Kulttuurikeskuksen tilojen käyttö ja vuokraus

Kun valitset tapahtumapaikaksesi Iisalmen kulttuurikeskuksen, voit helposti liittää oheisohjelmaksi elämyksiä talon runsaasta konsertti- ja tapahtumatarjonnasta, vaihtuvista taidenäyttelyistä tai sydänystävällisistä liikunta- ja kulttuuriaktiviteeteista.

Käytettävissä olevat tilat:

 • Tunnetun iisalmelaiskirjailijan mukaan nimetyssä Eino Säisä -salissa on 470-paikkainen nouseva katsomo, avara näyttämö (16 x 10 m), orkesterisyvennys ja kokous-, konsertti- ja teatterikäyttöön säädettävä valaistus.
 • Kirjailija ja säveltäjä Karl Collanin nimeä kantavassa salissa on 120-paikkainen tasokatsomo, kokous-, konsertti- ja tapahtumakäyttöön säädettävä valaistus sekä valmius siirtää videokuvaa Säisä-salista, joka mahdollistaa yhteensä n. 600 hengen yhteisen esitelmän tai tapahtuman seuraamisen. Kulttuurikeskuksessa toimiva pitopalvelu Kulttuurikapusta voi toteuttaa Collan -saliin laadukkaan pöytäkattauksen koulutustapahtumiin, juhliin, pikkujouluihin lämpiö mukaan lukien jopa 500 hengelle.
 • Salien edustalla oleva 256 m2:n lämpiö (myös varattavissa) ja sen vieressä sijaitseva kahvilatila toimivat tyylikkään rentoina tiloina tarjoiluille tervetuliaismaljasta runsaaseen buffet-pöytään. Talossa on myös naulakkopalvelut.
 • Kulttuurikeskuksen läheisyydessä sijaitsevan Luma- keskuksen 159-paikkainen auditorio Iisalmi -sali täydentää loistavasti kokoustilatarjontaa. Myös Luma -keskuksen 180-paikkainen ruokasali Porovesi, on käytettävissä ilta- ja viikonlopputilaisuuksiin.
 • Näyttelyihin voi varata tilan aulasta tai Vennystä, joka sijaitsee kulttuurikeskuksen pohjakerroksessa.
 • Pienryhmien työskentelytiloina toimivat mm. kulttuurikeskuksen Anna Sahlstenin luokka sekä Allin kammari.

Kulttuurikeskus sykkii aivan Iisalmen keskustassa: majoitus löytyy puiston toiselta puolelta, ympäristömerkki Green Key -sertifioidusta Original Sokos Hotel Koljonvirrasta, julkisilla kulkuneuvoilla pääsee lähelle, oheisaktiviteetit ovat pienen kävelymatkan päässä ja pikkukaupungin palvelut sekä ostosmahdollisuudet ovat aivan äärellä.

Voit selata Kulttuurikeskuksen tiloja ja niiden varaustilannetta Timmi-varauskalenterissa. Tiedustelut ja tilavarauksen voit tehdä joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Kulttuurikeskuksen i-pointtiin.

Iisalmen kulttuurikeskuksessa on tarkoituksen- ja ajanmukainen kokoustekniikka: langaton mikrofonijärjestelmä, videotykkejä, dvd-soittimia, kannettavia tietokoneita ym. Ilmoita tilavarauksen yhteydessä myös tekniikan käyttö tarpeesi.

Kulttuurikeskuksessa toimii langaton verkko Verkko, käyttäjätunnus: vierailija, Salasana: Vierailija1

Esteettömyys:

 • edessä olevalla pysäköintialueella on kaksi invapaikkaa
 • etu- ja takapuolella sähköisesti toimivat ulko-ovet
 • takapihan pysäköintialueen puolelta taksit ja saattajat pääsevät helposti oven eteen
 • talossa on käytössä hissi, johon pääsee helpoiten kirjaston puolelta
 • kaksi inva wc:tä, toinen 1. kerroksen aulassa naulakoiden takana ja toinen 2. kerroksessa
 • molempiin konserttisaleihin ja lämpiöön pääsee invaliuskaa pitkin
 • molemmissa saleissa käytettävissä induktiosilmukka seuraavilla edellytyksillä: Esiintyjät käyttävät mikrofoneja. Jos mikrofoneja ei käytetä, ei ääni mene äänentoistojärjestelmään, eikä ääntä tällöin voida vahvistaa. Esiintyjät käyttävät talon omaa äänentoistojärjestelmää. Jos esiintyjät käyttävät omaa äänentoistojärjestelmää, ei ääni mene induktiosilmukkajärjestelmään. Induktiosilmukan kuuluvuus vaihtelee salien eri osissa. Tästä linkistä pääset katsomaan kuuluvuuskartat: http://maps.qlu.fi/view/62/61/96
 • Eino Säisä -salissa on yhteensä neljä invapaikkaa, kaksi vasemmalla ja kaksi oikealla puolella. Karl Collan -saliin voidaan ottaa pyörätuoleja vaihtelevasti, tilaisuuden laadusta riippuen. Yleensä avustaja pääsee tilaisuuksiin maksutta avustettavan asiakkaan kanssa, mutta tämä riippuu järjestäjän antamista ehdoista. Lippuja invapaikoille voi ostaa netin lipunmyynnistä, mutta avustaja saa maksuttoman lipun vain kulttuurikeskuksen i-pointista.
 • siirrettävä induktiosilmukkajärjestelmä on esimerkiksi yläkerran luokkatiloissa. ATK-luokassa on käytössä kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä.

Tilaisuuksiin voit tilata ruokailut ja kahvit ym. tarjoilut Kahvila Kulttuurikapustasta, puh. (017) 825 484.

Varaus- ja vuokrausehdot:

 1. Käyttäjien tulee noudattaa Iisalmen kulttuurikeskuksen tulosalueiden järjestys- ja käyttösääntöjä.
 2. Kulttuurikeskuksella on oikeus laskuttaa vuokra etukäteen tai periä se suoraan lipunmyyntituloista.
 3. Varaukset ja niiden muutokset vahvistetaan kirjallisesti erillisellä sopimuksella.
 4. Maksullisen tilaisuuden vuokran määräämistä varten järjestäjä on velvollinen toimittamaan vahvistetun tilityksen lipunmyyntituloista. Tilitys on annettava seitsemän vuorokauden kuluessa tilaisuudesta. Ellei luotettavaa ja hyväksyttävää tilitystä anneta, peritään Eino Säisä -salista 1200 euroa/vrk ja Karl Collan -salista 600 euroa/vrk lipputulojen osuutena tilan perusvuokran lisäksi sekä maksullisesta tilaisuudesta muussa tilassa 200 euroa. Arvonlisävero lisätään hintoihin.
 5. Tilaisuuden järjestäjä hankkii Teosto ym. tarvittavat luvat. Yksinoikeus anniskeluun kahvilassa, lämpiössä, aulatiloissa, Collan-salissa ja ulkoterassilla on Kahvila Kulttuurikapustalla.
 6. Järjestäjä vastaa kaikista vahingoista, jotka sen esiintyjä tai yleisö aiheuttaa Iisalmen kulttuurikeskuksen omaisuudelle.
 7. Järjestäjällä ei ole oikeutta luovuttaa vuokraamiaan tiloja kolmannelle osapuolelle ilman kulttuurikeskuksen johtajan suostumusta.
 8. Järjestäjällä ei ole oikeutta tehdä muutostöissä vuokraamissaan tiloissa. Tilapäiset rakenteet voidaan rakentaa ja pystyttää kulttuurikeskuksen johtajan luvalla ja valvonnassa.
 9. Järjestäjä vastaa näyttelyiden ja vastaavien tilaisuuksien valvonnasta.

10. Laitteita saa käyttää ainoastaan Iisalmen kulttuurikeskuksen hyväksymä henkilöstö. Järjestäjä sitoutuu noudattamaan henkilökunnan ohjeita talon, sen laitteiden ja kaluston käyttöä koskevissa asioissa.

11. Sopimuksesta johtuvat riitaisuudet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten kesken käytävin neuvotteluin; ellei näin menetellen päästä sopimukseen, ratkaistaan riitaisuudet Iisalmen käräjäoikeudessa.

Vuokraus- ja käyttösäännöstö on voimassa toistaiseksi. Laskutuksessa noudatetaan hintoja, jotka ovat voimassa tapahtuman aikana.

Hintaryhmä 1 voimassa olevat hinnat. Hintaryhmä 2 hinnat voimassa Iisalmen kaupungille, iisalmelaisille yhdistyksille ja kuntayhtymille, joissa Iisalmen kaupunki osakkaana. Tarkemmat hintatiedot ks. palveluhinnastosta.

Verkkoasiointi

Timmi- tilojen ja alueiden varauskalenteri

Timmi -järjestelmästä voit selata Iisalmen kaupungin eri tilojen ja alueiden varaustilannetta

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Linkit

Kaupungin palveluhinnasto

Iisalmen kaupungin valtuuston vahvistamat palveluhinnastot.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

i-pointti Kulttuurikeskus

Kulttuurikeskuksen asiakaspalvelu, tilavaraukset ja lippujen myynti

Kirkkopuistonkatu 9, 74100 IISALMI

Aukioloajat

Ma - Ti: 10:00 - 17:00
Ke - To: 10:00 - 17:00
Pe: 10:00 - 17:00

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Toimitilat ja yritystontit

Katso tiedot

Torimyyntipaikkojen vuokraus

Katso tiedot

Kulttuuriin liittyvän kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut