Opiskelija, tervetuloa Iisalmeen! 

Iisalmi sijaitsee Ylä-Savossa, sopivan matkan päässä muista kaupungeista kuten Kuopiosta, Kajaanista ja Oulusta. Iisalmi on kauniiden vesistöjen ympäröimä, idyllinen seutukaupunki, jossa opiskelijan on hyvä olla. Iisalmi tarjoaa edullista asumista, loistavia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä leppoisaa meininkiä. Iisalmessa ei myöskään välimatkat päätä huimaa; pääset helposti liikkumaan kaikkialle pyörällä tai vaikka kävellen.

Tämä sivusto tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisia palveluita elämäsi tueksi. Näet täältä esimerkiksi Iisalmessa tarjolla olevat oppilaitokset, asumismahdollisuudet ja opiskelijaedut. Voit myös helposti tutustua jo täällä opiskelijoina olevien tarinoihin katsomalla alla olevan videon.

Viihtyisää ja antoisaa opiskeluvuotta!

Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Oppilaitokset

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksella voit opiskella muun muassa sosionomiksi, sairaanhoitajaksi tai vaikkapa agrologiksi.  Tarjolla on myöskin monimuotototeutuksella erilaisia koulutusaloja, kuten konetekniikan insinöörin tutkinto. Laadukas opetus takaa sen, että opiskelijasta tulee oman alansa asiantuntija, tulevaisuuden rakentaja, joka voi vaivatta siirtyä työelämään.

Ylä-Savon ammattiopisto

Koulutustarjonnassa on vaihtoehtoja niin nuorille kuin aikuisillekin. Perustutkintokoulutukset kattavat laajasti mm. tekniikan- ja liikenteen alan, luonnonvara-alan, matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opintoja. Ammattitaitoa voi myös täydentää suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoista ulkomailla työssäoppimisjaksojen aikana.

Savon ammattiopisto

Savon ammattiopisto Iisalmen toimipaikka tarjoaa laadukasta opetusta lähihoitaja- ja merkonomikoulutuksissa nuorille. Kansainvälisyys on myös osa kouluarkea, ja opiskelija voi  esimerkiksi suorittaa työssäoppimisjaksoja ulkomailla.  

Iisalmen lyseo

Iisalmen lyseossa on tarjolla paljon erilaisia opintokokonaisuuksia, joista opiskelija voi valita mieluisensa. Kattava kurssivalikoima ja asiantunteva opetus takaavat sen, että opiskelija saa loistavat eväät jatko-opintoja varten. Tule kokemaan lukiovuosien kohokohdat Iisalmeen!

Ylä-Savon musiikkiopisto

Ylä-Savon musiikkiopisto on Iisalmen, Kiuruveden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän alueella toimiva musiikkioppilaitos, jonka tehtävänä on antaa musiikin perusopetusta sekä lisäksi järjestää konsertteja ja muuta musiikkikulttuurin edistämiseen ja kehittämiseen liittyvää toimintaa.

Snellman-kesäyliopisto

Snellmanin kesäyliopistossa järjestetään avointa yliopisto-opetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lasten yliopistotoimintaa, ikääntyvien yliopistotoimintaa, abi- ja lukiolaiskursseja, yleisöluentoja sekä muuta yleissivistävää koulutusta. Snellman-kesäyliopistoa ylläpitää Snellman-instituutti ry. Kesäyliopisto on Pohjois-Savon alueella toimiva, alueellista yhteistoimintaa edistävä koulutus- ja kulttuuriorganisaatio.

Opiskelijayhdistykset
Savonia-ammattikorkeakoulu
Savon ammattiopisto
Kirpputorit

Iisalmen kirpputorit ulottuvillasi 

Kirpputoreilta löydät muun muassa huonekaluja, vaatteita ja muuta hyödyllistä irtaimistoa ja tavaraa. Tarkempia tietoja löydät kirpputorien nettisivuilta.

Seuraa meitä somessa!
Tapahtumat
Ajankohtaista
18.12.2020

Pohjois-Savon alueen kokoontumisrajoitukset tiukentuvat ja yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ei suositella järjestettävän. Lisäksi tulevan joulun sekä juhlapyhien aikana suuria juhlia ja tapaamisia toivotaan vältettävän riskiryhmien suojaamiseksi. 

Is-vet vierailu.jpg
18.12.2020

Keväällä laaditun kyselyn perusteella nuoret eivät tunne alueemme työnantajia, mutta he haluisivat saada asiasta lisätietoa oman uravalintansa tueksi sekä työpaikan löytämiseksi. Tuo viesti on samalla sekä surullista, mutta ehdottomasti enemmän iloista luettavaa. Nuoret ovat kiinnostuneita alueemme yrityksistä. Tuo on seikka, josta kannattaa olla ylpeä ja kutsua nuoret kylään tutustumaan paremmin.

IISALMI_logo_vaaka_sin.png
16.12.2020

Iisalmen kaupunki uudistaa viestinnällistä ilmettään tulevalle vuodelle 2021. Kaupunginhallituksen 14.12.2020 hyväksymän uudistuksen myötä kaupungin graafiseen ilmeeseen tulee jotain uutta, jotain lainattua, jotain sinistä – ja siinä säilyy jotain vanhaa. Uutta on mm. selkeämpi typografia jo itse logossa että muissakin elementeissä, kuten myös aiempaa selkeälinjaisempi yksivärinen logo. Lainattua ovat aiemmasta, vuonna 2011 käyttöön otetusta ”peruspilarilogosta” tutut Koljonvirran alkuperäisen sillan kannatinpilareita kuvaavat elementit. Vanhaa on Sven Tuuvan hahmo, joka 2020-luvulla kulkee ilman asetta, tyytyväisenä ja arvostavana menneiden sukupolvien tekemään historiaan katsellen. Sininen on veden ympäröimän Iisalmen kaupunkilogon ja graafisen ilmeen pääväri kuvastaen luontomme puhtautta ja läheisiä vesistöjämme. Virallisen logon lisäksi uuteen ilmeeseen kuuluu Iisalmen 130-vuotisjuhlavuodelle luotu tunnus, joka on tarkoitettu kaupunkiorganisaation lisäksi koko iisalmelaisyhteisön käyttöön juhlavuoden tapahtumien ja tempausten yhteydessä.

Kaikki uutiset
Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 ... 9 10 11Seuraava