Paloisvuoren ulkoilualue

Paloisvuori on monipuolinen ulkoilualue ja liikuntakeskus, joka sijaitsee Iisalmen keskustan eteläpuolella nousevalla harjualueella.

Paloisvuoren huipulta on upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattava murtomaahiihto- ja lenkkeilyreittien verkosto, joiden lisäksi talvisin harrastajia palvelee ensilumenlatu ja valaistu latuverkosto sekä laskettelukeskus. Paloisvuori-Saunaniemen metsäluontopolulla on 22 rastia. Lähtöpaikka ja opastus ovat Nouvanlahden pysäköintipaikalla.

Edestakainen n. 3 km koirapolku kiertää Paloisvuoren vaihtelevissa maastoissa päättyen Saunaniemen kodalle. Polku on osittain kivituhkalla pinnoitettu, valaisematon polku. Talvikunnossapito 1-2 krt/viikko. Muistathan, että koira pitää olla kytkettynä ja hallinnassa.

Alueella on 18-väyläinen frisbeegolfrata. Radalla on runsaasti korkeuseroja väylien kulkiessa ylös ja alas Paloisvuoren rinteitä.

Rata kulkee lenkkeilyreittien läheisyydessä, joten heittäjien on huomioitava muut alueen käyttäjät.

Maastopyöräilyn harrastajille löytyy opastettu reitti, joka kiertelee Paloisvuoren välillä vaativassakin maastossa. Kokonaispituus n. 11 km, voit ajaa myös lyhyempiä reittejä.

Suunnistusta harrastaville Paloisvuoren alueella on 25 kiintorastin verkosto, jota huolletaan vuosittain ja osa rasteista siirretään loppusyksyllä uuteen paikkaan.

Lisäksi alueen käyttäjiä palvelee Paloisvuoren juurella sijaitseva puolikota ja nuotiopaikka. Saunaniemessä on myös kota, nuotiopaikka ja wc.

Asiointikieli: Suomi
Alue: Iisalmi

Puhelin

Kenttämestari 1
+358 405354899

Kenttämestari 2
+358 408302625

Laskettelurinteen kahvio (toimintakaudella)
+358 406482159


Palvelut

Ulkoilualueet ja -reitit

Katso tiedot