Opiskelija, tervetuloa Iisalmeen! 

Iisalmi sijaitsee Ylä-Savossa, sopivan matkan päässä muista kaupungeista kuten Kuopiosta, Kajaanista ja Oulusta. Iisalmi on kauniiden vesistöjen ympäröimä, idyllinen seutukaupunki, jossa opiskelijan on hyvä olla. Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa ei myöskään välimatkat päätä huimaa; pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Tämä sivusto tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisia palveluita elämäsi tueksi. Näet täältä esimerkiksi Iisalmessa tarjolla olevat oppilaitokset, asumismahdollisuudet ja opiskelijaedut. Voit myös helposti tutustua jo täällä opiskelijoina olevien tarinoihin katsomalla alla olevan videon.

Viihtyisää ja antoisaa opiskeluvuotta!

Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Oppilaitokset

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksella voit opiskella muun muassa sosionomiksi, sairaanhoitajaksi tai vaikkapa agrologiksi.  Tarjolla on myöskin monimuotototeutuksella erilaisia koulutusaloja, kuten konetekniikan insinöörin tutkinto. Laadukas opetus takaa sen, että opiskelijasta tulee oman alansa asiantuntija, tulevaisuuden rakentaja, joka voi vaivatta siirtyä työelämään.

Ylä-Savon ammattiopisto

Koulutustarjonnassa on vaihtoehtoja niin nuorille kuin aikuisillekin. Perustutkintokoulutukset kattavat laajasti mm. tekniikan- ja liikenteen alan, luonnonvara-alan, matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opintoja. Ammattitaitoa voi myös täydentää suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla työssäoppimisjaksojen aikana.

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopisto Iisalmen toimipaikka tarjoaa laadukasta opetusta lähihoitaja- ja merkonomikoulutuksissa nuorille. Kansainvälisyys on myös osa kouluarkea, ja opiskelija voi  esimerkiksi suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla.  

Iisalmen lyseo

Iisalmen lyseossa on tarjolla paljon erilaisia opintokokonaisuuksia, joista opiskelija voi valita mieluisensa. Kattava kurssivalikoima ja asiantunteva opetus takaavat sen, että opiskelija saa loistavat eväät jatko-opintoja varten. Tule kokemaan lukiovuosien kohokohdat Iisalmeen!

Ylä-Savon musiikkiopisto

Ylä-Savon musiikkiopisto on Iisalmen, Kiuruveden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän alueella toimiva musiikkioppilaitos, jonka tehtävänä on antaa musiikin perusopetusta sekä lisäksi järjestää konsertteja ja muuta musiikkikulttuurin edistämiseen ja kehittämiseen liittyvää toimintaa.

Snellman-kesäyliopisto

Snellmanin kesäyliopistossa järjestetään avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lasten yliopistotoimintaa, ikääntyvien yliopistotoimintaa, abi- ja lukiolaiskursseja, yleisöluentoja sekä muuta yleissivistävää koulutusta. Snellman-kesäyliopistoa ylläpitää Snellman-instituutti ry. Kesäyliopisto on Pohjois-Savon alueella toimiva, alueellista yhteistoimintaa edistävä koulutus- ja kulttuuriorganisaatio.

Opiskelijayhdistykset
Savonia-ammattikorkeakoulu
Savon ammattiopisto
Kirpputorit

Iisalmen kirpputorit ulottuvillasi 

Kirpputoreilta löydät muun muassa huonekaluja, vaatteita ja muuta hyödyllistä irtaimistoa ja tavaraa. Tarkempia tietoja löydät kirpputorien nettisivuilta.

Seuraa meitä somessa!
Tapahtumat
sukuvika.png
5.12.2020

Liput: 24 €/peruslippu, 22 €/eläkeläiset, 15 €/kouluaiset, opiskelijat ja erityisryhmät + toim.maksu

Itsenäisyyspäivän juliste.png
6.12.2020

Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2020 klo 12 livelähetyksenä osoitteessa www.iisalmi.fi/live

Kaikki tapahtumat
Edellinen 1 2 3 4Seuraava
Ajankohtaista
10.11.2020

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella on todettu yksi koronavirustartunta viime viikon aikana, mutta kokonaisuudessaan alueemme tilanne on perustasolla.

By Iisalmi ja IPK U13 -pojat esittelevät Välittämisen mittatikun. Pidetään huolta toisistamme, pidetään mailan mitan verran etäisyyttä..jpg
9.11.2020

Iisalmen kaupunki ja Iisalmen Sanomat järjestävät keskiviikkona 11.11.2020 By Iisalmi –seminaari feat. Iisalmen Sanomat –hybriditapahtuman, jonka turvallisuuteen on panostettu monin tavoin tänä erityisenä aikana. Suuri osa yleisestä seuraa tapahtumaa verkossa, mutta osa tulee myös paikan päälle kulttuurikeskukselle. Iisalmen seudulla eletään rauhallista perusvaihetta epidemian suhteen, mutta järjestäjät ovat tehneet silti mittavia toimia turvallisuuden varmistamiseksi – aivan kuten Itä-Suomen AVI, THL ja OKM edellyttävätkin yli 50 henkilön tapahtumilta. Joskus mittava toimi voi olla yllättävän pieni teko tehtynä oikeaan aikaan – sellainen on esimerkiksi jääkiekkomailan lainaaminen seminaarin turvallisuuskäyttöön Välittämisen mittatikuksi.

kansi uimahalli.jpg
9.11.2020

Uuden uimahallin rakennustyöt alkavat mm. puiden kaatamisella ja kaivuutöillä. Suosittelemme jättämään autot liikuntahallin ja jäähallin parkkipaikoille. Ohjeet turvalliseen siirtymiseen pääovelle tulossa osoitteeseen: www.iisalmi.fi/uimahalli

6.11.2020

Esityslistalla on mm. Haukiniemen vanhan vesilaitoksen myynti, Vesi- ja jätevesitaksat ja Iisalmen Vesi-liikelaitoksen palveluhinnasto vuodelle 2021

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11 12 13Seuraava