Iisalmen uimahallin palvelutuotteisiin kuuluu useita erilaisia vesiliikuntaryhmiä

Vesi on ainutlaatuinen elementti harrastaa liikuntaa! Missään muualla maanpäällä et voi saavuttaa lähes painotonta olomuotoa ilman erityisiä laitteita. Veden ominaisuudet mahdollistavat sen, että voit harrastaa vesiliikuntaa monella eri tavalla terveyttäsi hoitaen.

Tiheysominaisuus (> ihmisellä) ja vedennoste mahdollistavat kellumisen. Hydrostaattinen paine kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää sekä kehittää verenkiertoelimistön toimintaa. Vasteominaisuus on se, jota pyritään hyödyntämään käsi- ja jalkaliikkeissä eteenpäin vievänä työntövoimana sekä minimoimaan vaste (vartalonasennolla) uinnissa hidastavana tekijänä. 

Jokaisella vesiliikuntaryhmällä on oma harjoitteiden toteutustapansa, ohjauksen kestoaika, intensiteetti ja allas, jossa toiminta tapahtuu. Kerromme tässä lyhyesti allaolevista vesiliikuntaryhmistä:

 

Tervetuloa mukaan!  

Linkin viikkkokalenteriin löydät etusivulta!

Päevän vesitreeni  ti klo 14.30-15.00 ja to klo 14.30-15:00

Ryhmä on suunnattu esim. työttömille, lomalaisille, vuorotyöläisille tai muuten vain ko. aikaan jouten oleville. Ohjausaika on 30min ja se sisältää alkulämmittelyn, lihas- ja aerobistakuntoa kohottavaa monipuolista harjoittelua sekä loppuvenyttelyn.  Apuvälineinä sekä lisätehoa antamaan voidaan käyttää erilaisia välineitä mm. palloa, kaulinta, keppiä, vastushanskoja Toteutus monitoimialtaassa.

Aamuvesitreeni ke klo 7.00- 7.30

Aamuvesijumppa sopii kaikenikäisille, kuntotasosta riippumatta. Ohjausaika on 30 min ja se sisältää lyhyen lämmittelyn, lihaskunto-osan ja loppuvenyttelyn. Apuvälineinä sekä lisätehoa antamaan käytetään erilaisia välineitä mm. palloa, kaulinta, keppiä, vastushanskoja. Toteutus monitoimialtaassa.

AquaPower ma klo 18.30-19.15

Tehokas kuntoilumuoto, jossa kehon kaikki suuret lihasryhmät joutuvat työskentelemään aktiivisesti ja turvallisesti. Tehtävät liikkeet sekä liikesarjat ovat monipuolisia, mutta yksinkertaisia ja helposti opittavia. Musiikista saadaan rytmitystä sekä viihtyvyyttä vedessä liikkumiseen. Ohjausaika on 45 min ja se koostuu alkulämmittelystä sekä tehokkaista lihas- ja aerobistakuntoa kohottavista harjoitteista. Toteutus monitoimialtaassa

 

Syvävesitreeni ke klo 18.45-19.30

Apuvälineenä käytetään vesijuoksuvyötä kelluttavuutta lisäämään. Soveltuu kaikille uimataitoisille, jotka haluavat tehokasta kokovartalotreeniä. Sopii erityisesti alaraajojen nivelkivuista kärsiville, niska- ja selkäkipuja poteville, liikuntarajoitteisille, ikääntyneille, avantouimareille kesäharjoitteluun, monenlaisille kuntoutujille sekä urheilijoille peruskuntoharjoitteluun/korvaavaan harjoitteluun. Omalla aktiivisuudella jumpasta saa todella haastavan. Toteutus isossa altaassa radoilla 1 ja 2.

Erityisryhmien vesivoimistelu

Erityistarpeita omaaville asiakkaillemme on tarjolla useita erilaisia vesijumpparyhmiä mm.

  • Iisalmen- ja Sonkajärven invalidit
  • Liikun mieli hyväksi -liikuntaryhmä
  • Reumayhdistys
  • Iisalmen Sydänyhdistys
  • Ikääntyneet
  • Pielaveden sydänyhdistys

 

Työyhteisöiden, yhdistyksien ja yksityisten tilausvesijumpat

Iisalmen uimahallissa on mahdollisuus varata oma jumpparyhmä vaikkapa työpaikan tykytoimintaan, kaveriporukan yhteiseen harrastukseen tai kaupungissa vierailevalle ryhmälle. Ota yhteyttä numeroon  ja suunnitellaan yhdessä juuri teidän ryhmälle sopiva ohjelma. 

ETHÄN JÄÄ SOHVANNURKKAAN ISTUMAAN... TULE MUKAVAAN SEURAAN LIIKKUMAAN!