Kouluterveydenhuolto                                     


Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, vanhempien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa. Kouluterveydenhuollossa työskentelevät terveydenhoitajat ja lääkäri.

 

Terveydenhoitaja Riitta-Leena Huttunen (luokat A-H ja L) on tavattavissa koulupäivisin, puh. 040 809 2871.

Terveydenhoitaja Minna Huttunen (luokat I-K) on tavattavissa Juhani Ahon koululla maanantaisin puh. 040 356 0441.

 

Ajanvarauspyynnön voi tehdä myös wilman kautta.

 

Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain terveystarkastuksen yhteydessä.

Koululääkäri tarkastaa kaikki oppilaat 8. -luokalla ja muulloin sovitusti terveydentilan seurantaa tarvitsevat oppilaat.

 

Kouluterveydenhuolto ei sisällä sairaanhoitoa, lukuun ottamatta koulupäivän aikana sairastuneita ja koulutapaturmia. Opettaja voi ohjata koulupäivän aikana sairastuneen oppilaan kotiin ilman terveydenhoitajan arvioita.

 

Kun asiasi koskee uutta oiretta, muutosta terveydentilassa tai kiireetöntä sairaanhoitoa, voit asioida valinnanvapauskokeilun aikana valitsemallasi palveluntuottajalla (oma terveyskeskus tai yksityinen palveluntuottaja). Yhteystiedot löytyvät palveluntuottajien verkkosivuilta.

Päivystysasioissa puhelinneuvonta puh. (017) 272 2346.

Hätätapauksissa puh. 112.

 

Yhteistyöterveisin

 

Kouluterveydenhuollon väki

 

 

 

 

Toimenpiteet tapaturman sattuessa koulussa tai koulumatkalla

Oppilaan pitää aina ilmoittaa sattuneista koulutapaturmista opettajalle, kansliaan tai terveydenhoitajalle. Koulutapaturman sattuessa oppilas ohjataan tarvittaessa sairaalan päivystykseen. Koulutapaturmasta tulee tehdä tapaturmailmoitus koulun kansliasta saatavalla lomakkeella.