IMG_8153.jpg

JUHANI AHON KOULU

 

 

Keskellä Iisalmen kaupunkia sijaitsee Juhani Ahon koulu, jossa toimivat 7.-9.- luokat. Koulumme on koko kansan koulu, jossa opiskelevat myös erityis- ja maahanmuuttajaoppilaat.

 

Koulumme sijaitsee Pyhän Ristin kirkon ja Kulttuurikeskuksen välissä. Näiden ja lähellä olevien koulujen Iisalmen lyseon ja Edvin Laineen koulun sekä LUMA - keskus Majakan kanssa Kirkkopuiston ympärille muodostuu campus-alue, jossa on monenlaisia oppimismahdollisuuksia. Myös Kulttuurikeskus kirjastoineen tarjoaa koulun oppilaille monipuoliset tilat opiskeluun ja muuhun toimintaan.

Koulu toimii peruskorjatussa rakennuksessa, jossa on viihtyisät ja ajanmukaiset luokkatilat valmistuskeittiöineen ja ruokasaleineen. Yhteiskunnallisten aineiden (historia, yhteiskuntaoppi, terveystieto) opetustilat sijaitsevat LUMA - keskuksessa. Teknisen työn opetustilat ovat koulun ulkopuolella Edvin Laineen koulun tiloissa.

Liikunta järjestetään sekä koulun tiloissa että kaupungin eri liikuntapaikoissa. Näin koulun oppilailla on hyvät mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan keskellä kaupunkia olevissa liikuntapaikoissa (uima-, jää-, jalkapallo- ja liikuntahallit, urheilukentät sekä hiihtoladut).

Oppilailla on mahdollisuus saada oma, lukolla varustettu oppilaskaappi, jossa he voivat säilyttää koulutarvikkeitaan. Liikuntavarusteille on isommat, lukolliset kaapit pukuhuonetiloissa.

Uusi yhtenäinen 7.-9. Juhani Ahon koulu aloitti 1.8.2015 toimintansa. 

Lukuvuonna 2018-2019 oppilaita on 666. Henkilökuntaa on 83, joista opettajia 63, muuta henkilökuntaa on noin 20 (ravitsemushenkilöstö, koulusihteerit, kouluterveydenhuolto, osa-aikaiset kuraattorit ja psykologi, osa-aikainen ammattimies, koulunkäyntiavustaja, psykiatrinen sairaanhoitaja ”psyykkari”ja koulusosionomi "tsemppari".

Koulun henkilökunta päivittää vuosittain turvallisuuteen liittyvät vastuualueensa ja tehtävänsä. Turvallista toimintaa harjoitellaan vuosittain mm. oppilaiden ja opettajien suorittamilla turvakävelyillä ja poistumisharjoituksella. Koulun turvallisuutta on lisäksi parannettu mm. ulko- ja sisätiloihin asennetuilla valvontakameroilla, joita on reilut kaksikymmentä.

Koulu osallistuu useisiin Opetushallituksen hankkeisiin mm. ”Uusimman liikuntateknologian käyttö”, Liikkuva-koulu ja Kerhotoiminta -hanke. Näillä hankkeilla kehitämme toimintaamme. Kyseisten hankkeiden lisäksi koulu tekee yhteistyötä seutukunnan opetuksen kehittämishankkeissa.

Koulussa toimii opettajien pitämiä kerhoja kuten mm. liikunnassa. Myös muut tahot järjestävät oppilaille kerhoja koulun tiloissa.

 

Isossa koulussa on paljon mahdollisuuksia

 • Juhani Ahon koululla on laaja valinnaisainevalikoima (mm. käsitöitä, kotitaloutta, yritys- ja taloustietoa, tietotekniikkaa, musiikkia, kuvataidetta, suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa, luonnontieteitä, liikuntaa, matematiikkaa, filosofiaa) ja kielivalikoima (ranska, saksa, venäjä ja espanja).

 • Oppilailla on mahdollisuus opiskella yksilöllisesti joustavan perusopetuksen mukaan.

 • Jatkamme Euroopan Terveet Koulut -projektissa.

 • Oppilaat voivat osallistua useisiin kerhoihin

 • Oppilaamme voivat osallistua 9.luokalla Iisalmen seudun Urheiluakatemiaan ja Iisalmen Kulttuuriakatemiaan.

 • Oppilaita aktivoidaan oppilaskunta- ja tukioppilastoimintaan

 • Jokainen seitsemäsluokkalainen saa oman kummin tukioppilaista

Työelämä tutuksi

 • Oppilaamme tutustuvat oma koulun työtehtäviin 7. luokilla auttaen koulumme ruokalan henkilökuntaa ja siivoojia koulupäivän aikana

 • 8.- ja 9.lk:lla oppilaat tutustuvat yhteensä Iisalmen alueen työpaikkoihin TET- harjoittelujaksoilla

 

Vireää muuta toimintaa

 • hyvin toimivat koulun johtokunta ja vanhempainyhdistys

 • erittäin aktiivista Sporttari – liikuntatoimintaa.

Lukuvuotemme on jaettu kahteen jaksoon. Ensimmäinen jakso päättyy 11.1.2019.  Tällöin jaamme myös välitodistukset. Toinen jakso alkaa maanantaina 14.1.2019

Muutamia aineita opiskellaan kaksois- ja kolmoistunteina, jolloin ei pidetä kaikkia välitunteja. Niissä tapauksissa työskentely päättyy esim. klo 14.45. Samoin voidaan ennen ruokailua olevia tunteja pitää yhteen ilman välituntia, jotta ruokailun alkua saadaan ruuhkan välttämiseksi porrastettua. Huoltajan on syytä varmistaa poikkeukset oppituntien ajankohdista varsinkin ruokailun ja päivän viimeisten tuntien osalta.

Lukuvuoden aikana pääsääntöisesti syyslukukaudella luokanvalvojat järjestävät huoltajien tapaamisia ja arviointikeskusteluja, joissa myös oppilas on mukana.

Juhani Ahon koulu toivoo monipuolista yhteistyötä huoltajien kanssa tänäkin lukuvuonna.

 

Yhteystiedot

Juhani Ahon koulu

Päiviönkatu 8

74100 Iisalmi

 

 

Kanslia klo 8 -15

 

040 830 2668