Kauppis-Heikin koulu

Peltosalmentie 11
74510 Iisalmi

Kauppis-Heikin koulu on Iisalmen Peltosalmella sijaitseva alakoulu.  Lukuvuosi 2017-2018 päästiin aloittamaan aivan uudessa, hirrestä tehdyssä koulurakennuksessa. Oppilaita luokilla 1.-6 on 119 ja lisäksi samassa rakennuksessa toimivassa esiopetuksessa on 18 lasta.

Historiaa:

Koulumme on saanut nimensä 1900-luvun taitteessa eläneen kansankirjailija ja naiskuvaaja Heikki Kauppisen eli Kauppis-Heikin mukaan. Heikki Kauppinen oli renkinä Iisalmessa Brofeldin pappilassa ja sai samalla kirjoittamisen oppia Johannes Brofeldilta eli Juhani Aholta.

Kauppis-Heikin koulu on rakennettu vuonna 1967. Jo kansakoulun ja kansalaiskoulun, sekä myöhemmin ala- ja yläasteen aikoihin kouluilla oli yhteisiä opettajia ja yhteinen opettajainhuone. Hallinnollisesti koulut yhdistettiin vuonna 1994 yhdeksi kouluksi. Lukuvuosi 2014-2015 jäi viimeiseksi yhtenäiskouluvuodeksi. Syksyn 2015 alusta Kauppis-Heikin yläkoulu yhdistettiin Iisalmen keskustassa sijaitsevan Juhani Ahon koulun kanssa ja alakoulu jäi Peltosalmelle odottelemaan uuden koulurakennuksen valmistumista. Kaksi lukuvuotta opiskeltiin väistötiloissa piha-alueelle pystytetyissä parakeissa ja purkamista odotelleessa ns. työsiivessä seuraten samalle tontille nousevan uuden hirsisen koulun valmistumista. Syyslukukausi 2017 päästiin aloittamaan uudessa koulurakennuksessa. Tällöin koulunsa aloitti 114 oppilasta ja 19 esiopetuslasta.