Opiskelija, tervetuloa Iisalmeen! 

Iisalmi sijaitsee Ylä-Savossa, sopivan matkan päässä muista kaupungeista kuten Kuopiosta, Kajaanista ja Oulusta. Iisalmi on kauniiden vesistöjen ympäröimä, idyllinen seutukaupunki, jossa opiskelijan on hyvä olla. Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa ei myöskään välimatkat päätä huimaa; pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Tämä sivusto tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisia palveluita elämäsi tueksi. Näet täältä esimerkiksi Iisalmessa tarjolla olevat oppilaitokset, asumismahdollisuudet ja opiskelijaedut. Voit myös helposti tutustua jo täällä opiskelijoina olevien tarinoihin katsomalla alla olevan videon.

Viihtyisää ja antoisaa opiskeluvuotta!

Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Oppilaitokset

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksella voit opiskella muun muassa sosionomiksi, sairaanhoitajaksi tai vaikkapa agrologiksi.  Tarjolla on myöskin monimuotototeutuksella erilaisia koulutusaloja, kuten konetekniikan insinöörin tutkinto. Laadukas opetus takaa sen, että opiskelijasta tulee oman alansa asiantuntija, tulevaisuuden rakentaja, joka voi vaivatta siirtyä työelämään.

Ylä-Savon ammattiopisto

Koulutustarjonnassa on vaihtoehtoja niin nuorille kuin aikuisillekin. Perustutkintokoulutukset kattavat laajasti mm. tekniikan- ja liikenteen alan, luonnonvara-alan, matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opintoja. Ammattitaitoa voi myös täydentää suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla työssäoppimisjaksojen aikana.

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopisto Iisalmen toimipaikka tarjoaa laadukasta opetusta lähihoitaja- ja merkonomikoulutuksissa nuorille. Kansainvälisyys on myös osa kouluarkea, ja opiskelija voi  esimerkiksi suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla.  

Iisalmen lyseo

Iisalmen lyseossa on tarjolla paljon erilaisia opintokokonaisuuksia, joista opiskelija voi valita mieluisensa. Kattava kurssivalikoima ja asiantunteva opetus takaavat sen, että opiskelija saa loistavat eväät jatko-opintoja varten. Tule kokemaan lukiovuosien kohokohdat Iisalmeen!

Ylä-Savon musiikkiopisto

Ylä-Savon musiikkiopisto on Iisalmen, Kiuruveden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän alueella toimiva musiikkioppilaitos, jonka tehtävänä on antaa musiikin perusopetusta sekä lisäksi järjestää konsertteja ja muuta musiikkikulttuurin edistämiseen ja kehittämiseen liittyvää toimintaa.

Snellman-kesäyliopisto

Snellmanin kesäyliopistossa järjestetään avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lasten yliopistotoimintaa, ikääntyvien yliopistotoimintaa, abi- ja lukiolaiskursseja, yleisöluentoja sekä muuta yleissivistävää koulutusta. Snellman-kesäyliopistoa ylläpitää Snellman-instituutti ry. Kesäyliopisto on Pohjois-Savon alueella toimiva, alueellista yhteistoimintaa edistävä koulutus- ja kulttuuriorganisaatio.

Opiskelijayhdistykset
Savonia-ammattikorkeakoulu
Savon ammattiopisto
Kirpputorit

Iisalmen kirpputorit ulottuvillasi 

Kirpputoreilta löydät muun muassa huonekaluja, vaatteita ja muuta hyödyllistä irtaimistoa ja tavaraa. Tarkempia tietoja löydät kirpputorien nettisivuilta.

Seuraa meitä somessa!
Tapahtumat
29.8.2020

Liput: 16,50 € / peruslippu, 11,50 € / eläkel., työtön, opiskelija + toim.maksu

Firman pikkujoulut.JPG
12.11.2020

Liput: 25 €/peruslippu, 23 €/eläkel., opisk., varusmies, 22 €/ryhmä (min. 10 hlöä) + toim.maksu

titi_kevatrieha.jpg
13.11.2020

Liput: 16 €/peruslippu, 61 €/perhelippu 4 hlöä + toim.maksu

Kaikki tapahtumat
Edellinen 1 2Seuraava
Ajankohtaista
#LoveByIisalmi –hääpari saa paikalliselta yhteisöltä häälahjoja, mm. Olvi lahjoittaa yksilöllisin etiketein varustettua olutta juhlajuomaksi.  .jpg
19.5.2020

Iisalmen kaupunki lanseerasi syksyllä 2019 ”rakkauskampanjan”, jossa haettiin pareja kisaamaan Iisalmen tarjoamista hääjuhlista paikallisine erikoisuuksineen. Kisaan ilmoittautui pareja ympäri Suomen, ja lopulta pareista kolme päätyi yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksen ylivoimaisesti voittanut iisalmelainen yrittäjäpari Milla Saastamoinen ja Tuure Koponen pääsevät kesäkuun alussa lunastamaan palkintonsa, hääjuhlat Kuapissa. Kukapa olisi arvannut, että maailman pienimmässä ravintolassa vietettävät pienimmät mahdolliset hääjuhlat ovat kuin häitä edeltävän kevään vain pienet kokoontumiset sallivaa elämää kuvaava malliesimerkki!

Ysaolaisten taitavasti remontoima koeasunto odottaa pian muuttavaa Jaanaa viihtyisäksi sisustettuna. .jpg
18.5.2020

Poikkeuksellinen kevät ei ole onnistunut kampittamaan By Iisalmi –verkoston poikkeuksellista koeasumisen kampanjaa. Makkaralahdella on tehty koko kevään remonttia ja sisustustyötä, jotta Säästöpankkipalveluihin kesätöihin tuleva Jaana Kessel pääsisi muuttamaan viihtyisään kotiin heti kesäkuun alussa. Asunto näyttää toteen sekä yläsavolaisen vieraanvaraisuuden että Ylä-Savon ammattiopiston sloganin ”Antaa taidon näkyä” – Ysaon sisustusalan artesaaniopiskelijat ovat tehneet upeaa työtä.

Kuva_Iisalmen peruskoulut palaavat lähiopetukseen 14.5.2020 noudatten valtiollisia ohjeistuksia..jpg
12.5.2020

​Tämänhetkinen epidemiatilanne Iisalmessa ja Ylä-Savon seudulla on vakaa, joten valtiollisten, hallittua ja asteittaista rajoitustoimista irtaantumista koskevien ohjeiden noudattamisen, huolellisen valmistautumisen ja tarkan seurannan myötä Iisalmen kaupungin Sivistys- ja hyvinvointitoimialalla voidaan turvallisin mielin avata palveluja porrastetusti. Oheinen tilannekatsaus kertoo tarkemmin kuntalaisille ja muille sidosryhmille, miten Iisalmessa edetään.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 12 13Seuraava