vauhtia (noin 61-64 kierrosta/minuutti). Polkemisvastusta lisätään testin edetessä 2 minuutin välein ja samalla seurataan sykkeen kohoamista. Testissä seurataan myös verenpainetta. Testin tulokseen vaikuttavat sydämen syke, ikä, pituus ja paino.   

Lihaskuntotesti

Lihaskuntotesti räätälöidään asiakkaan iän, kokemuksen, tavoitteen ja kuntotason mukaan.
Kuntoilijoille ja ikääntyneille: räätälöidyt toistotestit sekä tarvittaessa liikkuvuuden ja tasapainon testausta (käytössä myös puristusvoimamittari, joka korreloi koko elimistön voima- ja kuntotasoa). 
Tavoitteellisellelle kuntoilijalla/urheilijalla tarvittaessa kolmen toiston maksimitestit pääliikesuunnille. 

 

Kehonkoostumus

Suoritamme kehon rasva-% mittauksia sekä perinteisellä pihtimittauksella, että elektronisella kehonkoostumusta mittaavalla laitteella. Käytämme uutta Tanitan 420 SMA vaakaa, joka täyttää lääkintädirektiivin vaatimukset. Laite mittaa mm. rasvaprosentin, sisäelinten ympärillä olevan rasvan eli viskaalisen rasvan, lihasmassan (kg), lepoaineenvaihdunnan (kcal), BMI:n ja metabolisen iän. 

kuntopyörä.jpg

Kaikista testeistä saat kuntotestipalautteet kirjallisena, joiden pohjalta on helpompi hahmottaa ne alueet joiden harjoittaminen on tarpeellista. Tuloksia verrataan sukupuolen ja iän mukaisiin viitearvoihin.

 

Tetipaketti 70 €

- Polkupyöräergometritesti + kehonkoostumusmittaus + lihaskuntotesti (testit suoritetaan eri päivinä)

 

Lisätietoja: Iisalmen uimahallin kuntosalilta p. 040 830 2700 tai sähköposti: juho.ruotsalainen@iisalmi.fi

Yrityksille

Hyväkuntoinen työntekijä on yrityksen voimavara!

Oikein toteutettuun henkilöstön liikuttamiseen panostettu euro tulee korkoineen takaisin parantuneen työssä jaksamisen ja työilmapiirin sekä vähentyneiden sairaspoissaolojen ansiosta. Panostamalla henkilöstönne hyvinvointiin panostat samalla yrityksen imagoon.

Laadimme yrityksellenne toiveiden mukaisen testaus- ja ohjauspaketin. Aloita tänään, niin henkilöstösi voi paremmin jo huomenna. 

Ota yhteyttä
Olen kiinnostunut Yrityksen nimi 
Yhdyshenkilö 
Sähköposti 
Puhelinnumero 
Lisätiedot/ kommentit 


Minuun voi ottaa yhteyttä         Tyhjennä